bursa'da su çeşmeden içilir. bir çok insan hazır suya para vermemek için çeşme suyunu tercih eder, sağlıklı mıdır nasıldır bilinmez ama genede çeşme suyu tercih edilir.
''vay be ne kadar yoz kalmışım'' dediğim başlıktır. köye gittiğim zaman sürekli yaptığım pisliktir. hatta köy meydanında plastik borudan akan kaynak suyu var. onu direk ağzıma alıyorum. * ellerimi bile kullanma gereği duymuyorum.
--spoiler--
sabah kalkmışınızdır, içiniz cayır cayır yanmaktadır. nedenini düşünüp gece içtiğiniz üç şişe şarabı hatırlayınca etrafa bakarsınız ve hiç bir yerde su bulamazsınız, yavaş ve ağır adımlarla mutfağa gidip bir bardak alırsınız. Önce musluğun soğuk su tarafını açıp bir miktar akıtırsınız. Daha sonra bardağınızı doldurup dilinize götürmeden içersiniz.
--spoiler--
not : sadece büyük şehirlerde yaşıyanlar için geçerlidir.
(bkz: göle) de sıkça görülen ve davranışı normal karşılanan insandır. memleketin suyunun yanında erikliymiş, korusuymuş hak getire orada şise suyu içenlere gülünür.
sakaryalıdır. Çünkü suyu içelecek kadar temiz ve lezzetlidir. bu arada içtiğiniz o şişe suların %60'ı sakarya'da şişeleniyor.
(bkz: sakaryadaki su fabrikaları)
hala var mıdır bilmiyorum. varsa da demek ki çok fakirdir. ben en son musluktan su içtiğimde daha ilkokula yeni başlamıştım. gerisini siz hesap edin.
belediyenin, insanlar çamaşırını, bulaşığını ve dahi sıçtıktan sonra götlerini yıkasınlar diye sunmuş olduğu bu hizmetin asıl amacını anlamayıp bu ne idüğü belirsiz suyu lıkır lıkır içen insanlardır.