1750 tl memur maaşı vs 1750 tl özel sektör maaşı

entry60 galeri0
    34.
  1. özel sektördekinin kendisini geliştirirse o maaşı 5-6 binliraya kadar çıkara bilir ancak memur, emekli olana kadar 2500 lirayı göremeye bilir.
    1 ...
  2. 33.
  3. en basidinden memurluk beleş bir iş olmasa, kimse o kadar kpss kasmaz. bir de özel sektörü öven memurlar var ki, o kadar güzelse bas istifanı geç özel sektöre tutan mı var?

    bütün memurlara laf söylemek istemiyorum, çalışanı hakedeni vardır ancak ben şu ana kadar "çok çalışıyoruz, sürekli çalışıyoruz" dedikten sonra saat 3 olunca sağda solda kahve içerek saatin 5 olmasını bekleyen memurlar gördüm. bu süreç içerisinde ben haftanın 6/bazen 7 günü ve çoğu gün gece 10'a kadar çalışarak hemen hemen yarı ücreti alıyordum.

    özel sektörde çalışanını sömüren patronlar ne kadar şerefsiz ise, bulunduğun konumun hakkını vermeyerek bizi sömüren memurlar ve buna izin veren, adamını kollayan denetim mekanizmaları da o kadar şerefsizdir.

    bir de kadrolar arası dengesizlik nedir? son seviye bir lise öğretmeni 2000 tl maaş almazken, bütün gün tırnaklarına bakıp çay içen, genellikle tek işleri kağıt imzalamak olan lise mezunu suratsız insanlar hemen hemen aynı maaşı alıyor. gerçekten çalışıp çabalayan deneyimli bir memur 3000 civarı maaş alırken, daha az maaşla da aynı işi yapabilecek 25 yaşındaki palelere müfettiş diye astronomik rakamlar veriliyor.

    tabi ki tüm maaşların daha yüksek olması, gelirin adaletli dağılımı daha doğru olur bu ayrıca tartışılmalıdır. ancak memurlara verilen bu paraların hepsi özel sektörde çalışan çoğunluğun vergilerinden geliyor. daha ucuza aynı işi yapacak insanlara maaş vermek için özel sektörde çalışanlara yüklenmenin mantığı nedir? onun yerine vergileri biraz düşür, özel sektörde çalışan adamın da alım gücü artsın.

    son olarak da insanlar kpss'yi geçtiği için değil, ortaya koydukları için para almalılar. o kadar çalıştım geçtim hakettim diyorlar sonra. neyi hakediyosun sen sınavı geçtiğin için? neden sınavda başarılı oldun diye sana paramızdan vermek zorunda olalım? çalış, haket, kazan.

    Not: işini çok iyi yapıp 50 yaşında ortalama bir maaşla geçinmek zorunda kalan memurlar da var, onların hakkını yiyemem. özellikle öğretmen maaşları kaliteli eğitimin para sahibinin eline geçmesinde çok büyük etken. hepsinin ellerinden öpüyorum. ancak o müfettiş kadrosu diye daha girişte 4000 tl alan müfettiş bozuntuları bir s.ke yarıyor olsalar, bu kadar memur "yatıyor" diye yaftalanmazdı.
    2 ...
  4. 32.
  5. adliyeler için geçerli olmayan karşılaştırma. adliyede özel sektörün iki katı çalışırsın, stresin hiç bitmez ama başka bir kurumda çene çalan memurla aynı maaşı alırsın.
    0 ...
  6. 31.
  7. 1750 tl memur maaşı alarak ruh sağlığınızı koruyabilirsiniz.

    1750 tl özel sektör maaşı ile de rahat bir şekilde ruh hastası olabilirsiniz.

    ne kadar patron varsa alayının amk...
    3 ...
  8. 30.
  9. devlette çalışıp 1750 tl maaşı küçümseyip özel sektördeki maaşı büyütme çabasında olan devlet memuru arkadaşlarım. akşama kadar hiç bir iş yapmadan dursalar, ya da ben hastayım hastaneye gidiyorum diyip çıksan ve gelmesen hiçbir şey olmaz ama özel sektörde bunları aklından bile geçiremezsin. arkadaşım ayağını kırdı 1 haftalık yatak istirahatinin sonunda raporlu olmasına rağmen işinin başındaydı. durumlar karışık aga işten olmayalım dedi. bir devlet memuru ayağını kırsa 2 ay iş yerinin sağından solundan bile geçmez.
    1 ...
  10. 29.
  11. 1750 tl yi sayamayacak zeka kapasitesinde olan memurlar tanımama rağmen allah cc gözünüzü doyursun diyorum.1750 tl satış işindeyseniz 2 yıllık deneyime, hizmetteyseniz hayal, sanayideyseniz 30-40 kişiyi yönetebilecek seviyede olmanıza bakar. gel gör ki türkiyemde memur haşa tanrının gölgesi...
    2 ...
  12. 28.
  13. genellemelerin tümü yanlıştır. kim demiş özel sektörde geç kalma yok diye, kartını çekersin kaç dk geç kaldıysan o kadar kesilir, çay molası günde en az iki kez verilir, zorunlu, öyle olayı abartmaya gerek yok, özel sektörde de işini bilen rahat ediyor. yoksa olay özel sektör, devlet meselesi değil

