2002 dana et fiyatı 8 tl 2012 oldu 35 tl
2002 benzin 1.2 tl şimdi oldu 4+ tl
2002 dış borç 120 milyar dolar şimdi oldu 300 milyar dolar
2002 carii açık 0.63 milyar dolar şimdi oldu 73 milyar dolar
2002 halkın bankalara borcu 6 milyar dolar 2012 de oldu 170 milyar dolar.
genişleyen bir ekonomide tüketim ve artan ihracat nedeni ile yurt içinde fiyatların oynaklık göstermesi normaldir. üretim desteklendikçe fiyatlar makul seviyeye düşecektir.
borçlar konusunda büyüyen bir ekonominin finansmanı için borçlanma ihtiyaçtır. son dönemde borçların faizi düşük ve vadesi uzundur.
halkın bankalara borcu konusunda ise eskiden bankaların vatandaşa kredi vermediğinden şikayet edilirdi. şimdi bankalar finansman sağlıyor o da eleştiriliyor.
batmış ekonomiyi görmeyen kişilerdir. Vatandaşın karnını zar zor otla çöple doyurduğu ülkede ekonomi güzel gidiyor diyen yeryüzünün en büyük yalancısı, bu duruma ayılmayanlar da en büyük salağıdır.
iki yıldır (fazlasını kurcalamayalım) ekonomiyi batırmak isteyenlerdir.
başbakan "kriz bizi teğet geçti" sözünü söylediğinde ben bir otomotiv bayisinde çalışıyordum. millet bu söze çok afedersiniz kıçıyla gülerken başbakan küçük bir hamle ile (ötv indirimi) herkesi şaşırttı, bir otomobilin fiyatı devletin feragati ile binicisine 2 ila 15 bin lira arasında (aracın fiyatına göre) değişen bir indirimle ulaştı, ve bir yılda sattığımız arabayı 3 ayda sattık. bu arabaların en az 1/4 ü de peşin gitti. adamlar masaya paraları küt küt vurup yarına plakam çıkar mı diye soruyordu. gördük ki kriz denen şey vatandaşın parasını korkudan yastığın altına atmasıymış. kriz tellallığı yapanlarsa hükümetin düşmanlarıymış.
1.grup sayıca çok az, ve milleti uyandırmaya çalışıyor. siyasi çıkar peşinde değil. ben bu gruptayım. bütün partiler aynı politikayı uygulayacak. hangisi iktidar olursa olsun. türkiye kasıtlı çökertiliyor.
2.grup ise bilmeden konuşur. bunlar işte bu konuda dezenformasyon etkisi yaparlar. siyasi çıkarları vardır. ben onlardan değilim.
birileri ekonomi batacak diyor battı diyor bir kısmı da olur mu ulan gül gibi işte olur azıcık dikeni diyor ise ve iktidar her iki taraf içinde brşeyleri belli etmekten yana gönülsüz davranıyor ise buna devrimci durum denir gençler. gayette bilimsel bir gerçekliktir. lenin de anlatır uzun uzun. başkaları da bunun külliyatı buradan marsa yol olur.
en son pastırmasını 3 yıl önce annenin yaptığı kurufasülyede yiyen,
kışın çok doğalgaz gelmesin diye soğukta battaniye altında yatan,
tiyatro sinema gibi hobilerini yıllar önce kaybeden insandır.
"her on yılda bir askeri darbe olsun ve tarihi bir ekonomik kriz çıksın da cebimizi dolduralım, hazineyi boşaltalım ne de olsa halk hüpletilen milyarlarca doları cebinden ödemeye alıştı" diye bekleyen yamyamların sınıf arkadaşlarıdır.