2014 üniversite tercih tavsiyeleri

entry231 galeri0 video4
    26.
  1. bu da genç dimağlar için ytü'den gelsin :

    0 ...
  2. 27.
  3. Verilmeye çalışılıp da verilemeyen saçma sapan tavsiyelerdir. Bu konuda tek bir tavsiye var: Kendinizi tanıyın. Kendinizi tanıyın lan kim olduğunu bilmeyen adamın değil üniversite yaşamak neyine? Sen hangi meslekle mutlu olacaksın? Mutluluğu mu huzuru mu parayı mı üniversiteyi rahat okumayı mı bitirince ne bok olmayı istiyorsun? Kendini bilen adam bunları zate bilir. Çok zor şey değil bunlar. Oturun bir başkalarıyla değil kendinizle konuşun. Bu ülke anası babası istedi diye öğretmen dedi diye çok puan yaptı da puanı yanmasın diye mühendislik seçenler yüzünden daha t cetvelinden haberi olmayıp mühendis olanlar yüzünden mühendis çopluğu, insanı sevmeden tıp okuyup da sozum ona sözde doktor olup insan biçen eğitimli eli neşterliler yüzünden böyle oldu. Yaptığın puan fazlaysa da git istediğin bolume güzel kardeşim. Garson olacaksan garson ol çopçu ol ama istediğin işi yap. Olç tart biç önce sen ne istiyorsun ona göre karar ver. Her mesleğe ihtiyaç var emin ol ama işini en iyi yapan severek yapandır, severek yapacağın mesleği seç işin zaten hazır aç kalmazsın.
    6 ...
  4. 28.
  5. Sevgili abla ve abilerim uc meslek düşünüyorum bunlar tıp dış hekimligi ve veterinerlik bunları okuyan ve okumakta olan kişilerden mesaj ile bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
    1 ...
  6. 28.
  7. puan yetiyorsa boğaziçi yazın amk. "yazmayın" diyen mallara takılmayın. onlar, ilk sene gelip hazırlıkta derslere dahi uğramayıp, keyfin .mına koyup sonra da okulu uzatanlardır. okul çohoş, puan tutuyorsa hiç kaçırmayın.

    hazırlık kasıyor yalnız, onu da söyleyeyim.
    3 ...
  8. 29.
  9. okurken çalışılacak ve iş açıklığı olan bir meslektir Hemşirelik. işin her türlü hazır. fakat kötü bir yanı var okuması dert. bir de benim gibi 180 kişilik sınıfta 6 erkeğin icindeyseniz yıl boyunca sivilce ve dudak ucuklamasi yaşanması normaldir. şu durumda bir atasözüne dikkat çekmek istiyorum ' penisini sallasan kıza değer'. olayı tamamlayıcıdir. Ve hayat adına size çok şey kazandırır. sabır ister. vesselam.
    0 ...
  10. 30.
  11. eğer "mühendis olucam lan ben" gibi bi' ideale sahip değilseniz mühendislik sakın ha yazmayın. yazmayın bak. harbiden yazmayın. yazmayın amk.
    fizik bilginiz zayıfsa makina, inşaat yazmayın.
    matematik sevmiyorsanız bilgisayar, elektronik yazmayın.
    kimya sevmiyorsanız metalurji, kimya müh. yazmayın.
    götüm rahata alışık, yurt dışı falan kasamam diyorsanız genetik yazmayın.
    aç kalmamalıyım diyorsanız fizik yazmayın.

    gelelim "yazın" diyeceklerime.
    endüstri yazın. harbiden. tuhaf bir şekilde halen tutulan bir bölüm.
    işletme-iktisat falan yazın. olmadı sonra ticarete atılırsınız. para orada.
    tıp yazın. zorlukları malum ama en azından ülke standartlarının üzerinde para kazanmama ihtimaliniz yok.

    ne bileyim arkadaş tuhaftır bu konuda tavsiye vermek. yukarıdakiler tamamen bilgi ve para odaklı tavsiyelerdir.

    temel nokta kendini tanımaktır. sevdiğin işi yapacaksın. mezun olunca 65 yaşına kadar o işi yapacaksın. ona göre gardını al.
    2 ...
  12. 31.
  13. Diş hekimliği fakültesinden uzak dur. Eczacılık falan yaz gençliğini düşün. Yazık etme.
    1 ...
  14. 32.
  15. 33.
  16. Elektrik elektronik mühendisliği okuyan özelliklede hacettepe üniversitesindeki büyüklerim mesaj kutumu yakarsa çok müteşekkir (hayatımda ilk defa cümle içinde kullandım sanırım bu kelimeyi) olurum.

