çok partili döneme geçiş tarihinin 1945 olduğunu bilmeyen ergenlerin araştırma sonucudur. 1940 yılında memlekette yaşanan kıtlıktan, fıstık kabuklarını döverek elde edilen ekmeklerden bihaber yetişmiş, dönemin insanlarının savaş ortamında ve açlıkla mücadele ederken okumasını bekleyen oksijen sarfiyatı yaratan insanların utanmadan kahkahalarla güldüğü durumdur. ayıptır.
chp nin günümüzde kötü yönetildiğinin kanıtıdır. istediğiniz kadar eksileyebilirsiniz ama kemal kılıçdaroğlu ile olmaz bu iş. adam iyi niyetli olabilir ama siyaset için uygun değil.
çırpındıkça batan ''chpspor'' holiganlarının saçmalıkları'dır. o dönemde chp'ye oy verenler atatürk'e ait bir partiye oy verdiklerini düşünüyorlardı. o insanların torunları ise bu dönemde hala atatürk için chp ye oy veriyorlar.
tek partili dönemde bile, oyların beşte birini alamayan partidir. 1940 da tek partili dönem şartlarının geçerli olduğu bu otobüs kılıklı gürültücülere anlatılmalıdır.
önem arz etmeyen durumdur. tarihsel olaylar deneylenemediği için o günün şartlarıyla düşünmek gerekir. karşılaştırma zaten yapılamaz. ayrıca çok partili hayata geçişle birlikte demokrat partinin birinci parti çıkması ve daha sonrasında siyasette muhafazakar kesimin ağırlık kazanması cumhuriyetin kurulmasından sonra sürekli var olan rejim karşıtı insanların halkın dini duygularını sömürmesinden kaynaklanmaktadır. türkiye ye demokrasi avrupa ülkelerindeki gibi halkın krallığa iç tepkisi sonucu asırlar boyu işlenerek üst üste konularak gelmemiştir. demokrasi tepeden inme olduğu için halk benimsemekte hala zorluk çekiyor. ne zaman ki demokrasi kültürü iyiden iyiye oturur o zaman bu din istismarcıları avucunu yalar. demokrasi kültürü olmadığından oy yüzdeleri tutarsızlık gösterir. kemikleşmiş oy olarak bakarsak şeriatın ne getirip ne götüreceğini bilmeden şeriat isteyen ve muhafazakar partiye oy veren % 10 luk kesim her zaman var. pkk yandaşı % 5, mhp % 10. kemikleşmiş sol oy ise % 20 civarındadır. ee o zaman neden chp iktidar olamıyor sorusunun cevabı ise chp halka yakın bir görüntü çizemiyor. nitekim halka yakın olan ecevit ile 77 de % 40 ın üzerine çıkmıştır chp. ayrıca % 40 dan fazla oy almasına rağmen çoğulculuk yasasını kaldırdığı için tek başına iktidar olamamıştır. turgut özal la yeniden gelen çoğulculuk yasası sayesinde akp 2002 seçimlerinde % 34 oy almasına rağmen şimdiye kadarki en yüksek milletvekili sayısını çıkarmıştır. buradan hangi zihniyetin daha demokratik olduğu çıkarımı yapılabilir.