21 aralik 2008 ankara eczaci mitingi

entry7 galeri0
    ?.
  1. türk eczacılar birliğinin düzenlediği, 51 ecza odasının tam destek verdiği, ankara kolej meydanında yapılacak olan geniş çaplı eczacı mitingi. haftalar öncesinden radyolara, ulusal gazetelere ilan vererek mitingin ne denli büyük olacağı duyurulmuştur. topu topu 20.000 civarı olan eczacıların yarısından fazlasının o alanda olacağı öngörülmektedir. miting detayları su adresten izlenebilir. http://www.mitinge.com
    0 ...
  2. ?.
  3. Birşeyi anlamış değilim, bir eczacının acaba nasıl bir sorunu olabilir.en kötü eczacının bile net karı aylık 5000 ytl iken bu insanların nasıl bir sıkıntısı olabilir.yaptıkları açgözlülükten başka birşey değil.akşama kadar evde yatıp, dükkana sadece paraları toplamaya giden bu insanlar bozuk sistem üzerinden servet devşiren kimselerdir.türk halkının bilinçsiz ilaç tüketimi, devletin sağlık sektöründe uyguladığı vebalı politikalar adaletsiz bir düzen yaratmaktadır.kamuoyu bir an önce bunlara gerekli tepkiyi göstermelidir.daha fazla para,daha fazla lüks yaşam için sokaklara inip saçmalıyorlar, oysa bu ülkede asgari ücretle bu iğrenç yaşama tutunmaya çalışan aileler var, parasızlık yüzünden hayatını erteleyen öğrenciler var, var oğlu var....
    2 ...
  4. ?.
  5. Tasfiye sırası çeşitli küçük işletmelerden sonra kendilerine gelen eczacıların gösterdiği tepkinin palazlanmasıdır. Tepkinin sebebi de şudur: ilaç satma yetkilerinin eczanelerden alınması, bazı tip ilaçların satışları için eczacılık belgesine gerek olmaması. Sonrası ne olacak ben hemen söyleyeyim: Muhtemelen yabancı sermayeli büyük market zincirlerinde ilaçlar 1-2 lira daha ucuza satılacak, sermayesini tamamlayıp eczane açma uğraşı içindeki eczacılık mezunu arkadaşlar da, büyük mağazalardaki ilaç rafları önünde satış danışmanı olacaklar. Diğer taraftan da mevcut eczaneler sıkıntıya girip uzun vadede bir bir kepenk indirecekler.
    Bunun yanında ilaçmarketler ile ilgili projelerin var olduğu, bu projeleri gerçekleştirmeye hazır bir şirketler grubu içinde de AKP'nin önde gelenlerinden bir vatandaş olduğunu da söylemek gerekiyor. Vatandaş mı dedim, pardon paşa desem daha doğru olurdu.
    Bunun üzerinden tekrar düşünüp, eczacıların durumunu yeniden irdelemek gerektiği kannatindeyim. Umarım kanun ve yasalar, işini olması gerektiği gibi yapanları destekleyip, düzgün iş yapmayanı cezalandıracak biçimde düzenlenir. Halihazırda zengin olanların cebini daha da şişirip durumu iyi olanları dibe sürükleyecek uygulamalar bu ülkeye zarar verecektir.
    3 ...
  6. ?.
  7. polisin bugünkü performansını görmek için iyi bir fırsat teşgil edecek miting.
    0 ...
  8. ?.
  9. birşeyi anlamış değilim, bir eczacının nasıl sorunu olamayacağı düşünülebilir?
    ayrıca "her eczane en kötü 5000 ytl kazanıyor" düşüncesi nasıl bir işkembeden sallamadır? nasıl bir karından konuşmadır?

    sadece ankara'da ayda 7 eczane kapanıyor ve 500'e yakın eczane kepenk kapatması noktasında... türkiye genelindeki 10000'e yakın eczane kapanma noktasında. günde kaç eczane kapanıyor bende tam bilmiyorum.

    bu eczaneler zaten 5000 ytlyi beğenmeyip şımardıklarından dükkanları kapatıyorlar demi?
    neyse geyiği bırakıp olayın özüne gelmeye çalışalım; eczacıların büyük bir kısmında mesleki ahlak sıfır!.. hastalara daha düşük fiyattan ilaç verilmesi ve haksız rekabete yol açılması eczacıların hatasıdır. daha saymakla bitmeyecek kadar çok nedenle aslında eczacılar kendi kuyularını kazmışlardır. bu tartışmasız bir gerçek.

    ilaç sektöründe gittikçe büyüyen rant sonunda vahşi kapitalizmi uyandırmıştır. artık devir ilaç market devrine gitmektedir. hal böyle olunca da yeni mezun olan eczacılar asgari ücretle işe başlayan maaşlı bir elemana dönüşecek ve eczacılık sektörü bitme noktasına gelecektir. hükümette bu atılımları eczacılık yasası ile desteklemektedir.

    yani olay açgözlülük daha fazla para kazanmaktan gelmemektedir. artık bir sektör bitmek üzeredir ve eczacılarda buna tepki göstermektedir.
    3 ...
  10. ?.
  11. 1-) eczacılar bu mitingte, hükümetin yapmış olduğu uygulamaları eleştirerek, eczanelerin ticarethanelere dönüştüğünü iddia ediyorlardı,bunun daha öncesinde böyle olmadığını kim iddia edebilir? eczaneler hep böyleydi, hep ticarethaneydi,bugün kentlerin sanayi odası verilerini incelerseniz eğer vergi rekortmenlerinin de eczacılar olduğunu görürsünüz.hiçbirşey yapmadan para kazanıyorlar, birçok eczacının farmakloloji bilgisi bir aktardan daha fazla değil,eczacılar uzman bir sağlık elemanı olmaktan ziyade iyi bir tüccardır.
    2-)son zamanlarda eczacı populasyonunda bir yığılma olduğu tezine kesinlikle katılıyorum ve eczacılık sisteminde öngörülen bu dönüşüm, elbette yeni kuşsak eczacı neslin bir yerlerinde patlayacak,ama orda meydanları dolduran eczacıların hiçbirini etkilemeyecek bu durum ,çünkü bir çoğunun banka hesabında birkaç milyon doları var, küpünü dolduran doldurmuş,orada bağıran kitleyi inandırıcı bulmak çok güç...
    3-) hükümet yandaşı falan değilim, sadece insanların basit bir diploma elde ederek ve hayatının geri kalan kısmında bir bok yapmadan zengin olmasına tahammül edemiyorum.zitadam'ın dediği gibi 5000 ytl durumunu bir yerlerimden sallamıyorum,en boktan eczacı bile bu miktarı kazanıyor, dükkanların kapatılması olayı ise tamamen "bad governance" dediğimiz durumundan kaynaklanıyor,eczacıların çok büyük bir kısmının türkiye standartlaırnın çok çok üzerinde yaşadığını iddia etmek yerinde bir fikirdir.
    2 ...
  12. 1.
© 2025 uludağ sözlük