2000' lerin başın da zönk diye hayatımıza giren cep telefonları, internetin yaygınlaşması gibi unsurlar buna etki ediyor katılıyorum demiyorum ama çağ ne kadar post modernleşirse içi de o kadar boşalıyor haliyle bu doğru insanların kendini oyalayacağı bir sürü oyuncak çıktı kitabı, tiyatroyu kim ne yapsın ? o yüzden yavaş yavasş seviye düşüyor, bu hiç yok anlamına mı gelir tabikide hayır her devirde kendini yetiştiren insanlar vardır muhakkak.
Cahilden ziyade sokak kültürünü tatmadıkları için teorik bilgiyi pratiğe dökmede sıkıntı yaşıyorlar. Belki bizden daha cin gibiler ama iş bunu tezgaha dökmeye gelince afallıyorlar.
sebebi teknolojidir bu doksanlardan sonra doğanları uzaylılar yetiştirmiyor sizin ablalarınız abileriniz hatta annelerinizdir.
sen küçücük çocuğun eline tablet veriyorsun oyun oynasın diye bilgisayarı olmayan ev fukara ev sayılıyor son model telefonu olmayanda bir öz güvensizlik. önceden okumamış olmak yaratırdı öz güvensizliği şimdi telefonun kıyafetin evin araban tamamsa adamsın.
ne kadar cahil olduğunun bir önemi yok seçtiğimiz adamlarda buna en büyük örnektir.
şimdi cahil olmayanlar inek olanlarda bilmiş bilmiş artist artist geziyor.
particilik oynadı mı yaladı mı azcık torpilden tamamdır.
siz yetiştiriyorsunuz o çocukları havacılık geniniz de var.
hepsinin elinde tablet cep telefonu bilgisayar . vermeyin tutturun eline kitabı cahil nesil istemiyorsanız.
ama yok arkadaşlarından eksik kalmasın ezilmesin diye düşünüyorsunuz asıl ezikliğin cahillik olduğunu farketmeyerek.
zira bugünün 19 - 20'li yaşlarından birisiyle - en azından benim çevremdeki örneklerle- ne doğru dürüst müzik, ne de kitap tartışabiliyorsunuz.
sorsanız herkes bir playboy, bir hipster. ulan azıcık özgün olun be.
bir bilginin salt istatistiklerle doğrulanabilme imkanı yoktur. istatistiklerin aptal birer genelleme olduğu dikkate alındığında açıkça ifade edeyim ki 'istatistikler yalan söyler'.
Genele dökünce gerçekten doğruluk payı yüksek önerme. Kitap okumayan, sosyal hesaplardan kafasını kaldırmayan, anı bile yaşamayı beceremeyip tek derdi instagramda fotoğraf paylaşmak olan, sorsan hangi nehir nerede bilmekte zorluk çeken bir nesil geliyor.
Teknoloji gelişti biz ilerledik derken
eğitim sistemini 180 derece döndüren bir sistemin içinde kaybolduk okuyan da boş beleş kitap okur oldu ah ne yazık oldu ülkemin zeki insanlarına.
ama bunu 90 sonrası gençliğine kitlemek ne kadar doğru bilemem..
Esasında her çocuk günahsız doğuyor günahlarla çevrili yuvarlak dünyaya, sonra da kendine kare bir köşe arıyor. .