olması gerekendir. hele bu zamanda kitap okumaya daha önem vermeliyiz. teknoloji günümüzde hayatı ele geçirdi. kitap okumak gibi bir aktiviteye zaman bulamıyoruz. oysa kitap okumak çok faydalıdır. hem kültür hem düşünce açısından gelişmek için çok faydalıdır. gençlerimiz buna önem vermeli. 21 yüzyılda özellikle. kitap okumak asla ölmez ölmemeli. bunu yaşatacak bilinçli insanlara ihtiyacımız. var.
Bizim 21.yy da bu medeniyete gelmemizi kitaplar sağladı zaten.Türkiye çapında bir tür gereksiz aktivite olarak adlandırılabilir ,işte bu yüzden hep aynıyız kardeşim.
22 yy da da 23 de de 30 da da 50. yy da da sırıtmayacak eylemdir. o kitapın sayfalarına dokunmadan, o kağıdın kokusunu almadan, kalınlığını hissetmeden olmaz aga. ne kadar dijital çağda da olsak kitap bambaşka bir şey.
ah 2015'te 16 kitap bitirdim hayatımda ilk kitabımı bu yıl içerisinde okudum. Okumak ne güzel şeymiş. belli mevkilere gelen insanların cahilliğini anlıyorsunuz.
saçmalıktır, hala nasıl kitaplar yakılmıyor anlamıyorum.
mükemmel bir aksiyon filmi olan fahrenheit 451'de itfaiyecilerin kitapları yaktığı sahneler yaşanmalı. bir de filmi bok atmışlar ''yok bunun kitabı var, uyarlama '' diye, nasıl bi filmin kitabı olur ya ehuehehue. gülmekten sandalyeden düşüyordum eheuheuh.
e-kitap okumaktan keyif alabilen insan soylemidir. bugüne kadar kitaplardan aldığım keyfi ekrandan bisey okuyarak alamadım şahsen. kitap apayrı bir zevk kaynağı bence ama herkes anlayamaz elbet. anlamalarını beklemek de yanlış olur. onlara göre de biz ve bizim gibiler çağ dışı.
kitap okuyun, sevmiyorsaniz bile colugunuza çocuğunuza okutun. cehalet marifet değil.
Sözlükte okumak, facebookta okumak da insana bilgi sağlar, kitap okumak gibidir evet..
Fakat kitapta uzun bir olay örüntüsü vardır, sürekli odaklanmak gerektirir ve bu zihni açar.
insan o olay örgüsünde hiç farketmediği şeyleri farkedebilir ve okurken bir nevi kitabın filmini zihninde çektiği için de hayal gücü gelişir.
Kitap içerisinde bulunan çok kullanmadığı kelimelerin kullanılmış örneklerini görür.
Kelime bilgisi artacağı ve odaklanma sürecinin uzunluğundan dolayı algıları gelişeceği için de telaffuz sıkıntısı çekmez.
Tv'lerde sürekli koyun gibi eeee'leyenler olmaz mesela.
Bu durumu yanlış bulanlar daha önceki çağlarda yaşamış olsalardı yine kitap okumazlardı. Cahilliklerine gölge düşürmeyelim. Ayrıca kitabın sayfasını çevirmek, çevirirken sayfalardaki kokuyu hissetmek benim için tutkudur. Kitap okumayı seven herkesin hoşuna gittiğine de eminim. Bu zevki ne yazık ki e kitap karşılayamaz.
başlayacaklara önerim "ana" olacaktır. kitap okumayı ayıplaştıran, yanlışmış gibi gösteren cahillerden olmaktansa 20. yy aklı ile yaşamayı tercih ederim.
ayrıca e kitap nedir ya. bir insan nasıl zevk alabilir e kitap denen digital şeyden.
çoğu ülküde kitap okuma eylemi normal karşılansa da bizim ülkemizde kitap okuyan insanlar parmakla gösterilecek kadar az. birde kendini kitap okuyorum diye entel gösterenler var onlara hiç değinmiyorum bile.