    Tanım girelimde mod abiler kızmasın.

    Büyüklerden, üniversiteye yeni başlayacak küçüklerine tavsiyelerdir.
    1 ...
  17. 34.
  18. fen edebiyat yazmayın kuzucuklarım, ablanız hatta nerdeyse teyzeniz olarak size yegane tavsiyemdir, ağlaya ağlaya okur, sürüne sürüne derslerden kalır, küfrede küfrede iş arar, sittin sene atanamazsınız. bir de formasyon belası var ki sormayın gitsin.
    2 ...
  19. 35.
  20. Sırf ismi garip ve havalı görünüyor diye tercih yapmayın, ayrıca istemediğiniz bölümü de yazmayın. Sonra ağlıyorsunuz dört yıl boyunca ama suratınıza şöyle okkalısından çakamıyoruz.
    0 ...
  21. 36.
  22. tıp, hemşirelik, harp okulu, bazı mühendislikler, hukuk gibi çıktığınızda sizden başkasının yapamayacağı bir meslek edinmeyecekseniz açık öğretim fakültesi'nden şaşmayın gençler. 4 yılınızı üniversitede çarçur edeceksiniz ve elinize geçecek tek şey kısa dönem askerlik olacak. eh, aöf'ten mezun olunca da aynı hakkınız olacak. gidin hayâlinizdeki meslekle ilgili bir yerlerde karın tokluğuna çalışın.

    haaa, kişiliksiz ve kanı bozuk tiplerdenseniz ilahiyat tektir. çıkar çıkmaz devlet memuru da olursunuz. oradan müdürlük falan alır, yolunuzu fazlasıyla bulursunuz. gerçi siz mezun olana kadar tayyip'in devri kapanacak ama nasılsa bu millet akıllanmayacak ve din bezirganlığı hükmünü sürdürecek.
    2 ...
  23. 37.
  24. uludağ üniversitesi yazın hatta mühendislik yazın gençler çok iyi çok.
    1 ...
  25. 38.
  26. Parasi, gelecek vaadi var diye yapamayacaginiz altindan kalkamayacaginiz bolumleri yazmayin.

    üniversite okumanin bir olayi kalmadi artik ve meslek sahibide yapmiyor eskisi gibi.

    Benden tavsiye, muhendislik yazarsaniz statikle yaslanir, saclanirinizi dokersiniz. Mezun olamam lan ben seklinde dusunmenize neden olur.

    Fen edebiyat bolumlerinde akademik kariyer yapacak kadar ilgili becerikli iseniz yazmanizi tavsiye ederim lakin sansiniz cok dusuktur.

    Veterinerlik tip hukuk felen bunlarla omur tuketilmez amk.

    Para sahip olmadiginiz zaman herseydir. Sahip oldugunuzda ise hicbirsey.

    Huzur ve mutluluğu para size verememekte.

    Kimse size yön veremez cunku geminin kaptani sizsiniz. Tavsiyeler degerlendirilebilir seyler degil cogu zaman. Insan basina gelmeden bilemez tavsiye ile hayat ogrenilemez.

