3 yıl öncesi...
askere gittiğim yıl,ayrıca 4 akrabamın yaşamını yitirdiği yıl.
20.07.2010 tarihini hatırlatır.
geçeli 5 yıl (1825 gün) olan yıldır.
daha 574 yıl vardır gelmesine, hicri takvime göre.
türkiye için değişimin ve dönüştürmenin yılıdır.

6 - 7 sene öncesinde, fitili ateşlenmek üzere olan toplumu dönüştürme imhası dergi ve sanal ortamların ' lobi ' leriyle amacına ulaşmıştır.

ezberi bozan, devletin karanlık organizmalarını ifşa eden bir dizi bile dönüştürülme ihtiyacı hissedilmiş, bölücü zümrelerin propaganda aracı haline gelmiştir.

bu tarihten itibaren insanlar daha bir özgüvenli, duyarsız ve itibarsızlaştırmaya iten yapıda şekil almıştır.

' özel ' likli canlılar hayat bulmuş, karalama kampanyaları, toplumu sisteme yönelik uyuşturma yollu ikna, yine bu tarihlerden sonra geri dönülemez vaziyette yaygınlaşmıştır.
Roberto carlos un fenerbahçe ye transfer olduğu yıl. Şimdi nereden aklıma bu geldi bilmiyorum.
erkek yıldır. *
en berbat yıl.. 2005 yazını ve 2007 yılını asla unutumam.. 2005 yazı ne kadar mükemmelse 2007 de o kadar boktandır..
inanılmaz sıkıcı bir yıldı..
hayatımı değiştiren bir yıl. bu yılın on birinci ayında hiç bir sağlık problemi olmayan * babamı aniden kaybettiğim yıl. üniversite sınavına hazırlanıyordum, lise son sınıftaydım. sülalede bu yıla kadar hiç bir kayıp yaşamamıştık. fakat babaannem kansere yakalanmıştı ve herkes tetikte bekliyordu, hazırlıklıydık her şeye. ama ölüm bizi çok farklı bir yerden vurdu. kimse inanamamıştı. babam ilçede çok sevilen bir esnaftı ve kimse inanmıyordu kaybına. belediyeden anons edildiğinde soy isim duyulunca herkes vefat edenin babaannem olduğunu zannetmişti. ölümün iyisi kötüsü olmaz ama babam hiç yatmadan çekmeden aniden kalp kriziyle aramızdan ayrıldı. bir yandan böyle temiz bir ölüm olduğu için şükrediyordum. fakat ona en ihtiyacım olduğu zamanlarda ve genç yaşta * kaybedince ölümün temizini düşünecek halde değildim. 2007 senesinde üniversiteye yerleşemedim fakat gayret gösterip ertesi sene kazandım. neyse sözlük sabah sabah kendi hayat hikayemle doldurmayayım daha fazla bu başlığı. ama insan hüzünleniyor işte, elde değil.
Bundan tam 9 yıl oncesi.

Edit: Yanlis hesaplandigi varsayilirsa bundan tam 1 yil oncesidir.
1 terabayt kapasiteli harddiskin çıktığı yıl.
Mutluydum bu yılda ben hatta o kadar güzel bir yıldı ki sözlükte 2007 de girilmiş entryleri görünce bi duraksarım.
Başarılı bir yıldı. Tebrik ederim.
Ak parti ve cemaatin en iyi dost olduğu yıl.
Doğum yılım.
hayatımın en güzel yılıydı. en mutlu olduğum anların çoğu 2007'de geçiyor.
daha ufak bir çocuk olmama rağmen hayatımın en güzel yılıydı. üzerinden 10 yıl geçtiğini farkedince koydu biraz da. sad smiley. zaten o yıldan sonra türkiye de çok değişti. üzütücü, evet.
son ayının ilk yarısı çok güzel bir hediye vermiştir. alıp götürdükleri derin bir hüzün bırakmıştır. yine de güzelce bir seneydi.
100. Yıl hevesi falan vardı. Bir de ne hikmetse hatırlamadığım halde bu yılı çok güzel geçirdim diye hatırlıyorum Yani 2007 diyince bi güzellik beliriyor aklımda. 11 yaşımdaydım.
asgari ücretin 403 tl, sigaranın 2,5 tl olduğu günlerdi.
bugün asgari ücret 1404 tl, sigara 9,5 tl.

2007 de 161 paket sigara alınabilirken 2017 de 148 paket sigara alınabiliyor.

2007 standartlarını sağlamak için ve 13 paket fakirleşme durumunu kapatabilmek için bugün asgari ücretin 1530 civarında olması gerekiyor..
ronaldinho'nun zirve yaptığı, fifa tarihine adını kazıtacak fifa 2007 inin oynandığı sene.
sigara karşılaştırması yapıldıktan sonra dolar karşılaştırılmasına bakıldığında 2007 yılında 325 dolar alınabilirken, 2017 de 390 dolar alınabilmektedir.

daha fazla dolar alabildiğimize göre; sigara sen haksızsın ibne. seni kiniyorum, ve sana laflar hazirladim.
doların ortalama 1.31 tl olduğu yıl.