teknolojinin de eklenmesi ile oluşan farklı renkler ile birlikte enteresan bir zenginliğe sahiptir.
eski disiplininden ve kurallarından çıkmıştır. yerine bir zilin 'tıııııınnnn' sesi öyle bir tıııııııınnnlatılmıştır ki yepyeni ufuklar açmıştır. teknocusundan protest müzisyenine kadar her yelpazeye değmiştir.
müzik kültürü her zaman farklılaşabilir ama elbet bir şarkı, bir çalgı yine insanları başka diyarlara götürecektir, yine orgazm edecektir, intiharı düşündürecektir, içini kıpır kıpır edecektir.
21. yy'ın müzik kültürü zaman ve mekanın dinamikleri sonucu tabii ki değişime uğramıştır. bunda bireyin içinde bulunduğu toplum, kültür dairesi ve din, dil, coğrafı öğeler gibi birçok etmen dahildir. lâkin 1 yy öncesiyle teknolojik açıdan arada oluşan uçurumsal farklılıklar ve "küreselleşen" ya da "küreselleştirilen" dünyayı hesaba katarsak, müzikte de bir tek tipleştirme çabası olduğunu görürüz. internetin de bunda katkısı azımsanamayacak şekilde yüksektir. fakat her ne olursa olsun müzik kültürü bir şekilde yerelliğini ve öznelliğini hissettirerek bireyin içinde bulunduğu genelden sıyrılmasını ve kendini bulduğu ezgilerle tekrar karşı karşıya kalmasını sağlayacaktır.