2-1 lakers öndeyken şampiyon boston olur diyerekten iddaaya girip 35 lira kaybettiğim maçtır , ilk çeyrekten sonra ben kazandım ''boston'' kazandı diye sevinirken son periyotta göte döndüğüm maçtır... Perkins in eksikliği Gasol ve Bynum 'a yaramıştır bunu kullanan lakers takımı maçı söke söke almıştır... Doc Rivers'da kara kara izlemiştir maçı.
boston taraftarlarının hakeme çok saldırmaması gereken maçtır. hakemlerin insan olduğunu unutmamamız gerçeği ile birlikte ray allen ın 21'de 5 attığını,paul pierce'nin 18 sayıda kaldığını,kg in de sadece 3 rebound alabildiğini göz önünde bulundurmak gerekir. ayrıca offansive rebound larda lakers ile celtics arasında 15 fark olduğunu belirtmek de gerek.
ben de ağladım. bu kadar iyi oynamak, sonlara doğru sapıtmak ve verilen onca hücum ribaunduyla maçı kaybetmek. ya şu toplardan 10 tanesini alsaydınız bu kadar çekişmeli bile geçmeyecekti bu maç. davul olun.
hay ben böle işe ya'dedirten maçtır. o kadar destekledik boston verdi maçı lakers'a ..uykusuz geceler sona erdi gelecek seneyi iple çekiyoruz.
(bkz: şampiyon lakers)
nba finallerine, özellikle de 7. maça yakışmıştır sahadaki mücadele.
ilk çeyrekte şahane oynayan bir boston vardı, hareketli perde çalınan bir pozisyon olmasa farkı çift hanelere de taşıyacaklardı çeyrek bitmeden.
ikinci çeyrekte lakers toparlandı, aldıkları hücum ribaundlarını yine de çok iyi değerlendiremediler, oyun boston'un istediği gibi dengede gitti.
üçüncü çeyreğin başında da hayvan gibi açıldı boston, rajon rondo oynamaya ve oynatmaya başladı. lakers'ın ise ilk yarıya göre tek artısı daha iyi şut atmaları oldu.
dördüncü çeyrekte de lakers kobe bryant'ın hala o kadar iyi şut atamamasına rağmen ron artest'in sürüklediği oyunla momentumu yakaladı ve farkı kapatıp öne geçti, üstünlüğünü de maçın sonuna kadar korudu.
michael jordan ve chicago bulls'dan bu yana bir süperstar ve de ortalamanın çok üstünde bir takım olmadı nba'de. yani bu ne demek? 1998'den bu yana bu eksikliği çekiyorlar.
şöyle bir bakalım zaten jordan 98de bıraktıktan sonra olanlara. 99'da lokavt ve yarım sezon, san antonio spurs şampiyonluğu. 2000, 2001 ve 2002'de shaq'ın sürüklediği bir lakers, 2003'te yine duncan ve spurs, 2004'te savunmacı detroit, 2005'te savunmacı detroit'i 7 maçta yenen sıkıcı spurs var.
2006'da miami ve dallas'ı izlemek herkesin içini rahatlattı herhalde. iki takım da yeniydi, gözümüz gönlümüz açıldı oh dedik. 2007'de iğrenç spurs ve 2008'de big three'yi toplayan celtics aldı şampiyonluğu. 2009'da da kobe bryant lakers'ı şampiyonluğa taşımayı başardı.
şimdi david stern hep istiyor ki superstarlar karşılıklı final oynasın. yani jordan'a benzeyen kobe bryant ve lebron james final oynasın, ratingler gelsin ohh yeeaah diye bir plan var. 2007'de james tek başına cavaliers'ı finale çıkarınca stern sandı ki james ve cavaliers istikrarlı bir şekilde finale çıkmaya devam edecek. buna 2008'de boston, 2009'da orlando ve 2010'da yine boston taş koydu. iyi de oldu aslına bakarsanız. sadece mj gibi süperstarlar üzerinden inanılmaz bir rant sağlayan nba'den ikinci bir jordan çıkmadı. kobe bryant mı? o mj'in tırnağı bile olamaz kesinlikle. bunu dün de gördük. jordan mide virüsüyle utah deplasmanında 38 sayı attığında, game winnerları takır takır salladığında bugün kobe bryant'ı tanrı olarak görenler daha portakalda vitamindi.
david stern niye lebron cleavland'da kalsın istiyor sanıyorsunuz? clevleand'da kadro öyle veya böyle oturdu, bir sistemleri var ve yılda 60 maçtan fazlasını rahatlıkla kazanıyorlar iki sezondur. hem de felaket bir koçla bunu başardılar. iyi bir koç başlarında olsa daha neler yaparlar?
