sınav sonuçlarının açıklanmasıyla puan sisteminin de değiştiğini gördük. eskiden 80 üzerinden değerlendirilen sınav artık 100 üzerinden değerlendirilmektedir. ösym herhangi bir karmaşaya sebep vermemek amacıyla önceki yıllardaki les puanlarını ales sistemine göre adapte etmiştir. eski puanların ales karşılığı ösym'nin sitesinden öğrenilebilmektedir.
dünyanın en saçma sınavı türkiyede hayalleri gerçekleştirmek için bir avuç insanın yaptığı bir sınavdan 70 almak mı gerekiyo. alamazsam akademisyen olamicam yani.. inadına olucam .
sayısal bölümde boş kalan iki sorumu şıklarıyla beraber ezberleyerek sözel bölüme başlayınca yapmam sonucu (bir dikkatsizlik yapmadıysam eğer) 100 tam puan alacağıma inandığım sınavdır. ayrıca 0 ** dakika çalışarak girdiğim 2 sınavdan biridir. ** hayatımda girdiğim en gereksiz, saçma ve garip sınavdır.
kardeşim hadi ben sayısalcıyım, güzel sanatlarda okuyan obebi bilse ne olur, bilmese ne olur... birde ayşenin ve burcunun eteği sorunsalı vardı ki, en iyisi daha fazla karıştırmadan bu entryi bitirmek.
mataemnatik bölümünün iki bölüm olmasına karşı türkçenin 80 soru tek bölüm olasına şaşırdığım sınavdır. şimdi sayısalcılar bütün sorulardan sorumlu da sözelciler için böyle bir lüks yok mu? dediğim sınav.
matematik bölümünde okumanın faydasıyla sayısal bölümünü 15 dakika erken bitirdiğim sınavdır. ancak hala anlaşılmayan kısmı sözel bölümün de 15dk erken bitmesi ve sınavdan 15 dakika erken çıkabilmemdi.
türkçe kısmında daha yaratıcı olunabilirmiş denilen sınav. soruların hepsi okuduğunu doğru anlamaya yönelikti. uzun uzun paragraflar sınavın yarısında kaçma isteği uyandırır cinstendi.
sayısal bölümü yetiştirelemeyen sınavdır*. öss'den sonra ilk kez bu kadar matematik sorusu çözen benim gibilerin yetiştirememesi de gayet normaldir bu arada.
türkçe sorularını türkçe sorularını hazırlayan kişilerin, matematik sorularını ise matematik sorularını hazırlayanların bile yetiştiremeyeceğini bahse gireceğim sınavdır.