2019 üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

entry28 galeri0
    27.
  1. Bilgisayar ve ingilizce ile ilgili bölümlerini tercih etmenizi tavsiye ederim.
    0 ...
  2. 26.
  3. sırf okumak için işletme, halkla ilişkiler, su ürünleri gibi bölümler okumayın. sadece okulu değil şehride seçin. yaşayamayacağınız bir şehre gitmeyin. akademisyenlerin geçmişlerini araştırın. (hocayım ben diye gezip hiçbir şey bilmeyen çok oluyor)
    0 ...
  4. 25.
  5. sanat tarihi, tarih, felsefe gibi boş beleş bölümlerden uzak durun. buralardan mezun olunca ilber ortaylı veya talha uğurluel olmayacaksınız.
    0 ...
  6. 24.
  7. Issizlik vaad eden garanti bolumlerden uzak durun. Muhendislik, ogretmenlik, iktisat, isletme, pskiloji, beslenme diyetislendik, ceko, sibu, maliye vb.
    0 ...
  8. 23.
  9. iktisadi idari bilimler'den uzak durun okul bittikten sonra açık işsiz olarak hayatınıza devam edersiniz.
    0 ...
  10. 22.
  11. inşaat mühendisliği, mimarlık gibi bölümlerden uzak durun.
    0 ...
  12. 21.
  13. 20.
  14. istanbul devlet, istanbul vakıf, izmir devlet, ankara devlet sıralamsından şaşmamalılar. devletlerde profesörlere dikkat edilmeli, vakıflarda ise laboratuvar, ekipman, ve uygulamalı derslere öneme dikkat edilmelidir.
    2 ...
  15. 19.
  16. istanbul , olmadı ankara.
    Aman diyeyim sakarya, kocaeli, konya, kayseri, antalya falan yazmayın.

    Üniverste okuyacaksanız istanbul, olmadı ankara.
    0 ...
  17. 18.
  18. Bölüm olarak değil de şehir olarak verilecek tavsiyeleri bekliyorum.
    0 ...
  19. 17.
  20. Ben memur olayım kafası içindeyseniz iibf okuyacağınıza sivil savunma okuyun kesin atanın. iibf büyük pişmanlıktır.
    0 ...
  21. 16.
  22. bilgisayar mühendisliği ile alakalı soruları olan öğrenci adaylarının sorularını cevaplayabilirim.
    bir mesaj kadar uzağınızdayım.
    0 ...
  23. 15.
  24. şehir dışında iki yıllık bir bölüm okumaktansa istanbulda özel üniversitede okumak daha avantajlıdır. hemde aynı paraya tekabül etmektedir. tecrübeyle sabittir.
    0 ...
  25. 14.
  26. Ftr yazmak isteyenler için kısa bilgiler vereyim. Arkadaşlar dışarıda herkesin dediği çok kazanmıyoruz hatta gittikçe şu anki asgari ücrete doğru bir yaklaşım var. Bunun da en büyük sebebi çok fazla mezun çıkması. Bu mesleği okuyunca maddi olarak rahat olmayacağınızı bilin yeter. Şimdi diğer konulara gelecek olursak lütfen bu mesleği saçma sapan özel ünilerde ve ikinci öğretim olarak okumayın alacağınız eğitim sizi hiçbir yere taşımaz. Mutlaka lisans döneminde erasmus yapmaya çalışın isterse döneminiz uzasın benim en büyük pişmanlığım bu. Daha konuşacak çok şey var merak eden mesaj kutusunu bildirimleyebilir.