lakers mı? zaten 2008'de perde arkasında neler döndüğünü bilmediğimiz gasol takasıyla iddialı konuma getirildiler tekrar.
stern istiyor ki 80lerdeki lakers-celtics ve 90lardaki bulls-herhangi bir takım olayı devam etsin, bir dynasty olsun vs vs.
lakers'lı oyuncuların her ufak müdahalede serbest atış çizgisine gitmelerini, celtics'e çalınan garip fauller, lehlerine verilmeyen fauller, basket faul olması gereken pozisyonlarda kenardan başlamaları vs... bunları açıklayan şeyler nba yönetiminin ve david stern'ün stratejisinden dolayı.
lakers haketmedi demiyorum, iyi performans gösterdiler. haketmeyen zaten 7 maçta alamaz finalleri. amaa göz ardı edilen, sinir bozucu bir tarafı var ki, onları da yazdım işte.
2011 finallerinde bu iki takımı da görmek istemiyorum. bambaşka takımlar gelsin, o seri de 7 maça gitsin, mvpler başka olsun falan filan. ama yeter ki stern'ün istediği süperstarlar kazanmasın. basketbol her şeyden önce takım oyunudur ve bir takım 5* kişinin sahada mücadele ettiği bir oluşumdur.
5.maçta celtics'i bire beş yenmeyi deneyen kobe bryant bunu başaramayınca, ron artest "ver şu işi bir de ben deneyeyim hacı" demiştir ve şampiyonluğu getirmiştir.
ne diyelim, bir anti-lakers'cı(çok parası olan ve uyuşuk seyircileri olan takımlara garezim var) olarak tebrik etmekten başka çare yok.
bir boston'lı olarak kahrolduğum, lakers farkı kapatıp öne geçtikçe koltuktan "atmayıııııın dedeler sikişiyo!" diye haykırkığım nba final serisi 7. maçı.
a)gençler, finaller sonunda verilen mvp ödülü, son maça(6/7) göre verilmez. serinin genel performansına göre verilir. artest güzel oynadı, gasol iyiydi. hakkını yemeyeyim, artest ve gasol 7.maçı lakers'a getirdi. fakat, kobe'nin final serisi ortalaması 28 sayı civarı. son maçta 23 sayı, 15 rebound ve 3 asist yapmış. mvp hakedene gitti.
b)bostoncuklar, anti-kobe zerzevatları: kobe kötü şut attı, nitekim maçtan sonra: "i can't shoot with that finger, i gotta do something with it" gibi bir açıklama yaptı. fakat 23 sayı ve 15 sayılık bir katkıyı hangi maçta yaptınız ulan? o hayvani savunmaya karşı, kobe elinden geleni yapmıştır.
c)kobe hücum faul yapmış bıdıbıdı yapıyorsunuz. ulan, serinin 5. maçında kobe 2. periyotta alakasız 3 faulden kenara oturdugu, lakers o maçı kaybettiği zaman neredeydiniz? götünüzün keyfinde. beat la diye yırtıyordunuz o keyifli götünüzü.
edit: kevin garnett'in bir ayagi çemberin içindeymiş, kaan kural'ın gazına gelmeyin. fanatik boston taraftarı bir kobe aşığıdır kendisi.
bu maçta rona artest in adeta ilahlaşarak hayatının maçını çıkarması ve el yakan topları son derece başarılı kullanamsıyla şampiyonluğun lakers a gelmesini sağlamıştır.
kobe'nin de insan olduğu unutulmamalıdır, majestelerinin de kötü maçları oldu jordan olabilmek çıkıp 40 sayı atmak değil kötü oynadığında bile nasıl takıma yararlı olabilirim diye düşünmektir, babalar gibi durmaktır rakip karşısında...
dünya kupası maçlarına da tanıklık ettiğimiz şu günlerde, basketbolun denk güçler sahada olduğu zaman, futboldan çok daha kaliteli, keyifli ve mücadeleci bir oyun olduğunu gözler önüne seren maçtır.
Sabahın bu saatinde nefesleri tutup izlediğimiz maç. Son yıllarda izlediğim en güzel final maçlarından birisiydi. Mvp'siz bir şekilde maç kazanan Lakers - Boston la adeta dalga geçti , son devrede düşüşe geçen Celticsin biletini Artest kesti. Pau Gasol'un inanilmaz cabası L.A ı şampiyon yaptı.
2010 yılının şampiyonunun ilan eden maç. kobe nin bu kadar kötü oynamasına karşın celtics'in skor üretememesi maçı bu hallere getirdi. mvp yine kobe oldu, artest ve gasol'u görmeyen basketbol severler size söyleyecek sözüm yok.