kanın en hızlı aktığı dönemleri üniversite,askerlik,iş ve evlilik gibi planlarla yaşamanın bize farkettiremedeği ya da çok geç farkettirdiği acı gerçektir.
doğru bir önermedir.
tüm zaman evlendikten sonra geçiyor. çocuk ev sorunları v.s kısmen bekarlıktan kutulmaya çabalama yaşları denebilir. kaçınılmaz gerçek.
20. yaş: üniversite 2. sınıf hayat güzel gezelim görelim tadında.
21. yaş: üniversite 3. sınıf yavaştan gelecek endişesi.
22. yaş: üniversite 4. sınıf ve mezun olma cabası. *
23. yaş. kpss- yerleşme- meslek edinme. gelecek garantisi. yatırım.
24. yaş: evlilik. düğün borcu bitirme girişimleri.
25. yaş: ev alma girişimleri. borç.borç borç.
26. yaş: çocuk.
27. yaş: çocuk.
28. yaş: çocuk.
29. yaş: çocuk.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
50. yaş: çocuğunun düğünü.
not: belirli bir yaşa kadar kendine yatırım yaparken belirli bir yaştan sonra asıl geleceğine yatırım yapmaktır. o yüzden çabuk geçer zaman. yani annem öyle söylüyor. ben daha 3. basamaktayım.
on yıl önce olanları daha dün yaşanmış gibi anımsar insan ve hayıflanır acı olaylara, bunu anlamak güçtür 20'li yaşlarını süren biri için, çünkü o der ki "ohooo yıllar geçmiş üzerinden, hala unutamadın mı?" ama işte zaman farklı akmaktadır onun için, henüz geriye bakma vakti değildir. ama bilmediği şey çok çabuk geçeceğidir zamanın, söylenen o söz daha dün söylenmiş gibi olacaktır bir gün.
geçmez efendim. yok öyle bir şey. nasılmış 20 li yaşların çabuk geçmesi nerde görülmüş yahu. en cıbır zamanı değil mi bu insanın. gezmek tozmak eğlenmek. höyt ulan attırmayın tepemi. ama malasef türkiye de yaşıyorsak hayat şartları 20 li yaşları çabuk geçtirir. sadece 20 li yaşları da değil tabi. ozamansa çalsın bakalım;