21 yüzyılda hala pazardan alışveriş yapmak

    2.
  1. saçma sapan bir başlıktır. Çoğu şeyin iyisini bulmak için bu alışveriş yapılır. Hem ayrı bir zevki vardır elinizde elmanızı kemirirken oraya buraya bakmak, yükselen sesleri duymak,pazarlık yapmak ayrı bir eylencedir.
    6 ...
  2. 3.
  3. eğlenceyi, eylence diye yazan yazarların yaptığı şeydir, yapılmamalıdır.
    5 ...
  4. 11.
  5. "avm lerden alışveriş yapmak-manavdan alışveriş yapmak ile pazar arasında ki fark" denilebilecek bir şey bulamıyorum. gelişmiş ülke bireyleri türkiye pazarlarına hayran oluyorlar. bu başlık bir çelişki barındırıyor.
    3 ...
  6. 6.
  7. domates bim'de bile 3 lirayken pazara gitmeyenin ya çok parası vardır ya da başka bişeyi *.
    2 ...
  8. 5.
  9. 22 yüzyılda herhangi birşeyler yapabilmek için gerekli olan davranış şeklidir.
    2 ...
  10. 4.
  11. aynı zamanda 21 yüzyılda alışveriş yapan insandır. o kadar robot neye duruyor yahu?
    1 ...
  12. 16.
  13. jetgiller soyundan gelmediğimize göre normal olan durumdur.
    (bkz: jetgillerin migrostan alışveriş yapması)
    1 ...
  14. 9.
  15. avm lerin pazarlardan farkı kapalı alan olması ve biraz daha kaliteli ürünler satmasıdır, dolayısıyla daha pahalı ürünler satmasıdır.
    bunlara güç yetiremeyen vatandaşlarımız, bazen de güç yetirip de enayi durumuna düşmek istemeyen vatandaşlarımız pazarı her zaman tercih etmişlerdir.
    ayrıca pazar, bir kültürdür. kültürden de kolay kolay vazgeçilmez.
    1 ...
  16. 12.
  17. o kadar insanın bir arada bulunabildiği, normalde nadiren görüşülen eş, dost ve akraba ile denk gelebilme ihtimalinin en fazla olduğu ortam olan alışveriş mekanından yani pazardan alışveriş yapma işidir. eskiden tercih edilmesinin sebebi el emeği göz nuru olan yani fabrikasyon olmayan değerli ürünlerin satış mekanı olmasından mütevellitti. insanlar alışveriş mağazalarından satın almadıkları ürünün aynısını daha ucuza alabiliyorlardı. ancak durum şu an iyice değişti. küçük işletmelerin sattıkları ürünlerin pazardakilerden hiçbir farkı yok. Mahallenizdeki köşede dükkanı bulunan tuhafiyeciyi düşünün, ya da iki sokak ilerideki nalburu. bu insanlar hafta içi (ya da haftanın diğer 6 günü) dükkanlarında satamadıkları şeyleri üç-beş kuruş daha aşağıya ya da aynı fiyata artık pazarlarda satar oldular. her küçük işletmecinin artık bir de pazar standı var. çünkü nedendir bilinmez, halk hala pazardaki ürünü daha ucuz sanmakta. yaz günleri t-shirt almak adettir mesela. pazardaki en ucuz t-shirt 10-15 tl iken bir xside ya da lcw mağazasından 9.90 tlye almak mümkün. 9.90 tlye aldığın ürün garantili iken pazardakinin hiçbir garantisi yok.

    giyisinin ötesinde gıda alışverişi de var tabi. pazarlarda abuk sabuk markalarda satılan bisküvi, kola, meyve suyu, makarna, pirinç bulmak mümkün. ama bu ürünlerin de genelde tarihi geçmiş yahut bozulmuş olduğu göz önüne alınırsa gıda alışverişi yapmanın da bir anlamı yok. pazarı benim gözümde makul kılan tek şey manav reyonlarındaki fabrikasyon ürünlerden artık sıyrılmak istemekliğimdir. birbirinin aynısı domateslerin yerine; ezik-büzük, eğri-büğrü, kıpkırmızı domatesleri tercih ederim. yeterince seçici iseniz pazarı cazip kılan tek şeyin doğal meyve-sebze olduğunu göreceksiniz. fazlası değil.
    1 ...
  18. 7.
  19. Alışverişi ucuza getirme yöntemlerinden biridir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük