bugün

türkiye'yi genç şarkıcı ajda pekkan'ın temsil edeceği şarkı yarışmasıdır. alternatifide yılların eskitemediği şarkıcı küçük ibo'dur.
(bkz: sen kocaman bir çılgınsın)
Yarışmacı umarım Bir Şarkısın Sen adlı programdan olmaz.
(bkz: nerenden çıktı o ses be küçüğüm)
kendisiyle ilgili bir korku filmi çekilecek olan şarkı yarışmasıdır. filmin yönetmeni somut adlı genç bir yönetmen adayıdır. senaryosu da bu girişimci arkadaşa aittir. filmin kısaca konusu şöyledir:

bir çok kişi tarafından kıyamet tarihi olarak belirtilen 2012'de gerçekten de marduk adlı gezegen dünya'nın yakınından geçmiş ve dünya'nın dengesi alt üst olmuştur. tsunamiler, depremler, besin ve su ihtiyacının karşılanamaması gibi bir çok sebepten dolayı milyarlarca insan ölmüştür. dünya nüfusunun yarısından fazlası yok olmuştur.

ve yıl 2021'e geldiğinde yaşamaya devam edebilmiş insanlar yaraları sarmaya, dünyayı yeniden şekillendirmeye çalışırlar. fakat kadim günlerden kalmış bir güruh eski dünyanın eski bir geleneği olan eurovision'u canlandırmaya çalışırken kimse tehlikenin farkında değildir. bu güruh felaketlerden sağ olarak çıkabilmiş ve gizli bir tarikat kurmuş ismail yk cankan salim triosu'ndan başkası değildir. amaçları eurovision'u kazanıp yeni kurulan dünyanın müzik piyasasını ele geçirmek ve ulu efendileri müzik lordu'na hizmet etmektir.

müzik lordu ise bir yandan çikita muzunu yerken bir yandan da bu meyveyle ilgili kadim zamanlardan kalma bir şarkıyı söylemektedir. yıllar öne kendisinin yazıp bestelediği o şarkıyı...
bu seneki yarışmanın koronavirüs nedeniyle iptal edilmesinden sonra tekrar rotterdam'ın ev sahipliği yapacağı ve hurricane'in sırbistan'ı tekrar temsil edebilmesini beklediğim şarkı yarışması.
Baslık 2009 da açılmış
Aylak bu millet yeminle.
görsel
1. ve 2. yarı finalden finale çıkan ülkeler.

1.yarı finalde israil yerine Hırvatistan, 2. yarı finalde de Portekiz yerine Estonya finale çıksa daha güzel olurdu.
görsel