    ayrıca o devlet maaşı 1750 yazar 1400 gelir.
    3 ...
  14. 27.
  15. vs 1000tl banka memuru maaşı,o da brüt.
    0 ...
  16. 26.
  17. Maaş-maaş,devlet sektörü-özel sektör karşılaştırılmasının yazarlar tarafından farklı yorumlandığı başlıktır

    Sabah 8 akşam 5 yapan memur 1750 tl maaşla neyin huzurunu yaşayacak,ay başını zor getirmesini mi,aldığı üç kuruş zamma mı,çocuğunu iyi okula gönderememesine mi ,güzel bir evde oturamayıp güzel arabalara sahip olamamasının mı huzurunu yaşayacak,yoksa öğle arasını simit-çay ikilisi ile geçirdiği için ve sırtını devlete dayadığı için mi mutlu olacak,neyin mutluluğunu rahatlığını yaşayacak anlamadım,öğretmenler memurlar neden sokakta? canları sıkıldıkları için mi,solitaire oyunu kendilerini bunalttığı için mi sokaktalar yoksa?

    Özel sektör de durum aynıdır,oradaki fark ise bu sıkıntıların yanında işten çıkarılma korkusu da sayılabilir,ancak kişi kendi işini iyi yaparsa her iki sektör de iyi para kazanabilir,neymiş önemli olan işini nerede olursa olsun iyi yapmakmış.
    2 ...
  18. 25.
  19. aynı maaşı alıp, hayattan farklı zevkler alma meselesidir. parayı it gibi çalışarak kazanmak farklıdır, rölantide çalışarak kazanmak farklıdır. insan zoru başardığında her daim mutlu olur.
    0 ...
  20. 24.
  21. özel sektör bir nevi resmi köleleştirme sistemi olduğunu düşünürsek bu karşılaştırmadan hiç bir zaman galip çıkamaz zaten. ayrıca bu denklik çoğu zaman maddiyatta sağlanmaz.
    Eğer özel sektördeyseniz zaten bırakın 1-0 önde başlamayı zaten yenik başlarsınız siz bu hayata. Söz hakkınız yoktur, aslında vardır ama konuşamazsınız. 5 dk geç kalma şansınız hiçbir zaman yoktur mesela. Ya da yerinizden kalkıp tuvalete gidemediğiniz gün olur. 9 daki mesai 9'u 5 geçe başlayamaz. Bir çay molanuz olmaz sizln. hastalıktan geberseniz hakkınız olan hakkı kullanıp rapor alamazsınız mesela. çünkü dönüşü düşünürsünüz. Haksızlığı görüp konuşursunuz toysanız. Ama sonrasında anlarsınız patron daima haklıdır. Hatta yeri gelir müşteri bile siden değerli olur.
    Daha bunlar çoğaltılır.liste uzar gider.
    Sonuç mu? 21. Yy da köleliliğin bir diğer adıdır özel sektör.
    2 ...
  22. 23.
  23. Tercih meselesidir. memur olup yillik %3-4 zammi kabul etmek mi yoksa ozel sektorde calisip terfi sistemiyle maasin birden 2 katina cikmasi veya isten cikartilip eline hicbirsey gecmemesi gibi sonuclar dogurabilir. En iyi kpss kasmaya devam gencler.
    2 ...
  24. 22.
  25. işten yarım saat önce geldim. cumartesileri çalışıyorum. mesai ücreti almıyorum. doktora gitmek için, müdürümden 1 hafta önceden randevu almam gerek * çocuğumu cumartesi günleri * doktora götürebilirim. aniden hastalanır da işe gidemeyecek bir durumda olursam maaşımdan trrak diye kesilir. sabahları 9'u geçerse maaşımdan kesilir. çay kahve içmek yasak. sallama çayını, neskafe'ni kendin getirirsen içebilirsin. kahvaltı etmek yasaklandı *. öğlen tatili yok. yemeğini 12'le 2 arasında 15 dakika içinde yemelisin. sigara içmeye dışarı çıktığımda 2 dakka gecikince cep telefonundan aranıp nerede olduğun sorulur. sigortam asgari ücretten ödenir. bütün bu imkanlara (!) rağmen çalışmak işime gelmezse sktirolup gidebilme özgürlüğüm var ama. dışarıda bekleyen çokmuş çünkü.
    ha unutmadan özel sektörde çalışıyorum.
    edit: artık mesai ücreti alıyorum. saati 4(dört)tl. biriktirip uzaya gidicem *.
    22 ...
  26. 21.
  27. özel sektörde 2500TL almaktansa memur olup 1750TL tercih edilir.
    0 ...
  28. 20.
  29. memurdan kasıt teknik personel ise özel sektör maaşının kazanacağı karşılaştırmadır. özel sektördeki çalışanın mali hiçbir sorumluluğu yokken memurun es kaza yanlış bir imza sonucu hayatı sikileceğinden özel sektör maaşının açık ara önde olduğu karşılaştırmadır.
    1 ...
  30. 19.
  31. memur her türlü çocuğu koyar.
    0 ...
  32. 18.
  33. memurlar dün akşam saat 21 sularında atatürk havalimanı b kapısında görevli polis memurlarının yaptığı gibi görev esnasında tavla oynar, özel sektörde ise adamın götünü keserler böyle bir durumda.
    3 ...
  34. 17.
  35. daldan toplanan elma vs manavdan alınan elma.
    4 ...
  36. 16.
  37. çalışma açısından genel olarak bakarsak özel sektörün açık ara önde olduğu karşılaştırmadır.devlet daireleri akşam 5'te kapanır,cumartesi pazar tatilleri vardır (polisler hariç) fazla çalıştığı zaman mesai alır.
    2 ...
  38. 15.
  39. her türlü memurun galip geleceği karşılaşmadır. özel sektörde o maaşı verirken adamın suyunu çıkarırlar, memuriyette ise adam işini yapmasa da o maaşı zaten alır.
    3 ...
  40. 14.
  41. memurun rahatlıkla alacağı karşılaşmadır.
    1 ...
  42. 13.
  43. devlette > sabah 8 akşam 5 çalışılır.
    özel sektörde > sabah 8 akşam ... çalışılır.

