gazi Üniversitesi bilgisayar mühendisliği: Kampüs havası yok. Tüm mühendislik Fakültesi bir binanın içinde. çayır çimen yok. Fakülte devlet dairesi gibi. ama birkaç istisna dışında hocalar iyi. en azından iyi niyetli. asistanların götleri kalkık değil. Eğitim de aslında fena değil. ÖSYM ygs-lys sonucunda beni buraya yerleştirmişti. ilk seneyi burda okudum. hazırlığı atladım. sonrasında hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ne yatay geçiş yaptım.
Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği: dediğim gibi gazi'deki ilk senemden sonra buraya yatay geçiş yaptım. Kampüs güzel. bol bol çayır çimen var. eksi yanı taa ebesinin amında, Beytepe'de. gazi Maltepe'deydi, merkeziydi. yurdun önünden otobüse binip fakültenin önünde iniyordum. Eğitim burda da iyi. eksi mi artı mı bilemiyorum ancak sürekli ödev var. heleki lab. ödevleri insanı bazen gerçekten cinnet geçirmeye yöneltiyor. hocalar yine birkaç istisna ile iyi niyetli. ancak dersler daha zor gibi gazi'ye göre. asistanların götü kalkık. ilk dönem veri Yapıları ve ikinci dönem algoritmalar dersini eğer gerçekten çalışıp yapabileceğinizi düşünüyorsanız mustafa ege'den alın. en azından dersi nasıl işlediğini görün. onun kadar eğitime önem veren bir hoca daha önce görmedim. ama zordur yani.
Turk hava kurumu universitesinin tanitim gunlerine imkaniniz varsa katilin derim. Oldukca keyifli etkinliklerde var mutlaka degerlendirin. Lakin aldigim bir duyuma gore agir muhendislik egitimi verilen okula vasifsiz ogrenci alimini engellemek icin burssuz ogrenci alinmayacakmis bu sene. Tabi onlarda hakli 150 bindeki cocugun nesine muhendis olmak.
iibf bölümleri yazılmaması yönünde yapılabilecek tavsiyelerdir. hatta bırakın siz üniversite de okumayın. sadece gezmek için o üniversiteye gidecekseniz hiç gitmeyin, girin sigortalı bir işe çalışın. üniversiteler boş adam kaynıyor, söyleyeyim.
önce gazi üni düşünüyordum hocam yazma orayı anadoluya git diye ısrar ediyor kafam acayip karışmış durumda, biri gazi üniversitesi vs anadolu üniversitesi karşılaştırması yaparsa çok makbule geçer. (not:bölüm ingilizce öğretmenliği)
Bölümler hakkında sikik mikik diye konuşmayın. Zira onları da okuyan var ayıp oluyor. Dandik diyebilirsiniz. Üniversite değil bölüm seçin. Ne lisansı yaptığınız, nerde yaptığınızdan daha önemli.
kişiliğinize uygun bir bölüm seçin. Başkalarının ne dediği sizin için önemli olmasın. çünkü başkaları değii siz o bölümü okuyacaksınız. Ve hayallerinizin peşinden ne olursa olsun koşun. Ayrıca bursa'da 'Piraye cafe' de 7-17 temmuz arası tercih danışmanlığı yapılacak. Oraya uğramanızı öneririm.
mühendislik yazacak olan arkadaşların hele ki büyük universitede olmayan bir universitede mühendislik yazacak olanlarin mesleği araştırıp öyle yazmalarında fayda var. zira ortalık mühendis kayniyor 2 yılın sonunda ben ne b.k yiyecegim lan diye pişman olmak istemiyorsanız araştırın biraz.
1- üniversite eğitimi kişinin hayatına yön verir her yönüyle. En az 60 lı yaşlara kadar da okuyacağınız bölümle ilgili işi yapacaksınız o yüzden anne babanıza ya da elaleme değil kendinize uygun bölüm belirleyin. Puanınız değil seçimi siz yapın.
2- büyük şehirler başkadır. Ailenizden uzakta öğrencilik hayatınızı yaşayabileceğiniz bir şehir istanbul başta olmak üzere ankara izmir bursa antalya mersin güzel örnekleri.
3- devlet özel farkı size kalmış bir seçimdir. En kabasından maddiyat, sosyal çevre vs. bir çok özel üniversitenin eğitim durumu iyi şu an. Ama paranızı adam akıllı bir yere vermiş olun.