felsefe öğretmenimin 'benim adım abbas değilde çamaşır makinesi olsaydı o zaman bana çamaşır makinesi diyecektiniz ve bu çok normal olacaktı. dur bakayım çamaşır makinesi.. evet güzelmiş.' diyerek bizleri derin bir sessizliğe gömdüğünü hatırlayıp sınav ortasında gülmemi sağlayan sorudaki ilişki.
- filler neden büyük, gri ve kırışıktır?
- çünkü ufak, beyaz ve yuvarlak olsalardı aspirin olurlardı.
- onlar halka degil fil.
- ...
- yaaa iste boyle yaparlar adamı.
böyle soru o kitaptan anca türkiye'de çıkartılırdı. mizahi unsurlar taşıyan kitabı, sen tut ciddi bir sınava yansıt. hayır onu geçtim, lise düzeyi soru değil. özsel/iliniksel ilişkisini lisede anlatan hoca varsa alnından öpülmeli, hatta evlenilmelidir.
hangi profesör hazırldıysa bu soruyu, seni asistan diye alanın, sonra doktoranı onaylayanın, sana doçentlik verenin bir de üstüne profesörlük verenin teeeeaaaa ... sına
Lisans düzeyinde Mantık görmemiş adama sorulacak en son soru tipi.Felsefenin dibine vurulmuş resmen.ÖSYS formatında eleyici sorular bizim alandan çıkmaz genelde ama bu sene komisyonda felsefeciler döktürmüş resmen * Öğrenciler kendileriyle dalga geçildiğini düşünmüşler ne yazıkki *
sınavda son 2 dakika başlarken felsefeden de bir soru yapayım amacıyla okumaya başladığım sorudaki ilişkidir. kısa paragraflı bir soru seçeyim dedim gözüm buna gitti, bir yandan yetiştirme telaşı bir yandan da anlamaya çalışırken 3 kere okudum galiba soruyu. ilk okuduğumda bir bok anlamadım zaten, ikincisinde içimden söverek okudum, üçüncüsünü ise şıklara baktıktan sonra belki bişey yakalarım diye okudum ama olmamış. genelde olduğu gibi bende madde form ilişkisi işaretledim, iliniksel kelimesinin anlamı hakkında gram fikrim olmadığı için aklıma bile gelmedi onu işaretlemek.
ösym ye teşekkür ediyorum böyle bir soru sorduğu için. 2. sınavda sorsalar bunu kimse yadırgamazdı herhalde. son olarak ; yapacağınız işin amk!