2016 nba finalleri

entry14 galeri0
    14.
  1. şimdi bu finalleri bir kere daha izledim de 2017 nba finalleri gibi takımların kadro kalitesi arasında uçurum yokmuş. bundan kaynaklı olacak ki 7 maçta şampiyonluk verilmiş.

    maçlar genelde hep kafa kafaya geçiyormuş hatta draymond'un 1 maç ceza alması şampiyonluğu cavs'e vermiş. sadece 5.maçta draymond green'in tek maçlık cezası şampiyonu değiştirmiş bu seneki finallerde ise hiç öyle kafa kafaya bir basketbol yoktu golden state hem ilk 5 hem kenar oyuncularıyla cavs'in içinden geçti.

    bu da bahsettiğim final serisinin cavs için şampiyonluğu aralayan kilit maçın özeti:

    0 ...
  2. 13.
  3. gerçek zavallıların 3-1 öndeyken rakibin gaz almasına engel olamayan, maçlarda blok manyağı edilen ve üçlük sallamaktan başka bir strateji üretemeyen takım ve taraftarları olduğunu gösteren finallerdir.

    üçüncü maçta 30 sayı fark atarak kalitesini ortaya koyan cavs ise bileğinin hakkıyla almıştır. kimse hakemler diye zırlamasın, her 2 tarafa da yanlışları oldu. tam kadro bir cavs i yenemeyince hakemlere sallamayalım.
    1 ...
  4. 12.
  5. Tarihde bir ilk oldu ve bir takım 3-1 den geldi.Zevkli finaldi.
    3 ...
  6. 11.
  7. daha başlamadan şunları yazmıştım:

    (bkz: 2016 nba finalleri/#32714631)

    ---alıntı---

    buna engel olabilecek tek şey hakemler.

    ---alıntı---

    dördüncü maç ve sonrasında draymond green'e verilen ceza ile gerçek bir faciaydı. ve bakın orada ne yazmıştım:

    (bkz: 2016 nba finalleri/#32865579)

    ---alıntı---

    sizin yöneteceğiniz ligi sikeyim!

    ---alıntı---

    ve aynen tekrar ediyorum: sizin yöneteceğiniz ligi sikeyim! bill russelllar, wilt chamberlainler, kareem abdul jabbarlar, larry birdler, magic johnsonlar, michael jordanlar, john stocktonlar... ki bunların ilk ikisi hariç hepsinin maçlarını televizyondan da olsa izlemiş, hatta jordan ve stockton'ı bayağı bayağı takip etmiş adam. bunların oynadıkları lig bu hâle gelmemeliydi. yazık çok yazık.

    en çok da bunca rezillikle gelen şu iğrenç sonuca sevinebilen zavallılara üzülüyorum.
    1 ...
  8. 10.
  9. 2-0 dan sonra gaza gelip lebron james ve arkadaşlarına sallayan curry soslarının ağır göt olduğu finallerdir.

    şampiyon cavs!
    3 ...
  10. 9.
  11. 8.
  12. Ya her maç 15-20 sayının üstünde biten final serisi mi olur. O üzüyor, değişen basketbol dedikleri şeyin en vahim sonucudur
    1 ...
  13. 7.
  14. yine lebron haterlar tarafından gözyaşlarına boğulmuş olan finallerdir. şimdi pozisyonu bir izleyelim:



    öncelikle isim draymond green olacak. bu arkadaşın yaptığı perdeleme nizami değildir ve hakemler hücum faul çalması gerekirken devam etmiştir. arkadaş sert müdahalelerine devam edince lebron da tepki göstermiştir. devamında rakibi üzerinden geçerken yerden kalkmaya çalışması ise tamamen hakemleri aldatmaya yöneliktir. bu noktada sinirine hakim olamamış ve ceza almıştır.

    şimdi bu adam cezanın sınırına gelmiş, demek ki vukuatları fazlaca. lebron ise bu ligde kavgaya en az karışan oyunculardandır ve az çok kendisini izleyen herkes anında olay yerinden uzaklaştığını bilir. dolayısıyla kendi düşen ağlamayacak arkadaşım, son maçı evlerinde kaybetme nedenlerinden biri de green dir.

    son olarak bir thrash talk ustası olan green kardeşimize ait videoyu vereyim de kim haklı herkes görsün. adamlar 40 sayı ve üzerinde kaydeden ilk duo olarak tarihe geçiyor, hala hakemlerle kazanıldı deniyor komiksiniz gerçekten...

    1 ...
  15. 6.
  16. nba'de son yılların en büyük rezaletlerinden birine sahne olmuş finâl serisidir.

    serinin 4. karşılaşmasında bir perdeleme sırasında dreymond green ile lebrick arasında çıkan olaydan söz ediyorum.

