1750 tl memur maaşı vs 1750 tl özel sektör maaşı

entry60 galeri0
    1.
  1. lise mezunu memurun aldığı maaş ile üniversite mezunu özel sektör çalışanının aldığı maaşın karşılaştırmasıdır.

    (bkz: lise mezunu)

    (bkz: üniversite mezunu)
    10 ...
  2. 1.
  3. memur yatsa da bu parayı alır. özel sektör çalışanının ise göbeği çatlar bu parayı alabilmek için.
    5 ...
  4. 2.
  5. özel sektör hafta sonu dahi çalışır. devlet memuru hafta sonları çalışmaz.
    5 ...
  6. 3.
  7. memurun her türlü sikerteceği maaş analizilir.
    1 ...
  8. 4.
  9. 75 milyonun hakkı vardır memur maaşında,
    özel sektör maaşında patronun hakkı vardır.
    4 ...
  10. 5.
  11. birisi memur biri üst düzey yönetici maaşıdır. ha kabahat memurun değil özel sektör denen götverenlik şebekesinindir.ne haftalık çalışma ne mesai ne şu ne bu dinler özel sektör. en önemlisi ve atlamamamız gereken konu da özel sektör kim 1750 lira maaş vermek kim.
    2 ...
  12. 6.
  13. memur maaşı siker atar.
    sırtını devlete yaslayacaksın bu devirde.
    2 ...
  14. 7.
  15. özel sektörde çalışma şartlarını düşününce, devlet memurunun aldığı maaş mantıklıdır.
    5 ...
  16. 8.
  17. önemli olan alın teri akmış mıdır akmamış mıdır bütün mesele burdadır.
    insan aldığı parayı ben bunu hak ettim huzuru içindeyse ikisinede helali hoş olsun.
    2 ...
  18. 9.
  19. yorumların çoğu, konunun genişliği ve konu hakkında bilgi sahibi olunmadan yapıldığı için bu tür genellemelere ve yanlışlara yol açıyor.
    aslında her şey insanın vicdanıyla alakalı. ben devlette çalışıyorsam, çalışıyormuş gibi yapıp da maaşımı alırım. gerçekten hak ederek de. tabi yatarak kazanılan para insanın içine ne kadar siner bu kişinin kendisinin cevap vereceği bir soru. tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyip de gece kafanı yastığa nasıl rahat rahat koyabilir insan, bilemiyorum doğrusu.
    2 ...
  20. 10.
  21. Birinde 1750 tl her an 750 tl olabilir. Patron "böyle uygun gördüm lan, işine gelirse" der, biter.

    Öbüründe kıyamet kopsa 1750 liran garantidir. Hangi krizde 1 memur çıkarıldı işten.

    Daha önemlisi, aglayan hep bir taraf olur. Hangi taraf siz bulun.
    3 ...
  22. 11.
  23. 1 kilo demir mi 1 kilo pamuk mu ağırdır gibi bir şey olsa gerek. çocukken hep demir derdim. büyüyünce anladım pamuğun ağır bastığını.
    2 ...
  24. 12.
  25. özel sektöre yeteneğiniz varsa muhakkak bir yerden girersiniz. ama memurluğa girmesi kolay değildir. (1,5 yıl hiçbir işe girmeden kpss ye hazırlandım girdim ordan biliyorum)Girdikten sonra da emin olun ki itaatkar biri değilseniz ömrünüz sürgünlerle geçer. 30 yıl aynı adamın istemeye istemeye ağız kokusunu çeken ve istemeyerek evlenen kadının durumu gibidir asi memurun hali. ne dönebilirsiniz ne de ayrılabilirsiniz. özel sektörde çoktur alternatifiniz ünv. mezunuysanız. memurlukta kurum değiştirmek için 40 takla atmanız gerekir. ikna etmeniz gereken o kadar çok amir vardır. ve de istemediğinizde istediğiniz yere tayin olma şansınız çoğunlukla %1'dir. maaş değildir önemli olan artık çünkü skilmedik bi kulağınızın arkası kalır. para ise 15inde gelir. 16sında biter... ama memurluk herkese göre rahattır. Hani derler ya bi giren pişman bi de giremeyen öyledir.
    3 ...
  26. 13.
  27. devlette > sabah 8 akşam 5 çalışılır.
    özel sektörde > sabah 8 akşam ... çalışılır.