    not: aradaki fark budur. tabi birinde çay molası, sigara molası, tuvalet molası varken diğerinde iş veren sivrisinek gibi kanınızı emer, emmeden de bırakmaz.
    4 ...
  44. 12.
  45. özel sektöre yeteneğiniz varsa muhakkak bir yerden girersiniz. ama memurluğa girmesi kolay değildir. (1,5 yıl hiçbir işe girmeden kpss ye hazırlandım girdim ordan biliyorum)Girdikten sonra da emin olun ki itaatkar biri değilseniz ömrünüz sürgünlerle geçer. 30 yıl aynı adamın istemeye istemeye ağız kokusunu çeken ve istemeyerek evlenen kadının durumu gibidir asi memurun hali. ne dönebilirsiniz ne de ayrılabilirsiniz. özel sektörde çoktur alternatifiniz ünv. mezunuysanız. memurlukta kurum değiştirmek için 40 takla atmanız gerekir. ikna etmeniz gereken o kadar çok amir vardır. ve de istemediğinizde istediğiniz yere tayin olma şansınız çoğunlukla %1'dir. maaş değildir önemli olan artık çünkü skilmedik bi kulağınızın arkası kalır. para ise 15inde gelir. 16sında biter... ama memurluk herkese göre rahattır. Hani derler ya bi giren pişman bi de giremeyen öyledir.
    3 ...
  46. 11.
  47. 1 kilo demir mi 1 kilo pamuk mu ağırdır gibi bir şey olsa gerek. çocukken hep demir derdim. büyüyünce anladım pamuğun ağır bastığını.
    2 ...
  48. 10.
  49. Birinde 1750 tl her an 750 tl olabilir. Patron "böyle uygun gördüm lan, işine gelirse" der, biter.

    Öbüründe kıyamet kopsa 1750 liran garantidir. Hangi krizde 1 memur çıkarıldı işten.

    Daha önemlisi, aglayan hep bir taraf olur. Hangi taraf siz bulun.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük