bugün

rakamları toplamı 4 eden sayı.
tek bir gerçek var ki türkiye gençlik tarihinin en çok deneyim yaşadığı yıldır.

kaynak: uludağ sözlük haber ajansı
2012 ye götüyle gülmekte olan yıl. ne dilekler diliyorlar la senin için diyip bıyık altından gülüyor namussuz. 2010 da ona gülmüştü zaten bu böyle sürüp gidecek. çünkü değişimi sağlayan yıl değil, insandır.
kesintisiz 9 yıllık üniversite yaşantımın bittiği yıl olarak istanbul üniversitesi iletişim fakültesi'nde 100. yılı bile temsîlî gösterilerle anılacaktır.
hayatımın dönüm noktası olan yıldır.

2009'da üniersiteden mezun olmuşsundur ama "yetmedi bir sene de formasyon alacaksın" diyip 2010 yılını da da tekrar öğrenci olarak geçirmemle birlikte öğrencilik hayatı biter. her şeyin toz pembe gideceğini sanan ben 2010 kpss faciasıyla cevabımı almışımdır. şimdi 6-7 aylık süren avarelik dönemim başlar. para yok, umut yok, eski arkadaşlıklar yok, hayattan beklenti yok. bir de bunlar yetmezmiş gibi en başta baba olmak üzere çevreden gelen "okudu ama bir bok olamadı" gibi iğneleyeci sözler işin tuzu biberi olmuştur. işte bu şekilde bıkkın, ümitsiz 2011 yılına girersin. hiçbir beklentin yoktur.

ne olursa olur 2011'in ocak ayında özel sektörde iş bulursun. sömürünün tavan yaptığı bu yerde ilk paranı kazanırsın. ama 2 ayda bıktırırlar seni. şubat ayında çok uzun bir aradan sonra kız arkadaşın olur. aynı zamanda fikri hayatımda şekillemelerin iyice belirlendiği yıldır. uzun zamandır görüşmediğim annemle tekrar görüşmeye başlarsın. çocukluğumda alamadığım anne tadını eşşek kadar olmuş bir adamken tatmaya çalışırsın. sonra ne olursa olur doğu'ya atanırsın ve hayatının en rahat yazını geçirirsin. kafan rahattır az da olsa mutlusundur.

eylül ayıyla birlikte yurdun en doğusunda göreve başlarsın. memleketle arana 1500km mesafeye koyan yerde kendine yeni bir hayat kurarsın. ve 2011'in bu son günlerinde anlarsın ki her insanın dönüm noktası olan tarihler vardır. benimki de şüphesiz 2011 idi. sana güle güle derken, en güzel hatırlayacağım yıllardan biri olarak seni beynime kazıyorum.
utanılacak yüzlerce rezaletin yaşandığı yıl.

http://baskahaber.blogspo...011/12/utanc-yl-2011.html
2011!!! pek çok şeyi geride bıraktığım yıl... ilk geldiği zaman ygs hazırlığında olan bir öğrenciydim, yıllık yazıları yazmakla ve kendikilerimi derlemekle meşguldüm, ardından pek çok skıntılı zamanlar yaşadım. en yakın arkadaşım küs durdum uzun bir süre. ygs lys streslerini çektim. sınavlara girdim, stresli bir yaz geçirdim. sonuçlarım geldi çok mutlu oldum. yepyeni bir dünyanın kapılarını açtı bana. şherim değişti, ailemden ayrıldım, hiç tanımadığım insanların yanına geldim, hiç bilmediğim bir şehre geldim, şanslıyım ki son 4 ayı muhteşem geçti benim için, yeni ortamım, yeni arkadaş çevrem, yeni hayatım, hepsi çok iyi ve ben mutluyum ilk 8 ayında çok sıkıntı çekmeme rağmen... kötüden iyiye doğru giden bir yıl oldu benim için 2011. hayatıma damgasını vurdu tüm hayatımı değiştirerek, unutulmayacak bir yıl benim için her şeyiyle.
teoman'ın müziği bıraktığı nalet, uğursuz yıldır.
efendi ol, kırdırma kafanı! (2011 sana söylüyorum, 2012 sen anla!)
(bkz: bitiyor efendim durduramıyoruz)
depremler, ülke savaşları, töre cinayetleri, koca dayakları, tecavüzler, güncellemeler vs süper bir yıldı!
yayımda ve yapımda emeği geçen herkesin amına koyim!
geçen yıl.
2011 yilina dek gecen 100 yil ile ilgili guzel bir calisma var...

100 Years in 10 Minutes (1911 - 2011 in 10 Minutes)

Izlemek icin : http://www.youtube.com/watch?&v=Xxh-sS8Qoco
"ben 2011 olsam, herkesten tek tek özür dilerdim."

BB kod adlı şahsın söylediği bu söz, 2011 yılının en güzel tanımını oluşturmaktadır.
çok hassas ve ince araştırmalar sonucu bulunan illuminati'dir.

(bkz: zall) ve (bkz: 2011)

not: anlamayan olur da mesaj atarsa cevap vermiciim.
adam gibi yıldır. 2013 gibi yıldo değil. *
sözlüğün cidden çok bereketli olduğu yıldır. şundan biliyorum ki; ne zaman canı gönülden artılasam bir entryi akabinde 2011 de yazıldığını farkediyorum.

edit:yazım hatası
Özlenen yıldır.
dünya nüfusunun 7 milyara ulaştığı yıl.
özlenilmeyen yıldır.
sinsice insanları bünyesinde barındırmış ve akabinde sessizce ve habersizce kaçıp gitmiş yıldır. hani ben bundan bir şey anlamadım? dersiniz ya bazı durumlarda. ben bu yıldan bir şey anlamadım. ama 2012 ilaç gibi geldi.
Okuldan mezun olduğum yıl güzel dostluklar eğlenceler toplu piknikler ve daha niceleri ahh ah özlüyor insan.
trabzonspor'un şampiyonluk yaşayamadığı yıl. **
3 terabayt kapasiteli harddiskin çıktığı yıl.