    - lebrick'in dreymond green'i yere çarpması. verilmeyen flagrant foul 1
    - lebrick'in dreymond green'in üstünden geçişi. verilmeyen intimidation
    - dreymond green'in kolunu sallaması. verilmeyen flagrant foul 1

    buraya kadar zaten bir rezalet çünkü düdük yok. pozisyon devam eder, rebound pozisyonu olur.

    - lebrick faul. verilmeyen faul.

    ve burada bir rezalet daha olur: karşılıklı faul çalar hakem müsveddeleri.

    küçük çaplı iki rezalet ile maç tamamlanır. asıl rezalet buradan sonra:

    nba kurallarına göre flagrant foul maç içinde çalınır. ancak nba yönetimi maçtan sonra aldığı bir kararla f.f. sınırındaki dreymond green'e flagrant foul 1 verir ve buna müteakip play-off'larda 4. flagrant foul'ü alan dreymond 5. maçta cezalı duruma düşer.

    buraya kadar hepsi ronnie nunn'ın yorumudur. kendisi nba'de 19 yıl hakemlik ve 5'i hakem direktörlüğü olmak üzere 8 yıl yöneticilik yapmıştır.

    nba yönetimi açık açık kendi kurallarını çiğnedi. her zamanki gibi lebrick açık açık kollandı.

    sizin ben yöneteceğiniz ligi sikeyim!
    2 ...
  17. 5.
  18. Warriors Cleveland önünde 4-1'le şampiyon olacaktır.
    0 ...
  19. 4.
  20. warriors un 3-1 e getirerek %90 garantilediği seridir. kalan %10 luk kısmı ise bir umut belki şuradan tutunabilir:

    (bkz: #32835835)

    haydi hayırlısı ama şu ana kadar hakeden de stephen curry ve arkadaşları oldular, orası ayrı.

    edit: son maçta lebron kıpırdandı, bakalım seyircisi önünde de yine devleşecek mi...
    1 ...
  21. 3.
  22. golden state warriors ve cleveland cavaliers'ın 2015 nba finallerinin rövanşı biçminde olacak finâl serisidir. incelersek:

    kadrolar konusunda iki takım da oldukça dolu ancak oyun stilleri, görevler, sistem gibi konularda oldukça farklılar. golden state warriors motion offense ile triangle offense'in karışımı shoot at will stilde oynarken cleveland cavaliers penetre üzerinden ve lebrick'in alçak posttan dağıttığı toplarla milk the clock oynuyor.

    golden state warriors hem savunmayı hem de hücumu ön planda tutan bir kadro yapısına sahipken cleveland cavaliers'ın daha çok hücum ağırlıklı bir kadrosu var.

    head coach'lardan bahsedecek olursak zaman zaman saçmalasa bile steve kerr, tyrone lue'dan her konuda daha iyi bir çalıştırıcı.

    belirgin süreler alanların oyuncu profillerini inceleyecek olursak:

    -golden state warriors-

    stephen curry: nba'in belki de gelmiş geçmiş en iyi şutörü. fundamental açıdan kusursuza yakın. savunmada ise top çalma konusunda uzman ve çelimsiz görüntüsünün yarattığı olumsuz izlenime karşın itilip kakılmayacak kadar güçlü. steve kerr onu jr smith'in savunmasına verip fazla yorulmamasını ve bol bol pas arası yapmasını isteyecektir.

    klay thompson: faâl basketbolcular arasında nba'in en iyi 3-5 şutöründen biri. pozisyona göre oversized ve bunu da kumar oynamadan yaptığı güçlü savunması ile perçinliyor. okc serisinin beş ve altıncı karşılaşmalarında da tanık olduğumuz üzere günündeyken ipten alabilen bir üçlükçü ancak gününde olmadığı zaman hücumda silikleşebiliyor. kyrie irving'i savunmasını bekliyorum. belki sahadan silmez ama verimini önemli ölçüde düşürecektir.

    andre igoudala: lebrick'i en iyi savunan 3 oyuncudan biri. atletik yetenekleri aşınmaya başlamış olsa bile hâlâ güçlü. ortalama bir oyun kurucu kadar da iyi bir pasör.

    dreymond green: gsw'nun yüreği, ruhu. morâli yerinde olduğunda oyunun iki yönünü de müthiş bir tutkuyla oynuyor. savunmaya kattığı sertlik ve hücuma kattığı boyut tartışılmaz. top getiren, pas dağıtan... açıkçası the red assault'taki dennis rodman'ı andırıyor takımdaki rolü. kevin love'ı savunacaktır ve bunda başarı da sağlayacaktır ama steve kerr yardım savunması için içeriyi kollamasını söylerse love istatistik kasar.

