x=y olsun,
x-y=0.....d*:1
2(x-y)=0..d*:2
d1=d2--> x-y=2(x-y)=> 1=2'dir.
düzeltme: efendim bu denklem sistemi doğrudur. yanlız saçmadır; d değişkenini kafamıza göre şekillendirmiş oluyoruz. yani aslında yanlış.
(#804476) no'lu entry de ispatlanılmaya çalışılmış ancak yanlış bir denklem kurulmuş hede.
x=y
x.x=x.y
x2=x.y
x2-y2=x.y-y2 buraya kadar normal ancak...
(x-y).(x+y)=y(x-y) bu tarz denklikler, x-y zaten "0" olacağından x=y tarzı ifadelerde kullanılmaz. zaten bu denkliklerin çözüm kümeleri "doğal sayılar (x=y olmamak üzere)" şeklinde ifade edilir.