bugün

Son zamlarla resmen erimiş bitmiş 100 liradır. En basitinden 2015 yılında 100 liralık yumurta alsak 13 paket 30 lu yumurta alabiliyorduk. Bugün aynı 100 lira ile 6 adet 30 lu yumurta alabiliyoruz.

Haydi hiç kafan basmıyor diyelim bari şu gerçek üzerine düşün. Arada 1 koli değil 2 koli değil tam 7 koli fark var.
Yediler canım 100 liranın başını. Artık kim yediyse ciğerini sikim!

görsel
görsel
Enflasyon hesaplanması tamamen tercihlere göre şekilleniyor. Yani istediğiniz mal sepetini seçerek istediğiniz rakamlara ulaşmanız mümkün. Sorduğunuz zaman biz her çeşit malın tüketildiği bir ekonomide fiyatlar genel düzeyini hesaplamak zorundayız vs denilse de şimdi atıyorum fotoğraf makinesi ve film banyo malzemesi hesaplamak akılcı mı.
http://www3.tcmb.gov.tr/e...yoncalc/enflasyonyeni.php adresten bir bakayım dedim
görsel

sonuç tartışmaya açık !

resimde : 2015 yılında 100 Tl
2016 yılında 109,58 Tl değerinde .......
Yarısı yenmiş çikilata hüznü yaşatır.
Anlaşılan herkes zengin tek fakir benim.

Ulan aranızda 3-5 toplayıp verinde bende karamelli makiato mu içip entry gireyim.
Hızla küçülmekte olan 100 liradır. Geçtiğimiz yıllarda bir sigara alıp bakkala 100 lira uzatınca "bozuk yok mu yea" diyordu. Şimdi zaten bozuk bildiğin patlak 100 lira.
görsel

Sabah 50 liralık benzin almıştım... Dedim ki bugün bu yeter hem fazla bir yere gitmeyeceğim... Sonra ekstra birkaç işim çıktı mecbur kaldım gitmeye. Yaklaşık yarım saat önce yine uğradım aynı yere usulca yanaştım pompacının yanına.

Herşeyi anlarım ama şu fişin üzerine beni Bugün 2.defa görüp "pompa 2" yazmak nedir amk! Bu kadar oynanmaz iffetle benzinle...

Özetle: yetmiyor amk! 2015 de fena değildi idare ediyorduk 100 lira ile ancak bugün sadece benzine veriyoruz o parayı.
Hani türkiye zengin bir ekhonomiye sahipti? Kendi kendini besleyebilir bir ülkeydi? Önceden tüp ekmah yağ kuyruğu vardı? Bunlar bitmişti?

Devlet vergiyle ayakta duruyorsa devlet değil şirkettir. Buna devlet demeleri birkaç heyecanlı çocuğun ruhunu okşayabilir! Okşasın aykut kocaman gibi nemo problemo! Parayı verince uganda da yaşarsın al sana vatan.

Vatan dediğin şey millet için vardır kendi için değil çünkü görünürde kendisi yoktur onu yapan şey zaten milletidir. isvicre nin norveç in ne kadar zengin toprakları varsa türkiye nin 2 katı zengin toprağı mevcut ancak refah seviyesine bakınca biri mozambik gibi duruyor.

Temel yaşam ihtiyaçları olan suyu ve ısınma ihtiyacını bile fahiş fiyatlara halkına sunan bir yapı devlet falan değildir. Şirkettir şirket!

Onları da özel sektöre pazarlayanlar bunlardır zaten.
Devlet vergi almasin oldu olacak 2 kurusunuzla turkiye ekonomisini ayakta tutuyorsunuz he.
Yancikta parası çok olup yandaş olanın pek umursamayacak olduğu karşılaştırma. Son yapılan zamlarla benim cebimdeki 100 liradan 20 lira çaldılar. Herkes bunun farkında özellikle geçim sıkıntısı çeken her t.c vatandaşı bunun bilincinde. Farketmiyor olması imkansız çünkü. Çalınan öyle 2 lira 3 lira falan değil. Son benzin zamlarıyla her 50 lirada 5 lira daha çaldılar zaten.

Memlekette vergisiz birşey kalmadı. Vergiler normal seviyede falanda değil bildiğin tecavüz seviyesinde. ilaç alıyorsun onda bile % 8 devlete ödüyorsun.

Bu devlet yönetmek değil şirket yönetmekttir. Hani lan hepimizin dedesi nenesi edebiyatı? Yabancı firmaya bedavaya Köprü yaptırıp işletmesini ona vererek şekil yapmaya benzemiyor değil mi devlet yönetmek?

100 liramdan 2 kuruş dahi çalanlara hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun boğazlarına yapışsın. Net.
Umrum dışı konu.
Sadece makarna yiyor ve evden dışarı çıkmıyorsanız çok fazla fark etmeyecek 100 liradır. Zaten ekhonomi eyidir hojdur emma benena.
güncel Önemli Başlıklar