adet ve örflerimizin klişesidir efendim. bayramda, seyranda, misafirlikte, kız istemede bir hoşgörü yöntemidir. acil durumlarda yani bayılma gibi durumlarda insanımız '' git çabuk kolonya getir'' emir cümlesini söyler. limon, tütün, çiçek aromalı gibi türevleri mevcuttur. işte bu yüzdendir ki insanımız bu alışkanlığını hiçbir zaman yitirmez...
bir geleneği devam ettirmeye çalışan insandır. bayram için gittiğiniz evde verilen baklavadan sonra şerbet bulaşmış parmakları steril hale getirir ikram edildiğinde. sonuçta faydalı bir eylem. nesi battı ki?
bu insan hasta ziyaretine giderken kolonya alır. eve misafir geldiğinde kolonta tutar. yurdum insanıdır.
kolonya bizim kültürümüze ait gibi görünse de aslında almanyanın köln eyaletine aittir. köln suyu manasındadır. bizim kültürümüze gelip misafir odalarının baş köşesine kurulmuştur.
hala kolonya kullanan insan konumuna gelince, insanlardan bunaldığında, elinin temiz olmadığına kanaat getirdiğin birileriyle tokalaştığında, bir yerine hasar verdiğinde ucuz ve pratik hijyen maddesi olarak hemen görev başına sürüklenir. yerine ikame edilecek bir şey bulunana ve genel kabul görene dek kullanılmaya devam edecektir. her insan biraz eziktir.
geceleri parfüm, esans veya kolonya sürerek evde oturan hatta yatan birisiyim. parfümü tercih etmiyorum genellikle kokusu bazen ağırlaşabiliyor ama kolonya yoğun alkol içeriğinden dolayı uçucu olduğundan teninize yapışmıyor hem de hoş, hafif bir koku bırakıyor. bu sebepten evet, kendimim diyebileceğim insandır.
şehirlerarası otobüs yolculuklarında uzatırlar veya ikram ederler neyse işte.
eğer kenarda kestiğiniz bi kız varsa ve bu kızı, bu kolonya ikramını reddederek etkilemeye çalışıyorsanız, en başarısız kız kaldırma teknikleri kendinizi yazabilirsiniz. yumulun amk kolonyaya, boşverin.