1800 tl maaş için özel üniversitede okumak

entry7 galeri0
    1.
  1. büyük bir vizyonsuzluk örneğidir. 5 senede harcanan 200 bin tl faize koyulduğunda aynı parayı vermektedir. zaten o 1800 tl'nin en az çeyreği işe gidebilmek, işyerine giymek için kıyafet almak amacıyla harcanır. kafanızı kaldırmadan çalışarak geçen 4-5 yılı hiç saymayalım en iyisi.
    üniversite meslek edindirmek zorunda değildir tabii ki, sırf kültür, ilgi alanları için de okunabilir. ancak ekonomik açıdan bağımsız olabilmek için iyi bir eğitim alan insan bu yatırımının karşılığını daha iyi bir şekilde almalıdır.
    7 ...
  2. 2.
  3. aile, zengin olmamasına rağmen, çocuğun puanı devlet üniversiteleri tutturamadığından, çocuğunu üniversite bitirsin diye özel üniversiteye veriyorsa, bu ailenin vizyonsuzluğudur. hayatı boyunca çalışan olarak zaten o vizyonsuzluğu yaşamıştır.

    artık iş yerleri üniversite mezunu değil, iş yapabilecek adam arıyor. üniversiteye hiç gitmeyip, bir iş dalında kendinizi geliştirirseniz en yüksek maaşlı çalışan siz olursunuz.

    aynı şekilde özel üniversiteye vereceğiniz para ile kobi olabilir, çocukluğunuzda öğrendiğiniz iş dalında yavaş adımlarla ilerleyebilirsiniz.
    6 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. o 1800 tl yi bir sefere mahsus dersane, özel ders veya eğitimle ilgili başka bir yatırım işine vererek devlet üniversitesinde okumaya hak kazanmakla çözülebilecek olan durum. malumunuz şu an eğitimli bir devlet memuru en az 2500 tl almakta, hemşire ve öğretmen gibi ünvanlara 3000 civarı gelmektedir.

    haa özel sektörde iyi bir şirkete kapak atabilirseniz kısa sürede 4000 leri ve daha üstünü görmeniz kuvvetle muhtemeldir. olay şu an ülkede iş sektörü olan bir meslek seçmekte.
    1 ...
  7. 5.
  8. Kendi iş yerini açan insanın almayacağı maaştır.
    (bkz: psikolog).
    9 ...
  9. 6.
  10. yapılacak masrafın dörtte biri kendini geliştirme adına kullanılsa kısa sürede zengin bile olunabilir, yeter ki fırsatlar değerlendirilsin.
    1 ...
  11. 7.
  12. kısmen haklı kısmen haksız başlıktır.

    olaya ekonomik yatırım olarak bakıyorsanız zaten okumayın. gidin esnaf olun. geçirin millete. ne bileyim gavat olun. yalaka olun. yandaş olun. gidin 20 bin liraya forklift alın. saati 250 liradan kiralayın. ( evet piyasası böyle ). günde 2 saat çalışsanız 500 tl.

    profesörü bırak rektör almıyor bu parayı.

    ben hem devlet hem özel üniversite deneyimi olan biri olarak ( ve şu anda da master yapan bir öğrenci olarak ) söylüyorum ki eğer iyi bir özele ( vakıf ) gittiyseniz devlete 1000 basar. özel üniversitelerin kadroları çok iyi, imkanları, vizyonu çok iyi ( hepsinin değil tabi, birkaçının ). diplmamı alır, mezun olur para kazanırım kafasıyla bakıyorsanız zarar edersiniz ama iyi hocalardan iyi şeyler öğrenirim, vizyonum gelişir diyorsanız doğru yoldasınız.

    bir master öğrencisi olarak ( burslu ) x kuruluşunda işe başvurdum. 6000 kişi başvurmuş işe. sınava falan da girdik, ben 33.oldum.

    40-50 kişi alacaklar falan. 4 de mülakata girdim. iyi de geçti. ama alınmadım. yönetici mülakatında bana "seni kim gönderdi, referansın kim?" denildi. kimden torpillisin yani. torpilim de yoktu. sınava girdim 6000 kişiden 33. oldum. maaş da başlıktaki maaştan 300-500 falan yüksek işte. 4-5 kez gittim sınava, mülakata. sonuç bu. torpil. he işe alınanlar benden başarılı arkadaşlar mı? sanmam.

    neticede işe alınmak, iyi maaş almak, para kazanmak istiyorsanız mezun olunca size 10.000 kafadan verecek bir pozisyonda çalışamayacaksanız, 2000 liraya iş arayacaksanız zaten hiç okumayın. ne devlette ne de özelde.

    ama benim okula bakış açım ekonomik yatırım değil diyorsanız ( ben ) okuyun. ama bir şekilde ( çok zengin değilseniz ) ekonomik sıkıntılar bir yerde yolunuzu kesecek. ben şahsen ekonomik sıkıntım olmasa ömrümü okumakla yazmakla geçiririm.

    komik ücretlerle bile iş bulmam kolay olmasa da okuduğuma pişman değilim.

    bizi bu hale getiren düzen utansın. öpüyorum.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük