Kitap okumadanda olmuyor be. Bambaşka bir hayal dünyası derinlemesine işlenmiş sanatsal eserler varken nasıl okumazsın. Gelişmiş ülkelerdeki kitap okuma oranınıda araştırınız. Game of Thrones fena sardı. Dizisi çok basit olmuş.
(bkz: ben)
(bkz: çapulcu)
Kitap okumanin zevkine doyamamis insandir. E kitap falan guzel seyler ama kitabin yerini tutmuyor. O kagidin kokusunu almak lazim. gerci artik kullanilmiyor ama birde saman kagitsa o kitap, degmeyin keyfime.
kitap okumaya ihtiyaç duyan insandır.
bu ihtiyaç illaki "hayatı anlamak" olarak değerlendirilmemelidir.
bazen kitabı sadece eline almak kapağına bakmak ya da tek bir cümlesine takılıp saatlerce düşünüp hayat kargaşasından uzaklaşmak gibi ihtiyaçlara karşılık olabilir.
ben denedim %100 çalışıyor.
teknoloji gelişip içinde her bilgi var olsa da "kitabın kokusu, heyecanla ve merakla diğer sayfaya geçme isteği, gece yatağına uzanmış okuyorken gözlerinin yavaş yavaş kapanması" internetteki hiçbir bilgiye değişilmez.
eskiden olsa neyse de, şu devirde hala harıl harıl kitap okuyan insana acırım ben. yazık adamdır dolayısıyla.
bu devirde hala ve hala kitap okuyan ve bununla övünen insanlar var, biliyor musunuz? tabii ki kast ettiğim kitaplar, ders kitapları veya kutsal kitaplar değil. hayatı anlama noktasında yazılmış, kişisel görüşler içeren, neye göre kime göre'nin allah'ı olan, belirsiz, tıynetsiz, sfasatalarla örülü roman, şiir ve benzeri edebiyat ürünleridir.
yahu eskiden, hayatı kavrama noktasında, bizi çevreleyen bir iletişim ağı yoktu. insanların zamanı çoktu ve rekabet dünyasında yaşamıyorduk. bu devirde bu kadar her şey göz önündeyken ve hayat kısa, yaşamak güzelken, daha ne diye kitap okur bu ibişler anlamak mümkün değil.
yok marcel proust okurmuş, yok gabriel garcia marquez'miş, yok italo calvino'ymuş, yok oğuz atay'mış, orhan pamuk'muş ve daha niceleri... ohooo, bunlara ihtiyaç mı kaldı lan. artık hayatı bize anlatan internet platformları ve iletişim had safhada. daha ne diye bunlarla oyunda oynaştasın, te allaaam ya.