canım abilerimin, mor ve ötesi'nin dünya çapında daha fazla tanınmasını sağlamıştır. yurtdışında da kocaman bir ailemiz varsa artık, bu sayededir.
her ne kadar o dönem katılmalarını pek onaylamasak da heyecandan ölüp ölüp dirildiğimiz bir yarışma yaşanmıştır.
1.rusya'nın o sikten şarkıyla nasıl birinci olduğundan çok, herifin nasıl da sevindiğine kıl olduğum yarışmadır.
2.birinci olan rusya'nın en azından çıplak sarışın hatunla katılmadığı yarışmadır.
3.türkiye'nin yine barış naraları atıp ermenistan ve yunanistan'a bilmemkaç puan verdiği yarışmadır.
4.ermenistan ve yunanistan'ın türkiye'ye hiç puan vermediği yarışmadır.
5.yunanistan ile ermenistan'ın birbirlerine 12 (yazıyla on iki) puan verdikleri yarışmadır.
6.kıbrıs rum kesimi'nin yunanistan'a 12 (yazıyla on iki, rakamla 12, her türlü on 2) puan verdiği yarışmadır.
7.mayıs 2007-mayıs 2008 arası politik alanda o kadar da kötü olmadığımızı anladığım yarışmadır.
8.türkiye'nin türkçe bir rock şarkıyla katılmasına rağmen 7.bitirdiği yarışmadır.
9.her sene olduğu gibi yine bol bol göt ve meme sallayan sarışın hatun gördüğümüz yarışmadır.
10.seyrettiğim son eurovision şarkı yarışmasıdır.(her sene böyle derim)
11.congratulations russia
12.türk'ün türk'ten başka dostu yoktur
Türkiye'nin eurovision hakkındaki düşüncellerini ve diğer ülkelere göre nerde olduğunu tamamen ortaya koymuştur.
bana kalırsa kendi içimizde tamamıyla bir rezillik yaşadık bu sene ve ondan önceki senelerde de tabii. nedeni ise diğer ülkelere ve diğer ülkelerin performanslarına bakıldığında bir gevşeklik , bir dalga görmek mümkün. fakat türkiyemize baktığımızda daha aylar öncesinden eurovision konuşulmaya başlanmakta ve burdaki puanlama artık bir milli mücadele halinde görülmekte ki mor ve ötesi'nin , kenan doğulu'nun katılmasının veya katılmaya teşvik edilişinin temel nedeni bu.
bakıyorum fransaya herifler sırf matraklık için çıkmış , bakıyorum ispanyaya öyle. birçok ülkenin şarkısı sokaktan bulunmuş kumbirik şarkılar ve kuşkusuz mor ve ötesi'nin deli parçası en göze çarpan şarkılardan bir tanesi. ancak gözlerinde birincilik hırsı ve mücadele olan ülkelerin başında da türkiye gelmekte. oysa puanlama sistemindeki bu kardeşlik göz önüne alınırsa pek bir mücadele yaratma çabası da olmamalı. eğer olursa mor ve ötesi gibi kalite düşüklüğüne neden olma ihtimali hadsafhada.
bir başka anlaşılmayan ve sanırım asla anlaşılmayacak olan konu da mor ve ötesi'nin eurovision'a çıkmış olmasıdır. bu kadr siyasi ilişkilerin yüksek olduğu bir müzik yarışmasına , grup kimliğini komunizm gibi bir ideolojiyle devam ettiren ve bütün şarkılarını bu ideoloji ışığında yazan bir grubun böylesine siyasi ilişkilerin , çıkarların olduğu bir yere böylesine mücadeleci bir ülkenin grubu olarak katılması da akla mantığa sığan bir durum değil.
yani bu sene hakkında söyleyebileceğim tek şey yazıklar olsundur.
almanya'nin elinde patlayan yarisma. o degil de hala siralama belli olduktan sonra bile onunla bununla dalga gecmeye calismislardir icinde bulunduklari vahim duruma aldirmadan.
