kürtçe verilmiş ciltler dolusu edebi ve bilimsel eserden, kürtçe çekilmiş binlerce şahane filmden, grammy'ye aday olsa silip süpürecek binlerce kürtçe şarkıdan mahrum kalmaktır.
Kürtçe öğrenmeye çalışmak, bir Türk söz konusuysa bunun bir dil öğrenme hevesinden çok, sosyal empati yapabilme duyarlılığı olduğu göz önüne alınırsa gayet güzeldir. dil bilmenin kötü yanı yoktur. Hem kürtçe öyle güzel şarkılar vardır ki insan öğrenmeye heves ediyor.Bir dil bilmek ne kadar güzel ve takdire şayan olsa da buna rağmen böyle bir zorunluluk olmadığından Kürtçenin de evrensel bir dil olmaması nedeniyle yadırganması saçma sapan bir durumdur.
issiz kalma nedeni olabilir, enterasan bir durumdur. odtü mezunu er kisi amerikan büyük elciligine basvuru yapar, cw falan filan en son is sinavlara kalir ve 2 kisi ise alincaktir zaten topu topu 3 kisi basvuruda bulunmustur. ise alinan kisiler ise kuzey iraga yollancaktir. verhasili kelam; sinavlar baslar ingilizce yüz üzerindne doksan bes, arapca yüz üzerinden 98, kürtce ? kürtce ? kürtce ? kürtce sinavini duyunca sok olur bu er kisi, ve girer sinava 60 alir oturur öteki iki kisi kuzey irak kürtleri olup isi kaparlar. isin bizi alakadar eden tarafi kürtce sinavindan 60 alan dayi bey ana-baba yani cift tarafli kürttür. ne yazik ki kendi dilini bilmedigi icin iside kacirir.
kürt olmayanların bu dili öğrenmesi gibi bir gereklilik olamaz. öğrenmek isteyen öğrenir, ama bunu bir duygusal etkileme çabası içinde popüler kılmaya çalışmak mantıksızdır. böyle bir özveri ancak kişiler bazında olabilir.
şahsen ben biji bıratiya gelan dışında herhangi bir kürtçe cümle öğrenmeye ihtiyaç duymuyorum.
kürtçe denilen dil, oradan buradan arak kelimelerle oluşturulmuş bir dil lan, sen de arakla bir kaç kelime evir çevir kendi dilini oluştur, ha şimdi çok şey kaybettim öğrenmedim diye, sıcak çikolatamı içmeyi bırakıp, balkondan aşağı atlıcam. öptüm kib aeo by.