    size tek tavsiyem ic sesinizi dinleyin, realist olun. Gerceği goz ardi etmeyin. Hayallerinizde bile.
    1 ...
  27. 39.
  28. Hemşirelik yazin bu devirde is garantili meslek bulmak zor..
    0 ...
  29. 40.
  30. Beykent'i yazmayın. Bilgi falan daha iyi, her anlamda...
    0 ...
  31. 41.
  32. 42.
  33. kendi isteğinize göre tercih yapın, istediğiniz yer dışında bir yer tuttu diye gitmeyin, doğru tercih yaptığınızdan emin olun.
    0 ...
  34. 43.
  35. Fizik tedavi rehablitasyon yada diyetisyenlik konusunda beni aydınlatacak yazarları bekliyorum.
    0 ...
  36. 44.
  37. siktir edin üniversite falan. polislik yazın amk. memleketteki karşı komşum 2 sene hazırlandı üniversiteye, ikisinde de sonuç fiyaskoydu, istediği bölüme en kötü şehirde bile puanı yetmiyordu ve gitti polislik yazdı. 2 yılda bitirmiş hemen polisliği, geçen gün öğrendim tekirdağ'a atanmış şimdi. daha dünkü velet 3000 lira kılçıksız alacak. en geç 1-2 yıla altına iyi bir araba çeker, 3-5 sene sonra evlenir karısıyla beraber 30'a gelmeden ev alırlar.

    tabi bu tavsiye puanı çok iyi olmayanlar için. puanı iyi olanlara gelecek olursak iyi üniversiteleri bilmeyen var mı amk ? bilkent yada boğaziçi'nin yozgat üni'den daha iyi olduğunu yazacak değilim.
    3 ...
  38. 45.
  39. türkiyede belli başlı birkaç üniversitenin bütün bölümleri(saydırtmayın işte şimdi odtü, boun, bilkent , sabancı, itü vb.) veya geri kalan üniversitelerde belli başlı meslekler (hekimlik, avukatlık, kısmen mühendislikler, mimarlık, diş hekimliği, eczacılık ) haricinde okumak ölü yatırımdır hem paranıza hem zamanınıza yazık olacaktır.

    anadolunun dört bir yanındaki kıytırık üniversitelere veya istanbulda olup da dersaneden bozma ortamı olan özel üniversitelere boşuna emek harcayacağınıza 1 yılı gözden çıkarın veya düşük maliyetli yurtdışı opsiyonlarını gözden geçirin. eğitimin ücretsiz olduğu ve sadece yaşam masraflarının fazla olduğu iyi bir avrupa ülkesi üniversitesinden diploma almak ile kemerburgaz üniversitesinden diploma almak arasında bariz farklar olacaktır. artısını eksisini iyi düşünün.

    inanın 1 yıl çok önemli bir süre değil, üniversiteye her giren 4 yılda hemen bitirmiyor , bazıları hazırlıkta 2 kere kalıyor düşün yani, sen 1 yıl kendine bonus tanı sonra üniversitede dersten kalmamaya çalışırsın. hem zaten nereye yetişiyosun bir an önce iş hayatına atılıp çiğnenmeye erken yaşta başlamak gereksiz.

    yukarıda saydığım meslekleri de sevmiyorsanız sakın zorla yazmayın bu arada , sevmediğin bir tıbbı erzurumda okuyacağına sevdiğin bir fen edebiyat bölümünü(mesela kimya olsun) boğaziçinde okumayı yeğle mesela. inan hayatında yaptığın en iyi tercih olabilir bu durum.

    bol keseden sallamıyorum, 3. bölümümden bildiriyorum. yanlış tercihin çilesini çeken bilir. istemediğin bölüm psikolojini gerçekten sikip atabilir. ailenden uzak, yalnız, depresif ve stres kaynaklı bir sürü hastalık sahibi bir insan olacağına okuma git restoran aç o parayla mesela gerçekten şu 60 yıllık hayatında bunca hırsa gerek yok.
    0 ...
  40. 45.
  41. Tercih yapmadan önce 2 hatta 3 kere düşünün. Bu sizin hayatınıza yön verecek çünkü. Zira en büyük aşkınızı, en kuvvetli arkadaşlıklarınızı, en büyük yoksulluğu ve hayatınızın en güzel, en hatırlanası yıllarını o dört yılda yaşayacaksınız. Gideceğiniz şehri araştırın. Hiçbir şeyin olmadığı bir yer de olmasın, kocaman olup her şeyin ateş pahası olduğu bir yer de olmasın. Evinize yakın bir yer seçin. Her bayramda giderken 15 saatlik yolda poponuz uyuşmasın. iklimine dikkat edin. Ben ankarada okuyorum. 4. Yılım bitti. Memleketime 4 saat. iş olanakları fazla. Okula yakın evler çok eski ve ateş pahası uzak olanlarda ateş pahası. Kışı çok soğuk. insanları kaba. Ama alıştım. Şimdi sorsalar ankarayı seçer miydin diye cevabım elbette hayır olurdu. Yatay geçiş, farabi falan hep hayal oldu tabii. Demem o ki iyi düşünün hatta çok iyi düşünün. Büyüklerinizden akıl alın.

