21 yüz yıla rağmen kimliğini koruyabilmiş yüreğin nağmelerinde kulağının pası giden kulak sahibi dinleyicidir.
sadece söyleyen değil dinleyen de kaliteli olmalı ki değer vermesini bilsin.
hoptirilaylaylom şarkılar bir günde ölürken yüz yıla meydan okuyan ezgilere laf etmek hangi densize düşmüş.
insan gibi insandir.. hala icinde insani degerler ta$iyan varliktir.. zamani genclerinin dinledigi garip, ne oldugu belirsiz $arkilari dinleyip anormal $eyler yapmak yerine normal olmayi, kalmayi tercih etmi$ insandir.
dilini dahi bilmediği müziklere kafa sallayan içi boş, dışı dolu insanlara karşı dağına, taşına, suyuna dahi ağıt yakılarak, belki binlerce yıl öncesindeki aşıkların duygularına tercüman olmuş, günümüzde dahi berraklığı ve zerafeti kaybolmayan türkülerimizin değerini bilen insandır. müzik evrenseldir lafına katılmakla beraber sözüm türk halk müziği, türk sanat müziğine laf atıpta, günümüz popüler müziğe tapanlaradır.
çağın teknolojik getirilerinden bir güzel faydalanarak müzik zevkini ayyuka çıkaran terbiyesizdir bu. bunu yaparken de elinde kımız, sırtında aba hırkası olması gerkmez hem. pek tabi beş artı birini açıp, bilgisayarda oyun oynarken de 'gesiii bağlarııı' diye bağırabilir. akabinde 'ah bir ateeş verr' diyerekten yarinden ateş isteyebilir. hatta kına gecelerinde 'yüksek yüksek tepelere kız vermesinler' nidalarıyla gelin ağlatabilme potansiyeline sahiptir. ne tür müzik dinlerse dinlesin türküler bir şekilde hayatında yer etmiş kalsik türk insanıdır kısaca.
yalçın küçük'ün türkünün tek sesliliği dolayısıyla türk solcularını köylülükle itham etmesine hak vermekle birlikte bizatihi türkünün hakkının da yediğini söylememiz gerekiyor. hatta yalçın hocanın bu sözüne cevaben bir arkadaş, türkü için 'bu aklıevvel solculara bırakılmayacak kadar değerli bir hazinedir' demişti de gülmüştük. demek ki hala kaliteli bir müziğin zaman ve mekan ötesi bir şey olduğunu kavrayamamaktan kıvranıp duran türedi ve aklıevvel müzik eleştirmenlerimiz de mevcut. ne diyelim allah selamet versin.
trende tanıstıgım aynı yaslarda oldugumuzu tahmin ettigim bir japon genc , kendi kulturunu svmedigini , rakcı bir genc oldugunu, kendi halk muzigini dinlemezken ve begenmedigini belirtirken , benim ulkemde bolca bulunan , begenerek dinlenen ve hicbir zamanda tukenmeyecek olan harika, her duyguyu anlatabilecek, algılatabilecek muzik tarzını dinleyen insandır..Turkiye'de rakcısından repcisine ,popcusundan topcusuna, tikisinden kırosuna herkes HALK muzigi dinler..Cunku o halkın muzigidir..Gecmisini unutmayan insanların muzigidir..
Ha bir de ortak dinledigimiz baska bir muzik tarzı : (bkz: ahmet kaya)
türk kültürünü taşımaya çalışan insandır,dejenere olmamış insandır,uygarlık seviyesini batının kültüründe aramayan insandır,nerden geldiğini bilen insandır...