2010 kekosu keko olduğunun bi nebze de olsa farkındaydı ve bununla mutluydu,
2020'ye geldiğimizde ise hangimiz kekoyuz hangimiz değiliz hiçbirimiz bilmiyoruz, eskiden net olan sınırlar muğlaklaştı, çok farklı alt kültürler oluştu, adet ve çeşitsel olarak altan alt kültürler sonucu artık her grup bi başka grup için/gruba kıyasla keko,
o yüzden 2020 kekosu daha tehlikeli, çünkü bilmiyor keko olduğunu. olmamak için bi çaba da söz konusu olamaz haliyle.
mesela kendim; bağcılar tayfa, büyük kısım cahal kitle, orta level x kuşağı vesaire gibi kesimlere kıyasla daha az kekoyken, bu sumacı/kafesci tayfaya sorsan muhtemelen tam bir keko olduğumu söyleyeceklerdir. o yüzden keko muyum değil miyim bilemiyorum.
2010 da kekoluk parası olmayan gariban kişilerden oluşurdu. bunlar hayattan soyutlanmanın getirmiş olduğu yalnızlık duygusunu ara mahallelerde kendilerine bir hayat stili oluşturarak gidermeye çalışan masum kişilerdi. genellikle tişört ve bol pantolon giyerlerdi.
günümüzde artık zenginler keko. para bende ogglimmmm diye bas bas bağıran daracık gömlek giyip bağrını açan parayla her boku yiyebileceğini sanan adam olduğunu zannedip kadına el kaldıran tipler olarak yer değiştirdi kekoluğun adı.
birde nasıl kötü giyinebilirim diye gayret içindeler şimdiki kekolar. adam gibi pantolon gömlek giymezler illa abuk subuk kumaşlı şeylere yönelirler öyle şekil şükül olduğunu sanırlar.
2010 daki o masum apaçi tayfayı sevdik biz. onların sadece kendine zararı vardı.