kazanan rus ekibinin ülkesinde krallar gibi karşılanmasını sağlayan yarışmadır. hatta ruslar daha ileri gidip ''biz rakiplerimizi böyle yeneriz, yeniden şaha kalkmaya başladık, rusyanın önünü kimse kesemez'' gibisinden halüsinasyon ve oksijen karışımı bir ruh haline girmişler. artık bu gazla olimpiyatlarda ne yaparlar ne yapmazlar göreceğiz.
ozellikle, yunanistan'in tanitim filmi erotik filmlere tas cikarir cinstendi.
karsilikli diz kirip haril haril opusen tek beden olmus bir cift, terli tenlerine yapisik beyaz tisortlerinden yunanistan bayragi cikartMAYA calisiYORDU bu kisacik filmde.
1998'den itibaren kullanılan televoting yüzünden politivision'a dönen yarışma. özellikle 1999'da hemşehricilik sayesinde 1. olan danimarka'dan itibaren kazananların çoğu kuzey ülkeleri olması bunu doğrular.
niye mi... hepimizin bildiği üzere, en çok komşusu olan, yakın zamanda komşularını biçmiş de olsa, ağzına zıçmı$ da olsa, yarışmayı parsellemektedir. öyle böyle değil, ''rusya nın şarkısı ne şeyimdi ki?'' demişimdir elemanlar birinci olunca. hiç yoktan, sadece hatunun güzelliği için değil, piyasaya yapacak özelliğe sahip olmasından dolayı ukrayna nın parçası; naiflik olsun, ablamızın vokali olsun, parçanın düzenlemesi olsun norveç in de şarkısı on numaradır; amma velakin komşu komşunun külüne muhtaçtır olayı, aslında çok da bir zikime yaramayan, en fazla her sene mayıs ayının ortasında ev ahalisini ekran başına toplayan ortak bir program olmaktan da öteye gidemeyen bir yarışmada, su yüzüne çıkmaktadır; onun dışında da, bir abbayı bilirim, bir de, gerçekten de, su yüzüne çıkan tek tük parçalardan birisi olan 95 yılı birincisi, nocturne dir. onun dışında da böyle giderse, ilk 3 ya da ilk 2 her daim belli olacaktır; varsın bizler de gurbetçi gazıyla, almanya dan, - ki bu sene 12 bile alamadık -, fransa dan, belçika dan, hollanda'dan bizler de puan almayalım, jüri ya da oluştursunlar bilirkişi heyeti, çatır çatır versinler puanı... ama, bu saatten sonra, geçti new orleans treni, sür eşşeğini liechtenstein a...
Televoting sistemi ve sonuç olarak birbirine komşu ve yakın ülkelerin yüksek puan vermesi ile iyice politik hâle gelmiş; katılan ülkelerin sahne şovlarının izlenip şarkıların dinlenilmesi ardından, yaklaşık olarak hangi ülkenin, kime puan vereceği bilinildiği üzere eski havasını yitirmiş yarışma.
Mor ve Ötesi ise gayet iyidi, güzel bir şekilde, oldukça da güzel bir şarkıyla temsil etti ülkemizi. Yarışmada sergilenen adam gibi 2-3 şarkı içerisine rahatlıkla koyulabilirdi Deli şarkısı. Tebrik ediyorum kendilerini.
Artık birinci sınıf şarkıları göndermememiz gerektiğini göstermiş olan yarışmadır. Hatta gelecek sene komşu komşu hu adlı eserimle katılmak için TRT'ye başvuracağım. *
benim komşum beni daha çok seviyor bak sana komşun hiç puan vermedi gördün mü yarışması.mor ve ötesinin yaavv kardeşim biz şarkımızı söyledik tamam işte diyip 12 puan alınca diğerleri gibi hoplayıp zıplayıp kudurmaması güzeldi.