    andrew bogut: iyi bir yardım savunmacısı, itilip kakılmayacak kadar büyük ve güçlü. hücumda ise alçak posttan oyun kurabilen bir oyuncu. geçen yılki finâllerde timofey mozgov karşısında, tabiri caizse, denize dökülmüştü. bu ekstra bir motivasyon mu sağlayacak, yoksa geçen yılki gibi aldığı sürenin giderek azalacak mı; göreceğiz.

    harrison barnes: açıkçası steve kerr'ün neden andre igoudala'nın yerine ilk beş başlattığını ve daha fazla süre verdiğini anlamadığım adam. savunması hiç fena değil. hücumda atletizmi de şutu da yeterli ama bir iggy değil. iggy'yle dönüşümlü olarak lebrick'i savunacak. dışarda başını ağrıtabilir ama yardım gelmedikçe alçak postta lebrick'in arkasında duramaz.

    shaun llivingston: bir oyun kurucuya göre fazlasıyla uzun, iyi top dağıtan, içeride başarılı işler yapan, savunmada adamını kilitleyen bir oyuncu. şutunun hiç olmaması dezavantajı. splash brothers'tan biri kenara geldiğinde genelde livingston oyuna giriyor ve hücuma akıcılı, savunmaya direnç katıyor. small lineup of death'te zaman zaman lebrick'in üstüne verilebilir, bunun dışında oynadığı dakikalarda kyrie irving'i savunacak. kyrie'yi sürekli rahatsız ettiği ve ankle breaker yemediği sürece çok da başarılı olur.

    leandro barbosa: her ne kadar eski günleri gibi olmasa da hâlâ hücuma büyük katkı verebilen bir oyuncu. içeriye penetrelerini iyi bitiriyor. şutu da hiç fena sayılmaz.

    festus ezeli: her ne kadar undersized bir pivot olsa da enerjisi ve atletizmi ile savunmada bogut'tan iyi işler yapabiliyor ancak hücumu put back'lerden ibaret.

    anderson varejao: cleveland cavaliers'ta lebrick'in can yoldaşıyken ne olduysa bu yıl golden state warriors'a katıldı. hücumu çok sınırlı. savunmada ise tam bir pislik. hiçbir özelliği olmasa da bir uzundan bekleyebileceğiniz her türlü pisliği yapabiliyor olması süre almasını sağlıyor. futbolda marco materazzi neyse basketbolda da bu işte.

    marreese speights: yüzü dönük oyunu ve şutu gayet düzgün bir pivot. oyunu açmak için ekstra şutör ihtiyacı hâsıl olduğunda oyuna giriyor; orta ve uzun mesafeden birkaç basket atıp çıkıyor.

    -cleveland cavaliers-

    lebrick: her ne kadar eskisi kadar olmasa da hâlâ hızlı ve çok güçlü. şutu gayet kötü ama bu onun şut atmasına engel olmuyor. bu durum çoğu zaman takımına zarar verse bile günündeyken çok can yakabiliyor. eskiden içeriye dalıp potada güçlü bitirirdi ama artık bunu yapamıyor; bu da daha doğru bir biçimde, alçak postta kullanılmasına yol açtı. top kullanmaktan çok dağıtırsa takımına ciddi katkı sağlar. atletik özellikleri sayesinde savunma yapabilse de enerjisini hücuma sakladığı zaman takım savunmasında ciddi açık yaratıyor. iggy ve barnes'la eşleşip savunmayı aktif dinlenme olarak geçirmeye çalışacak ki bu da bu oyuncuların sayı bulmasını kolaylaştıracaktır.

    kyrie irving: nba'in belki de en top canbazı oyuncusu. müthiş bir dripling yeteneği var. şutu da fena sayılmaz. penetre üzerinden potada bitirebiliyor. bence takımının birinci skor opsiyonu olması gerekiyor ama lebrick yüzünden olmuyor. savunması, özellikle de adam ve pick n roll savunması çok çok kötü. atletizmiyle kapatmaya çalışsa da çok açık veriyor. stephen curry'yi savunmaya çalışacak. epic fail olması olası.

    jr smith: cavs'te spot up için kullanılıyor. boş kaldığı zaman kyrie ve lebrick'in dağıttığı toplarla üçlük kullanıyor. bir ya da iki maçta gününde olursa gsw'yu çok zor duruma sokar. savunmada ise klay thompson'la eşleşecek. hücumda fazla hareket etmediğinden savunmada enerjisi yüksek olacak. sıklıkla yaptığı gibi disiplinsizlik etmezse klay thompson'ı rahatsız eder.

    kevin love: hücumda çok iyi ama savunması enes kanter'le yarışır cinsten. gsw'nun en büyük silahı olan stephen curry - dreymond green pick n roll'larında kyrie irving'le birlikte maymun olur. hücumda ise kerr'ün dreymond'ı nasıl kullandığına bağlı olarak ya silinip gider ya da gsw'yu üçlük manyağı eder.

