yorgun geçen bir günün ardından koltuğuna oturup, en son aldığı kitabı okumanın zevkini yaşamış, sayfayı her çevirişinde duyduğu heyecanı ve sayfaların kokusunu hiç bir teknolojiye değişmeyen insandır.
Benimdir o birde süreklilik arz ederim ki evlere şenlik. son okuduğum kitapta da şunu fark ettim minimalist roman kültüründen çıkıp edebi yönü yüksek bilim kitaplarına yöneliyormuşum... evet tam olarak bu. sanırım öküzün biriyim * malum 21. yüzyılda hala kitap okumak mallık derecesinde saykloluk olsa gerek...
21.yüzyıl olarak belirtilmesinin nedeni şu nüfusta okuyan insan sayısı oranının önceki yüzyıllara göre çok daha düşük olmasıdır.memleketimde kitap okuyan insan elit,aristokrat,büyük insan olarak algılanıyor seviye budur kitap okumak herkesin yapması gereken son derece doğal bir olaydır bunun özel bir durummuş gibi görüldüğü yerlerde yanlışlık vardır.
ilginçtir.
devir facebook, twitter, formspring, msn, cet çut fasa fiso devri olmuşken halen kitap okuyabilen akl-ı selim insanların varolabildiğine inanmak çok güç.
Kitapların o güzel kokusunu içlerinde hissetmelerinden, ve bundan dolayı bu teknolojiye rağmen onlardan vazgeçemeyen insanlar olduğundan dolayı saygı duyulası insanlardır.bu mevzu denizi bilgisayar ekranından görmekle yetinmeyip onun havasını solumak gibidir.
kitap okumanın hazzını, kitap okuyan bilir. ama gerçekten okuyan... gösteriş için eline tuğla kadar romanı alıp ortada gezinen, ama daha elindeki kitabın yazarını, konusunu dahi bilmeyen değil. bunun entelektüellikle falan alakası yoktur. kitap alışkanlıktır. bilgisayardan okuma fikri ise görmemişlikten öteye gidemez. (özel durumlar hariç)
ama dediğim gibi kitap okuyanlar anlar bunu sadece...
salaktır. artık herkesin herşeyi bildiği bir zamanda, her şeyin facebookta koca harflerle yazılı olduğu bir dünyada, ugg almanın tüm ruhani hazza sahip olmak için yeterli olduğu bir dünyada gereksiz ve pragmatik düşünceye göre faydasız bilginin maddi anlamda ne kadar değersiz olduğunu bilmeyen insandır.
internette gezindiğinde baktığı şeylerin bilgi olduğunu sanan oysaki onların enformasyon olduğunu bilmeyen bireydir.bilgi ile enformasyonun ne olduğunu kavrayamayan birey bir hobi olarak kitap okumayıda kavraması muhtemel değildir.
21. yüzyılda hala nefes alan, dolmuşa binen, uçağa binen, alışveriş yapan, entry giren, yemek yiyen insandan ihtiyaçlar noktasında bir farkı olmayan insandır.
internet, eger e booktan bahsedilmiyorsa, hicbir zaman kitabin yerini tutmaz, ebooktaki yazilari devamli ileri geri oynatarak kitap okumak da , kitabin kendisini elinle tutup okumaktan daha huzursuz bir durum.kitap okurken her iki dakkada bir sayfa cevirmekle i phone´da cünlenin sonunu görmek icin bir yerlere basmak, sonraki cümleyi görmek icin hadi onu bi daha basa almak hic güzel birsey degil. onun yerine alirsin eline efendi gibi kitabini, sessiz bir ortamda kitap okursun.
wikipedia´dan biraz biraz birseyler ögrenmekle 800 sayfa ikinci dünya savasini okumak arasinda cok büyük bir fark vardir. hala öyledir, kitabin modasi hicbir zaman gecmeyecektir.
internet, eger e booktan bahsedilmiyorsa, hicbir zaman kitabin yerini tutmaz, ebooktaki yazilari eger iphone´dan okumuyorsan sandalye de otururken okuman lazim, yoksa iphone da büyütcen her cümlede ileri geri sarican falan,o sekil kitap okumakta , kitabin kendisini elinle tutup okumaktan daha huzursuz bir durum.
wikipedia´dan biraz biraz birseyler ögrenmekle 800 sayfa ikinci dünya savasini okumak arasinda cok büyük bir fark vardir. hala öyledir, kitabin modasi hicbir zaman gecmeyecektir.
isviçreli bilim adamları kitabın içeriğini bi fitile kodlayıp makatımızdan itekleyiverebilseydilerde* bizde kurtulsaydık sayfa sayfa selüloz derdinden. ama olmuyor.