başarılı bir şekilde bitirildikten sonra bir nevi hayata erken atılmadır. 4 yıllığı, 4 yıl okuyup bir kaç sene de kpss ile yerleşme sürecini düşünürsek mantıklı olan seçimdir. okul bitsin bir an önce de gideyim memleketime düşüncesiyle okunursa 2 yıl, boşa kürek sallamakla eşdeğerdir.
olmayan şeydir. iki yıllık üniversite olmaz, iki yıllık bölüm olur. okuduğu yerin farkında olmayan 4 yıllık gerizekalı söylemi de olabilir tabi. gerekirse dgs ile kasıp sözde 4 yıllık bölümlerin eline veren yerlere de geçme şansları vardır burada okuyanların. öss'yi eleştirip 2 yıllık kazanan kişilere ezik demek ise tezatlığın en önde bayrak sallayanıdır sanırım. gerçi 4 yıllık okuyup ezik diyen kişilerce öss'nin zeka ölçmediğini kanıtlamış da oluyorlar bi taraftan.
lise mezunu olmaktan iyidir mantığıyla gidilen ve prosedürdeki ismi meslek yüksek okulu olarak geçen 2 yıllık fakültelerdir bunlar. mezunlarının büyük çoğunluğu iş bulma ümidiyle gelirler ama hayatın ne kadar acımasız olduğunu okulu bitirdikten sonra anlarlar.
babam ve bir akrabamız (ben tanımıyorum) konuşuyor
-bu da benim oğlan işte
+çok büyümüş görmeyeli. okuyon mu bakayım
-evet amca okuyorum. üniversite
+yok yav. kaç yıllık
-kamu yönetimi.
+tamam da kaç yıllık
-1. sınıftayım
+okul kaç yıllık ?
-4 yıllık. ooo aferin aferin. 4 yıllıksa iyiymiş.
dünyanın en havalı üniversite öğrencilerinin içinde olmaktır. bu tafyanın, 2 sene gibi kısa bir zamanları bulunduğu için bu 2 senede yapılabilecek tüm üniversiteliliği yapmaları kadar itici gelen birşey yok arkadaş. ayrıca '2 yıllık üniversite okumak' gelecekte okunulan bölüm bittiğinde, genelde tezgahtarlık, kasiyerlik vb gibi lise mezunu olan birinin de yapabileceği bir işe sahip olmaktır.
aklı selim bir kişi için yararlıdır. bitirdikten sonra dgs ile geçiş yapılıp 4 yıllık bitirince 15 ay değilde 5 ay paşalar gibi askerlik yapılır. nitekim 15 ay askerlik yapıp kafayı sıyırma ihtimalide vardır. kafa askeriyenin duvarlarına dağa taşa çok vurulur sonra keşke okusaydım diye. devlette önlisans kadrosu ortaöğretim kadrosunun 3 katı neredeyse ve maaşıda ona göre tabi. kolay gelsin.
ha bir de şu var 2 yıllık bölümü küçümseyen ahmaklar kendilerinin ilkokul mezunu olduğunu unutmasınlar. daha gözü açılmamış hayatı tam kavrayamayan gençleri yanlış yönlendirmesin kimse. boş yere dersanelere para bayılıp illa 4 yıl kazancaksın diye baskı yapmasınlar gençlere.
önceki girdilerdeki örnekler ve tavsiyelere bakıldığında aslında küçük hesap adamlarıyla iç içe olup ufku genişletememektir. diğerlerini tenzih ederim.
atip tutanlara soyleyecek tek seyim var. bunu iyi okuyun. adini vermek istemedigim resmi bir kurumun basteknisyeni ayda 4800 tl maas aliyor. o da ana uydularda problem cikarsa gidiyor hallediyor falan ki bu cok nadirdir. lisansi gectim, uzerine yukseklisans yapan kac kisi bu maasi aliyor? bu adam lisans bitirmemis. onlisans da bitirmemis. bu adam meslek lisesi mezunu. diyecegim o ki, ister gotunuzu yirtin, ister dali tassagi salin, adamda sans olacak. tavla oynar gibi dusunun. istedigin kadar zeki oyuncu ol, zar gelmezse sictin. gele.
3-4 ay evvel bir elektrik mühendisi ile ben 2 yıllık mezunu arasındaki dialoğa şahit olanlara sadece okumak ile bir halt olunamayacağını göstermiştir.
kendisi 4 senedir çalıştığım sektörde ve farklı firmalardayız. patronu onu kovup yerine benzeri birini rahatlıkla bulabilir ama maalesef beni işten ayrılmak için her istifa vermemde zamla çeviren bir patronum var.
onun aldığı maaşı yurt dışına çıktığımda ben harcırah olarak alıyorum.
sigortasının yüksek yattığını falan iddia etti ama hizmet dökümünde son ay yatan sigortamı gösterdiğimde gelir vergisi vermek zorundasın dedi.
elbette okumak çok okumak güzel şeyler. -ancak 2 yıllık üni haha diyenlere önerim bir yerlere geldikten sonra söyleyin bunu.
tam bir salaklıktır.
bir de havalarından geçilmez bu arkadaşların.
e karşim sen 2 yıl okuyon da ne adam akıllı işe giriyon ne de askerliğin kısa dönem oluyo.
az daha çalış da 4 yıllık oku. bi işe yarasın.
bazı arkadaşların 4 yıllık bölümdekilerden daha erken bitirip daha çok para kazanacağını varsayıp meslek alananda ilerlemeyi sağlama amacı güder. çok çabuk bittiğinden öğrenciliği yaşayamama gibi bir riski vardır. başlarken geçiş yapıp dört yıla tamamlanacağı söylenir fakat hiç tamamlayan görülmemiştir.
daha sonra 4 yıllık üniversite okuyacaksanız çok büyük zararları var.
birincisi, üniversite ortamından bıkıyorsunuz belli bir süre sonra. ikincisi ise devlet 2 yıllık üniversite bitiren hiçbir öğrencisine öğrenim kredisi bile vermiyor. evet bildiğin kredi vermiyor.