    timofey mozgov: geçen yıl andrew bogut'u bench'e yollamış ancak kerr'ün taktiği nedeniyle kendisi de bench'e mahkûm olmuştu. kerr'den benzer bir hamle gelirse tyrone lue'nun ne yapacağını merakla bekliyorum. love ve thompson'ı birlikte kullanırlarsa bench'e mahkûm olması kaçınılmaz.

    iman shumpert: cavs'in diğer dengesiz sutör gardı. hücumu jr'dan daha kısıtlı olsa da savunması daha iyi ancak üçlüğünün jr'dan kötü olması onu bench'e mahkûm ediyor. gene de kayda değer süre alır ama kayda değer iş yapar mı, bilemiyorum.

    richard jefferson: eski atletizminin yerinde yeller esiyor ama şutunu geliştirdi. cavs'teki kullanımı jr smith'le hemen hemen aynı ama daha az süre ve daha az kullanım.

    tristan thompson: cavs pota altına enerji katan adam. geçen yıl love sakatlanınca ilk beş oynayıp çok da süre alıp rebound ve savunmada önemli işler yapmıştı ama hücumu çok kısıtlı. lue onu small lineup of death'e karşı pivot olarak kullanacaktır.

    matthew dellavedova: anderson varejao'nun kısası. nba'in en pislik kısası resmen. yeteneksiz ama işe yarıyor işte. zaman zaman curry'yi bocalatmak ve kyrie'yi dinlendirmek için kullanılır, başka da bir halta yaramaz.

    mo williams: kadrodaki en iyi üçlükçü. steve kerr'ün chicago bulls ve san antonio spurs'teki hâli gibi kullanılacaktır. takım sıkışınca üçlük atsın.

    channing frye: marreese speights'in gsw'da oynadığı rolü oynuyor ama ondan daha iyi.

    -genel değerlendirme-

    her ne kadar daha yorgun olsalar bile maç içi eşleşmeler açısından gsw çok da zorlanmaz. gsw'nun okc serisinde en çok zorlandığı şey okc'nin her perdelemede switch'e gitmesiydi ama cavs'in böyle bir şansı yok. hele ki gsw'nun bir numaralı hücum oyunu curry-dreymond pick n role'unu irving ve love asla savunamaz. bu da bol bol yardım savunması ve bol bol bomboş üçlük demek. bir de bench katkıları var ki gsw'nun yedeklerinin cavs yedeklerine göre oyuna doğrudan katkıları daha fazla. cavs hücumlarında ise gsw için büyük sorun teşkil edebilecek pek bir şey yok. hücumdaki en büyük silahlarının**** başlarında zaten hep gayet iyi savunmacılar**** var.

    açıkçası şu durumda steve kerr ağır saçmalamaz ya da tyrone lue şapkadan tavşan çıkartmaz ya da cavs'te en az iki oyuncu birkaç maçta üçlük çizgisinin gerisinden alev almazsa nşa gsw batı konferansı finali'nden bile rahat bir seri çıkartır. buna engel olabilecek tek şey hakemler.
    4 ...
  23. 2.
  24. geçen senenin rövanşı niteliğinde cleveland cavaliers ile golden state warriors arasında gerçekleşecek olan finallerdir. ilk maç perşembe gecesi yapılacak ve tüm seri tv8 den naklen yayınlanacaktır. bakalım geçen sene sakatlıklarla boğuşan, ancak şimdiye kadar kayıpsız gelen lebron james ve arkadaşları intikamını alabilecek mi yoksa stephen curry ve arkadaşları yeni bir yüzük daha mı kazanacaklar?

    bu sene normal sezonu lider bitiren gsw nin saha avantajıyla başlayacak program şu şekildedir:

    (bkz: 2 haziran 2016 gs warriors cleveland cavs maçı)

    (bkz: 5 haziran 2016 gs warriors cleveland cavs maçı)

    (bkz: 8 haziran 2016 cleveland cavs gs warriors maçı)

    (bkz: 10 haziran 2016 cleveland cavs gs warriors maçı)

    ve serinin uzaması halinde diğer maçlar;

    (bkz: 13 haziran 2016 gs warriors cleveland cavs maçı)

    (bkz: 16 haziran 2016 cleveland cavs gs warriors maçı)

    (bkz: 19 haziran 2016 gs warriors cleveland cavs maçı)

    edit: program değişikliği.
    1 ...
  25. 1.
  26. konferans finallerinin yapıldığı an itibariyle; batıdan muhtemelen warriors gelecek. thunder belki sürpriz yapabilir ama doğudan ister cavs gelsin ister raptors, warriors back to back yapar...

    şampiyon doğudan çıkarsa mor da en sevdiğim renk zaten...
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük