^^ beka söylemi ile rakip partileri düşmanlaştırmanın, siyasi rekabeti aşan kutuplaşmaların nelere sebep olabileceğini ne yazık ki ankara’da aslında hepimizi birleştirmesi gereken bir şehit cenazesinde gerçekleşen çirkin saldırıda yaşadık. ana muhalefet liderine dönük bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, herkesi demokratik düzen içinde hareket etmeye ve kutuplaştırıcı siyasi söylemlerden uzak durmaya davet ediyorum. ^^
Demek istiyor ki; biz zamanında sıçtık, şimdikiler sıvıyor.
Beni ciddiye almayın. Halkın seçilmiş başbakanı halkın oyunu almış başbakan olarak demokrasi dışı bir uygulama ile görevden alındım, istifa etmek zorunda bırakıldım.
Ağzımı açıp laf edemedim.
Kendi makamımı itibarımı sorumluluk bilincinde olmadığımdan görevimi koruyamadım.
Beni ciddiye almayınız.
Özet: biz iyi bir partiydik ilk çıkış dönemimizde ekonomik yükselme yaptık, uluslar arası ilişkilerimiz çok iyiydi, darbelere rağmen iyi toparlandık halkımız bize sahip çıktı, ama şu anda gittiğiniz yol yol değil parti içindeki adamlar işlerini yapamıyor bunu görmüyormusunuz, cumhurbaşkanlığı sistemide olmadı, türkiye hızlı bir sürecin içindedir bu hızı yakalamak lazım. Görüldüğü gibi kıyı şeritlerden başlanan oy kaybı iç kesimlere doğru ilerlemektedir. Beka sorunu insanları ayrıştırdı. Gelin bu yoldan dönün milleti birbirine düşürmeyin, yandaş medyalar olmasın yalan haberler olmasın milleti kandırmayalım dürüst siyaset yapalım, demiş.
Not: çok iyi eleştri yapmış partisine ama nedense güvenemiyorum, kuyruk acısı var gibi, ortada kaldım.
Davutoğlu özetle Erdoğan'a şunları demiş:
1. Partiyi yönetemiyorsun, bırak.
2. Partiyi ailenin partisi yaptın.
3. Ülkeyi bu şekilde devam edersen yönetmezsin.
4. Muhalefeti düşmanlaştırıyorsun, kullandığın dil yanlış.
5. Başkanlık sistemi yanlış.
6. Hukuka mudahale ediyorsun.
tamam ak parti ve ülke hakkındaki tespitleri çok doğru ve hatta eksiksiz ama bunları cesurca açıklama zamanlaması manidar. bu cesaret yeni bir oluşumun veya partiden kopuşun sinyali bence.
her doğru her zaman ve her yerde söylenmez ama bazen de doğrular doğru zamanda söylenmediği zaman samimiyetsizlik izlenimi bırakıyor. belki de zamanında kapalı kapılar ardında bu düşüncelerinin mücadelesini vermiştir ama bu halk daha cesur adımlar hakediyor.
şahsen en sevmediğim sözlerden birisi ben demiştim lafıdır.
bir söz zamanında söylenmedigi zaman söz olmaktan çıkıp laf derecesine düşer.
yine de bu tespitlerin günü kurtarmak adına ajitasyon değil de samimi itiraflar olduğuna inanmak isterim.
ahmet davutoglu gibi soyleyecegini 2-3 cumle ile acik acik soylemek yerine, 10-15 cumleyle sakiz yapan tiplerden bir sik fayda gelmez bu memlekete. adam daha aklindan geceni soylemekten aciz. bunun yapacagini aciklamayi umursayanin aklindan suphe ederim.
türkiye cumhuriyeti, 82 milyon vatandaşın ortak iradesinin ve sahiplenmesinin eseridir. dolayısıyla, insan onuru ile taçlandırılan türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan hiç kimse hiç bir makam ve güç sahibi tarafından tahkir edilmemeli; inancı, cinsiyeti, engeli, dili, ırkı, siyasi düşüncesi, felsefi anlayışı ve hayat tarzı sebebiyle ayrımcılığa maruz bırakılmamalı, herhangi bir şekilde nefret söylemine muhatap kılınmamalıdır.
Biz zahmet okuyun adam 20 sayfalık türkiye eleştrisi yapmış başkanlık sisteminin yanlıs oldugunu ilk gündeme geldiğinde erdoğana bu konudaki endişelerini anlattıgını fakat bir işe yaramadığıni
Siyasi parti liderlerinin insanları kutuplaştırķcı söylemlerini bırakması gerektiğini
Yandaş medyayı eleştirmiş
Sehit cenazelerinin insanlarını birleştirmesi gerektiğini söyleyerek kılıcdaroglunun yasadigi olayı kinamis
Ayni görüste olmayan insanlara terorist damgası vurulmaması gerektigini soylemis
Iyi bir ekonomi icin insanlarin oncelikle adalet sistemine guvenmeleri gerektigini ve herkesin adalet onunde esit bir sekilde yargilanmasi gerektiginden bahsetmis
Kisacasi bunlar ama okuyun bence gercekten türkiye nin şuan içinde bulundugu durumu ve bunun nedenlerini iyi degerlendirmis.