    not: aradaki fark budur. tabi birinde çay molası, sigara molası, tuvalet molası varken diğerinde iş veren sivrisinek gibi kanınızı emer, emmeden de bırakmaz.
    4 ...
  28. 14.
  29. memurun rahatlıkla alacağı karşılaşmadır.
    1 ...
  30. 15.
  31. her türlü memurun galip geleceği karşılaşmadır. özel sektörde o maaşı verirken adamın suyunu çıkarırlar, memuriyette ise adam işini yapmasa da o maaşı zaten alır.
    3 ...
  32. 16.
  33. çalışma açısından genel olarak bakarsak özel sektörün açık ara önde olduğu karşılaştırmadır.devlet daireleri akşam 5'te kapanır,cumartesi pazar tatilleri vardır (polisler hariç) fazla çalıştığı zaman mesai alır.
    2 ...
  34. 17.
  35. daldan toplanan elma vs manavdan alınan elma.
    4 ...
  36. 18.
  37. memurlar dün akşam saat 21 sularında atatürk havalimanı b kapısında görevli polis memurlarının yaptığı gibi görev esnasında tavla oynar, özel sektörde ise adamın götünü keserler böyle bir durumda.
    3 ...
  38. 19.
  39. memur her türlü çocuğu koyar.
    0 ...
  40. 20.
  41. memurdan kasıt teknik personel ise özel sektör maaşının kazanacağı karşılaştırmadır. özel sektördeki çalışanın mali hiçbir sorumluluğu yokken memurun es kaza yanlış bir imza sonucu hayatı sikileceğinden özel sektör maaşının açık ara önde olduğu karşılaştırmadır.
    1 ...
  42. 21.
  43. özel sektörde 2500TL almaktansa memur olup 1750TL tercih edilir.
    0 ...
  44. 22.
  45. işten yarım saat önce geldim. cumartesileri çalışıyorum. mesai ücreti almıyorum. doktora gitmek için, müdürümden 1 hafta önceden randevu almam gerek * çocuğumu cumartesi günleri * doktora götürebilirim. aniden hastalanır da işe gidemeyecek bir durumda olursam maaşımdan trrak diye kesilir. sabahları 9'u geçerse maaşımdan kesilir. çay kahve içmek yasak. sallama çayını, neskafe'ni kendin getirirsen içebilirsin. kahvaltı etmek yasaklandı *. öğlen tatili yok. yemeğini 12'le 2 arasında 15 dakika içinde yemelisin. sigara içmeye dışarı çıktığımda 2 dakka gecikince cep telefonundan aranıp nerede olduğun sorulur. sigortam asgari ücretten ödenir. bütün bu imkanlara (!) rağmen çalışmak işime gelmezse sktirolup gidebilme özgürlüğüm var ama. dışarıda bekleyen çokmuş çünkü.
    ha unutmadan özel sektörde çalışıyorum.
    edit: artık mesai ücreti alıyorum. saati 4(dört)tl. biriktirip uzaya gidicem *.
    22 ...
  46. 23.
  47. Tercih meselesidir. memur olup yillik %3-4 zammi kabul etmek mi yoksa ozel sektorde calisip terfi sistemiyle maasin birden 2 katina cikmasi veya isten cikartilip eline hicbirsey gecmemesi gibi sonuclar dogurabilir. En iyi kpss kasmaya devam gencler.
    2 ...
  48. 24.
  49. özel sektör bir nevi resmi köleleştirme sistemi olduğunu düşünürsek bu karşılaştırmadan hiç bir zaman galip çıkamaz zaten. ayrıca bu denklik çoğu zaman maddiyatta sağlanmaz.
    Eğer özel sektördeyseniz zaten bırakın 1-0 önde başlamayı zaten yenik başlarsınız siz bu hayata. Söz hakkınız yoktur, aslında vardır ama konuşamazsınız. 5 dk geç kalma şansınız hiçbir zaman yoktur mesela. Ya da yerinizden kalkıp tuvalete gidemediğiniz gün olur. 9 daki mesai 9'u 5 geçe başlayamaz. Bir çay molanuz olmaz sizln. hastalıktan geberseniz hakkınız olan hakkı kullanıp rapor alamazsınız mesela. çünkü dönüşü düşünürsünüz. Haksızlığı görüp konuşursunuz toysanız. Ama sonrasında anlarsınız patron daima haklıdır. Hatta yeri gelir müşteri bile siden değerli olur.
    Daha bunlar çoğaltılır.liste uzar gider.
    Sonuç mu? 21. Yy da köleliliğin bir diğer adıdır özel sektör.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük