türkiye'de hayal sayılacak birçok şeyi gerçeğe çevirmişti. cumhuriyet tarihinin özal'dan sonra belki de en başarılı dönemiydi. 2010'dan sonra güç zehirlenmesi yaşadılar, zıvanadan çıktılar. şimdi yanlarına aldıkları eski türkiye ürünü mhp'lilerle, ecevitçilerle, ulusalcılarla birlikte yürüyorlar.
sadece bu şekilde olduğunuz gibi kalacaktınız. bugün yanınızda ittifak ortağı olmadan yine %50 oy alırdınız. o oy verenlerden biri de ben olurdum. bugün ne chp konuşulurdu, ne imamoğlu konuşulurdu. türkiye çok daha güzel, çok daha ileri, çok daha demokratik bir ülke olurdu.
Daha muhafazakâr demokrat bir yapıya sahip olduğu dönemdi. Kemal Derviş politikaları ve Dünya genelinde daha kolay ulaşılabilir sıcak para sayesinde ekonomide bir istikrar yakalanmıştı. Baykal yönetiminde CHP dar bir çevreye sıkısmısken, ekonomik istikrar ve Erdoğan'ın Anadolu insanı üzerindeki karizması sayesinde AKP üst üste seçimleri kazandı. Gerçekten de 2021 yılına kadar halkın gündeminde ekonomik kriz ve enflasyon kavramları yoktu. iş bulmak da daha kolaydı.Bürokrasi ve geleneksel medya üzerinde üzerinde henüz günümüzdeki gibi etki sahibi değildiler. Fakat güçlendikçe Siyasal islamcı yönü daha ağır basmaya başladı. işte 2011 sonrası süreçte de kırılmalar başladı.2017 tarihinde %51 ile sınırdan bir oy oranı ülkenin kurumsal ve ekonomisini çökerten başkanlık sistemini getirirken, tahammülsüz,bilim düşmanı ve aklı ret eden Siyasal islamcı anlayışla genç nüfusun dinden soğuyup, ateist deist ve agnoist olmasına yol açtı. Aynı zamanda beyin göçünü ve sermaye çıkışını patlattı
muhalif tayfadan bahsederken altında mantık aramamak gerektiğini gösteren ifade. yani kendi kurullarında hükümetin yaptığı iyi şeyleri de desteklemeyeceğiz diyen bir tayfa. millet ekmek derdindeyken birilerinin hoşuna gider diye rakı fiyatını dile getiren bir gene başkana sahip tayfa işte.
para verip adam toplayıp kuru gürültüyle miting düzenlemekle olsaydı o iş. nenem dedem olurdu.
--spoiler--
madem o kadar iyiydi niye cumhuriyet mitingleriyle düşürmeye çalıştı muhalif tayfa o dönem?
--spoiler--
Ehveni şer tabiri kendisine uygundur. türkiyede henüz az çok demokrasi, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğünden söz edebileceğimiz, ekonominin günümüze göre iyi olduğu bir döneme karşılık gelir.
lan masklavi laf atmayayım atmayayım diyorum ama rahat duramıyorsun..
cumhuriyet mitinglerinin darbe yapmak için yapıldığını hemen anladın ama 12 sene boyunca hoca efedim hizmet adamı kutsal insan diye diye bir teröristin el pençe arkasında gezdin. nihayetinde darbeyede hoca efendin kalkıştı nasıl iş bu olm ?
"2002 2007 arası ak parti dönemi"
"1970-1980 zart zort dönemi"
.
.
.
bütün dünyada istikrarın yolu bellidir. türkiye kurtlar vadisi kafasında yönetilmeyi bırakmadıkça "iktidar olayımda dünya yansın", "gözü açık olayim", "illa benim dediğim olacak" kafasını bırakıp gelişme odaklı bir model belirlemedikçe türkiye "tipik ortadoğu devleti" sıfatından 1 adım ileri gidemez. ki keza türkiye öyle bir devlettir.
"avrupa bizi hala deveye biniyor sanıyor len mq."
o deveye bindiği sanılan arap ülkelerinden daha sefil yaşıyoruz . bir tane en uyduruk 1.0 motor 80 beygir sıfır araba 50 bin dolar. enflasyon yüzde 80. ev almak imkansız. ama yok.
"avrupa bizi hala deveye biniyor sanıyor len mq."
ama bunlar bence iyi niyetli şeyler. keza türkiyenin hiçbir zamanda öyle bir hedefi olmamış sanırım. türkiyedeki yöneticiler kurtlar vadisi kafasından çok memnun. bu yeni bir şeyde değil.
Süleyman Demirel in çıkıp "enflasyon 31 kollu canavardır. batı öyle dermiş. şöyledir böyledir." demesi gibi. ee evet öyledir. la batı enflasyonun ne olduğunu unutalı 100 yıl oldu. ne batısı, enflasyonu. ne yapıcaz o zaman" dersin. ama kendine dersin.
tabi bu sıralarda güney kore samsung, lg, hyundai gibi markalar çıkartıp çin bütün dünyadaki fabrikaları kendine toplatmak için batıyla anlaşma yapıyordu.