Toplam Seçmen : 12.078.623
Toplam Kullanılan Oy : 9.253.949
Toplam Geçerli Oy : 9.127.580
Katılım Oranı : % 76,61
Milletvekili Sayısı : 610
Bu seçimde, CHP'den 5 aday, DP'den de 3 aday, iki seçim çevresinden seçilmiş, o tarihte uygulanan seçim yasası gereği, bu çevrelerden birinin milletvekilliğini tercih etmiştir. 2 milletvekili de DP listesinden bağımsız olarak seçilmiştir. Bu durumda DP 419, CHP 173, CMP 4, HP 4, Bağımsız 2 milletvekili ile Meclis'te temsil edilmiştir. 11. Dönem'de Milletvekili sayısı 602'dir.
Oyların Partilere Göre Dağılımı dp %47.91 chp %41.12 cmp %7.08 hp 3.84
bağ %0.05
demokrat parti kazanmıştır. 27 mayıs askeri darbesinden sonra kapatılan demokrat partiyi sırayla aynı şekilde kapatılıp tekrar kurulmalarıyla bilinen şu partiler takip eder;
seçimle ilgili bir noktaya değinmek gerek, benzer iddialar şimdilerde de mevcuttur.
27 Ekim 1957 seçimleri oldukça sert bir hava içerisinde yapıldı.
- DP seçimler öncesinde yasal düzenlemeler yaparak, muhalefetin bütünleşerek seçimlere bir cephe halinde girmesini engelledi.
- CHP'nin iddiasına göre CHP'li seçmenler kütüklere yazılmamış ve bazı yerlerde sandıklarda seçim sonuçları bile değiştirilmiştir. Kayseri, Giresun, Çanakkale ve Samsun'da gösteriler yapılmış ve kavgalar yaşanmıştır. Gaziantep'te ise radyo ve gazeteler önce CHP'nin zaferini ilan etmiş fakat daha sonra "köyden gelen oylar" ile seçim sonucunu DP'nin zaferi olarak değiştirilmiştir.
- CHP'nin itirazı üzerine oy pusulaları Gaziantep Adliyesi binasına getirilmiş ancak Gaziantep Adliyesi oy pusulalarıyla birlikte yanmıştır. ismet inönü, bu usulsüzlükleri "Kütük Marifetleri" ve içişleri Bakanı Namık Gedik'i de "Kütük Bakanı" olarak adlandırmıştır. DP hükûmeti bu " (bkz: Antep hadisesi)" haberlerinin yayınlanmasını yasaklamıştır.