köprü pahalı ve devlet güvencesi verilerek yapılmış gene. araç garantisi verilmiş yani.
bunlar bundan sonra hiçbi şekilde türkiye´nin gerçekleştirdiği kazanımları eleştirmemeliler. çünkü kendilerinin yaptığı anlaşmalar, ihaleler, bütün halkın cebini delecek şekilde yapılmış anlaşmalar.
ben almanya´da yaşayan bir kimseyim, araç güvencesi verilmesi diye birşey hiçbir zaman duymadım. almanya, türkiyye´den daha zengin olmasına rağmen böyle bir güvence vermemektedir, çünkü bu türden bir güvence, ülkenin kaynaklarının peşkeş çekilmesi anlamına gelmektedir.
diğer köprü halkın kanını emen bir sülüktü, bu yeni yavuz sultan köprüsüyle halkın kanını emen ikinci bir sülük monte edilmiş, olmuştur.
evet, yap-işlet-devret modeli ile yapılmıştır. evet nihayetinde sağlanan garantilerle diyelim ki halkın parası ile yapıldı. e daha ne istiyorsun senin paran köprüye, yola, hastaneye, sosyal hizmetlere, yerli silah üretimine vb. gidiyor. eskiden de senin paran alınıyordu ama nedense bu hizmetler yoktu ortada. şimdi bu istemezük zihniyeti de ne oluyor. insaf insaf. aklını kullan biraz.
Devletin kasasından bi kuruş bile çıkmadı... yani vergilerle ödenmiş bir köprü değil. Yatırımcılar ödedi. O yüzden Osman gazi ve yavuz sultan geçiş ücretler pahalı..
30 yıl yatırımcılar işletecek parasını geçiş ücretler den yapacak sonra devlete devredecek.
Bu köprü reklamında "Türk ve dünya mühendislerinin katkılarıyla" gibi bir cümle geçiyordu;inanasım gelmedi açıkçası. Türk mühendisleri köprü yapmaktan anlıyor muydu?
ikinci deli dumrul köprüsü'nün açılışıdır. işte yapanlara yine üzerinden geçmesi mümkün muhtemel olmayan bir araç adedi için devlet garantisi verilmiş.
Kanımca açılışı 30 ağustos da yapılması gerekiyordu açılışına yaklaşık dört saat kalmış olan istanbul boğazının üçüncü gerdanlığı ve görünüş olarak en güzelidir.