Ne fabrika ne ibadethane. ibadethane zaten bir işe yaramaz ölü yatırım. Fabrika da yerine göre işe yaramaz. Çok büyük fabrika yaparsın Ürettiğin malı pazarlayamazsan ne olacak? Ayrıca çok küçük atölyelerde büyük kârlar elde edilebiliyor. Yani önemli olan nasıl ürettiğiniz değil. Pazarlanabilir bir şey üretmek. O yüzden şahsen benim elimde 25 milyon dolar olsa... Paramı tarıma yatırırdım. Seralar falan kurar, pazarlayabileceğim tarım ürünleri üretirdim.
Tabiki ibadethane, aç ve teknoloji olmadan yaşanır. Ama ibadetsiz yaşanmaz, hem zaten ibadethane olmadan nasıl ibadet edilir ki, sanırsın ki allah yeryüzünü mescit kıldı.(!)
içerisinde ibadethanesi de olan fabrika yaptırırım. isteyen gider namazını kılar. çok inanılmaz bir zeka ürünü demi. ülkedeki milyonlarca insan şu basit denklemi kuramıyor. "atatürk mü din mi" sorusu gibi. birine minnettar ol birisine inan. fabrika mı ibadethane mi ? fabrika kur içerisine mescit koy. sünnilik mi şii lik mi ? sana ne ? isteyen o tarafta isteyen bu tarafta.
bence cami yaparım. böylece kuvvetsiz ve bağımlı kalmaya devam eder yanıbaşımızda müslümanların katledilmesine seyirci kalmaya, katline hatta destek vermeye devam ederim.
ibadethane yeteri kadar var hem milletin okadarda dinine düşkün olduğunu sanmıyorum burda örnekleri çok..yani işletme fabrika daha öncelikli bu şartlarda.
Bunun cevabı elbetteki ibadethanedir. insan öbür dünyasını da düşünmeli. Zaten zamanımızın yarısında eşşek gibi çalışıyoruz. Bari öbür dünyayı kurtaralım.
Ekonomik refah ortamın varsa ibadethane yaparsın. Ekonomik buhranda isen fabrika yapman icab eder. Bir ibadethane varken gidip 200 metre ileriye başka bir tane yapmak ibadetle rekabeti birbirine karıştırmak olur. Pragmatik olarak bakılacaksa cami'de bir imam bir müezzin istihdam edeceksin, fabrikada 500 kişi istihdam edeceksin. Ayrıca ibadethane yaparken tamamen sosyal ihtiyaç esası dikkate alınacak. Hangi müteahhidi nasıl bir ibadethane projesiyle zengin ederim kaygın olmayacak.
dini açıdan baktığımızda aklı selim ulema, fabrika der çünkü dinlerde ibadethanelerinizi şaşalı yapın gösterişli yapın, şöyle görkemli olsun diye bir şart yoktur.
dinler, kabul edildiği toplumların, varlıklı, çalışkan olmasını ister. hatta bazı ibadetler zengin olma şartına bile bağlanmıştır.