    Gaziyi seçmeyin arkadaşlarım. Büyük hayal kırıklığı. Ya da seçin. Allah aşkına şöyle şişme montlu, küpeli, cool erkekleri biz de görelim. içim şişti artık bu reislerden ve saz arkadaşlarından.
    2 ...
  42. 46.
  43. sevgili yazarlar aklımda şu bölümler var, uluslararası tic. bankacılık, muhasebe, sigortacılık.. gitmek istedigim sehirler ise, ankara, balıkkesir, bolu , bursa, burdur. buralar hakkında bilgisi olan yazarlardan tavsıyeler bekliyorum.
    0 ...
  44. 47.
  45. Çanakkale 18 mart üniversitesini yazacaklar uçmaya hazır olun. öyle bir rüzgar varki beni bile sallıyor. Beni bile diyorum zira ayakkabı numaralarım 47,5 ile 50 arası değiştiğinden ve yüzlü kilolarda olduğumdan yere sağlam bastığımı düşünürdüm. Artık düşünmüyorum. Burada fırtına kıvamında rüzgar standart donanım. Siz dahil herşey uçabilir.
    Okulda eğitim çok iyi değil. Yatırım planları ile ilgili övündükler şeylerden biride 5000 kişilik cami projesi. okulda inşaat çok, öğrenci başına 3 tuğla, 100 öğrenciye çoğu türkçe bilmeyen 1 amele düşüyor.yinede binaları kötü. Yeni binalarında ise dış görünüşü iyi ama içi eh işte kıvamında. Eğitim fakültesi binası birçok köy evinden daha kötü. Tek farkı 3 katlı köy evi olmaz o kadar.
    Gökçeada myo ve guby okulları okul bile değil. Yooo ciddiyim. Binalar yıllarca sağlık ocağı olarak kullanılan sonra üniversiteye verilen binalar. Bozcaada myo yu kapatıp ezine ye bağladılar. Sanırım onlarda hiç açılmaması gerektiğini anladılar. Bozcaadadaki myo altında market olan binanın 1. Katında. Bildiğin sürücü kursu kıvamında. biga ilçesindeki yerleşkesi trafik kazaları ve koyun sürüleriyle ünlü.
    Merkez kampüs tepede kurulu terzioğlu kampüsüdür ve yemekhanesinde defalarca yediğim halde doymadım. Sofraya aç oturup aç kalkmak böyle birşey. Ayrıca tırmanmayı sevmiyorsanız çok üzülürsünüz.
    Denizbilimleri fakültesi terzioğlu kampüsünde, guby de bulunan balıkcılık teknolojisi bölümü denizden 7km uzaktadır. Uzay bilimleri gibi ilginç bölümleride vardır.
    Herşeymi kötü? Elbette değil. şehir küçük ve insanları rahat. Sünger gibi içebileceğiniz, çoğu semtinde gece 2 de sokakta kızkıza sarhoş gezsenizde kimsenin karışmayacağı biryer.
    0 ...
  46. 48.
  47. Puanınız düşük gelirse eğer gitmek istediğiniz üniversite bölümünün 2 yıllık yüksek okuluna gidin ordan dikey geçişle 4 yıllık okuyabilirsiniz daha. inanın dikay geçiş sınavlarına çalışmak ygs - ve lys sınavlarına çalışmaktan daha kolay.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük