işin dini boyutunu geçtim... tıbben insanın sağlığı için yapılan bir operasyondur sünnet. müslüman olmayanlardan da sünnet olanların sayısı bir hayli fazladır. çünkü adam sağlığını düşünüyor.
kürtajı desteklemekle suçlandığım başlık. olm nerde gördünüz lan kürtajı desteklediğimi? ayrıca kürtajı desteklesem bile konu sünnet. kürtajı başka yerde tartışırsın. evet.
yanlış olandır. aksine, doğumdan sonra 12 ay mühlet verilmeli ve bu süre içinde zorunlu tutulmalıdır. sünnet, hem din hem de sağlık açısından gereklidir. fakat yaş ilerledikçe olayı işlenceye çevireceği unutulmamalıdır.
tıbben sağlıklı diyenler, doktor olsa gerek. daha derin tıbbi açıklamalar da bekliyoruz doktor sözlükçülerden. ki bugün dünya'da tıbbi açıdan zararlı olduğu da mevzu ediliyor. yasaklamak kelimesini atarsak, kişinin izni ve eyleme izin verecek yeterli iradesi olmadan bedene dokunulmaması gerekiyor.
elin ateisti, hristiyanı bile artık doğar doğmaz sünnet ettiriyor çocuğunu sağlık açısından daha yararlı daha steril olduğu için. Bizimkiler de sünnet yasaklanmalı diye göt-baş oynatıyor!
yarrak yasaklanır amk! gerekirse yasa çıkar çocuk doğar doğmaz daha anasına göstermeden sünnet yapılır! madem ana baba düşünmüyor çocuğun sağlığını yasayla yaparız bunu. *
dini vecibeler mahiyetinde düşünüldüğünde elbette mantıklı gelebilir. sonuçta, genel olarak ebeveynlerin dini tercihleri sonucu, çocuklar sünnet edilmektedir. büyüdüklerinde gerçekten de sünnet olmayı gerektiren bir dine mensup olup olmayacağı bilinmemektedir.
ancak, ister böyle bir dine mensup olsun ister olmasın; tıbbi araştırmalar belirlemiştir ki, sünnet olmak sağlık açısından iyi bir şeydir. bunun dışında 18 yaşında genç bir erkeğin sünnet olup, dikişleri patlatmadan durması da oldukça zordur. bu kişinin o yaşta sünnet olması nedeniyle yaşayacağı sosyal baskı da cabası.
nihayetinde; sünnet olmak bir noktada küçükken daha iyidir. burada karşı çıkılması gereken bir durum varsa; o da çocukların cinsel kimliklerinin oluştuğu bir dönemde sünnet edilmemeleridir.