bugün

türkiye katılsa da katılmasa da en çok türk futbolseverlerin katılacağı kupadır. yok raşşınseverler desek daha doğru olur.
ispanya'nın şampiyon olacağı dünya kupasıdır.
bizim için "artık yeter, buna bari katılalım" diyeceğimiz turnuva. şu önümüzdeki iki turnuvaya da katılabilirsek bizim açımızdan gerçekten çok güzel olur. katıldığımız turnuvalarda da başarı sağlıyoruz zaten genelde. 2000 avrupa kupasında çeyrek final, 2002 dünya kupasında dünya 3.lüğü, 2008 avrupa şampiyonasında da yarı finalimiz var maaşallah. tüm bu turnuvalara da bir şekilde renk kattık. ya oynadığımız oyunla, ya aldığımız sonuçlarla...

ama düşünüyorum da, eğer o zamana kadar adam gibi üç beş oyuncu çıkartamazsak gerçekten de işimiz yaş. özellikle santraforda burak yılmaz, mevlüt erdinç, umut bulut gibi oyuncularla olacak şey değil bunlar. zaten o zamana kadar umut, mevlüt kim bilir nerede olur. burak deseniz, kesinlikle bir komple forvet değil. o yüzden de ekstradan hücumculara ihtiyaç var.
yüzde 90 katılamayacağımız kupa, bakın yüzde 10 ihtimal verdim o bile fazla, yoksa keşke katılsak.
son 16 turunda ukraynanın rusyayı eleyeceği turnuvadır. maç sonunda Ukraynalı birkaç taraftar öldürülecek ve rusya utanç tablosuyla kupa tarihine geçecektir.

(bkz: kanka nasıl senaryo ama)
(bkz: sallaması bedava)

ha Türkiye mi? ya yarı final ya da hiç yokuz. fıtratımızda var.
para biriktirip gideceğim organizasyon. bugünden itibaren her gün kenara 10 lira atınca 14600 tl birikmiş oluyo kasada. bur da bana yeter 1 ay rusya da.
şu günlerde rusça öğrenmeye ağırlık verilmeye başlanması gereken kupa. bir de 2018 dünya kupasına gitmek için para biriktirmek işine girdik mi tadından yenmeyecek turnuva.

iş bu entry bakalım başa ne işler açacak.
türkiyenin gönülden katılmasını istedigim turnuva.
turkiye nin katilip ikinci turda elendigi dunya kupasi. bu da bir basaridir.
(bkz: öngörü)
türkiye'nin katılamayacağı turnuva. şunu kabul edin şimdi adam gibi. 2014 ü izledik. bu turnuvadaki 32 takım arasından banko 29-30 tanesinin çok gerisindeyiz. eğer hala aynı tas aynı hamam olursa biz gene televizyonda izleriz bu kupayı. kendimizi boy aynasında görmeyi bi bıraksak diyorum. bi şeyleri değiştirmenin çoktan zamanı geldi. zira türkiye 2000 lerin başlarındaki gibi bi takım değil artık.
rusya'nin şampiyon olamayacağı ve final karsilasmasini Yalcin cetin'in anlatmasi beklenen world cup.
1 final, 2 yarı final, 4 çeyrek final karşılaşmasının olacağı; kupayı 1 takımın kazanacağı şampiyona. at fava bekle.
allah ömür verirse maçları yine ömer üründül'ün yorumlayacağı turnuvadır.
Türkiyenin katilamayacagi dünya kupasidir. Zira nerede o 2002 deki 2008deki ruh? Milli maçları izlemiyoruz bile. Oyuncularda inanç yok.
olur da türkiye katılmayı başarırsa orada olmayı düşlediğim dünya kupası. ama olur da maç sırasında kamera beni çekerse mağrur duruşumu bozmayacağım. hatta biraz daha kasılacağım. şebeklik yapan brezilyalılardan gına geldi.
--spoiler--
2002 dünya kupasında güney kore'nin sırasıyla 2.turda elediği italya 2006'da , çeyrek finalde elediği ispanya 2010'da , yarı finalde elendiği almanya 2014'te şampiyon oldu.

güney kore'nin 2002 dünya kupası üçüncülük maçındaki rakibinin kim olduğunu düşünürsek şampiyonunun şimdiden belli olan turnuva.

--spoiler--
her ülkeden milletten çadırların sergileneceği unicef'in kendini fes edeceği çığlık çığlığa geçecek tam bir futbol seyri olacaktır. şimdiden sabahları simitin yanına ayran almıyor para biriktiriyoruz.
tribünleri göz dolduracaktır.

kupaya gidesim, çok pis Rus'a çakasım var.

şimdiden bir kaç rus bulup çakarak kupaya hazırlanmak lazım.
bu kupayı arjantin kaldıracaktır. bakın görün.
türkiye'nin katıldığı turnuva olur inşallah.

geleceğe not: katıldı mı lan katıldı mı dünya kupasında var mıyız?
türkiye'nin artık katılması gerektiği kupa. yeter lan, ilkokuldan beri dünya kupası izleyemiyorum.
''ilhan, ilhan goooooooooooooooooooooooool yarı finaldeyiz, yarı finaldeyiz''
Almanyanım yibe finalde olacağı dünya kupasıdır.
Çeyrek finalde bize almanların döşeyeceği kupadır.
muhtemelen tvden yayınlanamayacak organizasyon.
az kaldı be :(