    Genel bir tavsiye isterseniz ailenizin yakınında okumayın ve Ankara herkesin bahsettiği gibi kötü değil bence mükemmel öğrenci şehirlerinden birisi.
    0 ...
  27. 13.
  28. kız arkadaşınızı dinleyerek tercihte bulunmayın.
    mümkünse kız arkadaşınız ile tercih dönemi boyunca konuşmayın.
    siz beni dinleyin...
    0 ...
  29. 12.
  30. 2 yıllık için sivil havacılık veya paramedik. 4 yıllığın ucu çok açık bölüm seçimi sonra üniversite imkanlarına göre tercih etmeliler.
    2 ...
  31. 11.
  32. yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi istanbul'dan çıkmayın.

    mümkünse yıllardır süre gelmiş bölümleri değil, teknoloji ile uyumlu bölümleri tercih edin.
    2 ...
  33. 10.
  34. üniversite değil meslek seçin.
    üniversite iyi diye mesleğe puanınız yetmediği için aynı üniversitenin daha az puanlı dandik bölümlerini tercih etmeyin.
    2 ...
  35. 9.
  36. yeni açılan bölümleri değerlendirmeler. geleceğe yönelik bölüm tercihleri tavsiye edilir. (bkz: sivil havacılık) (bkz: havacılık yönetimi) gibi
    6 ...
  37. 8.
  38. mimarlık isteyip de güzel okullarda kazanamayanlar için, şehir ve bölge planlama bölümünü öneririm. mimarlıktan daha geniş bir alanda çalışma fırsatı sunduğu, birçok disiplinle iç içe olup kendi yolunuzu çizmenizi sağladığı için.

    lakin, eğer oralarda bir yerlerde; mezun olduğumda hemen işe gireyim yok şu olsun bu olsun diyenler varsa, ne okursanız okuyun bu çok mümkün olmuyor. o yüzden "geleceğin mesleği abi yaa" denen mesleklere değil, kendi ilginizi çeken şeylere yönlenin.

    bölüm hakkında bilgi almak isteyenleri beklerim.
    4 ...
  39. 7.
  40. yeni medya bölümü tercih edecekseniz mutlaka (bkz: uğur batı) ile derse girmelisiniz. bu bölümün piridir kendisi. bölümü araştırırken mutlaka dikkat edilmesi gereken bir detaydır. bölüm ile ilgili bilgi almak isteyenler yeşillendirebilir.
    7 ...
  41. 6.
  42. Üniversitenin gram önemi olmadığını bilin .

    Kendinizi geliştirdiğiniz sürece sorun yok. ( Projeler , ingilizce , erasmus , iyi bir staj , seçilen iyi bir bitirme tezi , eğitimler ki önerim risk yönetimi , süreç analizi ve problem çözme teknikleri )

    Diyetisyenlik gibi dandik bölümlerde okuyacağınıza hiç okumayın , . ( kekonun biri çıkıp şimdi hacııı onda çok iyi para var sen malsın bilmiyosun demesin , kaçından kaçı yürümüş bu şekilde %1 i geçmez eminim ? )

    Anadolunun dandik bir üniversitesinden mühendis olarak çıkan 28 yaşında bir abiniz olarak , şuan kurumsal adı duyulmuş bir fabrikada bölüm sorumlusuyum . ( yani üniversitenin gram önemi yok )

    Çalıştığım şirkette yeni başlayan itü - odtü mezunu arkadaşlar ne yazikki sizden farklı değil . Bunu işe başlayınca anladım . Herzaman bir peygamber gibi gördüğüm bu üni. öğrencileri genellikle andaval çıktı ( tabiki ben cinsleriyle de karşılaşmış olabilirim . 5 kere anlattığım bi robot programını hatta ve hatta kalemi alıp 25 adım olarak yazdığım kurulumu yapamamakta ayrı bir moronluk )

    Sonuç şu ki keyfinize bakın . Okursunuz üni. derler üni. gidersiniz iş derler . işi bulursunuz evlen derler . Evlenirsiniz çocuk derler derler de derler

    Özet olarak siktir edin gitmeyin üniversiteye falan
    0 ...
  43. 5.
  44. 5.
  45. gastronomi okumuş, okuyan birilerini arıyorum
    edit : başlık sahibi arkadaşa yazıldı, kendisi sözlüğe henüz uğramadığı için cevap yok.
    3 ...
  46. 4.
  47. nişantaşı üniversitesinde havacılık yönetimi bölümünü okuyorum. üniversite veya bölümle ilgili yeşillendirebilirsiniz?
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük