16 aralık 2009 demiryolu işçileri grevi

entry4 galeri0
    ?.
  1. 25 kasım da düzelenen memur grevine katılan "16 arkadaşları" işten atıldığı için bir gün süreyle eylem yapmışlardır.

    lakin bugun itibari gelen bilgilere göre 30 u daha işten çıkartılmıştır.

    bir aralar çok meşhur olan "orantılı güç" ve bir chp milletvekili tarafından dile getirilen cevabı; " orantılı zeka" evet orantılı zeka demek istiyorum ama ortada zeka adına hiç norm belirtisi göstermeyen bir guruh var.

    arkadaş bu adamların grev yapmaları en doğal hakkıdır, sen hangi akla hizmet bu adamları işten çıkartıyorsun?

    demokratizm diye diye ortalıkta dolanıyorsunuz sizin demokratlığınız bu kadar işte kıçınıza sokun demokrasinizi.

    sizin demokrasiden anladığınız engin ceberdir...
    6 ...
  2. ?.
  3. hükümetin en küçük bi 'grevi' nasıl da sindirmeye çalıştığını gördüğümüz eylem. işte hükümetin demokrasi anlayışı. kendinden olmayanı, hakkını arayanı ezip sindir.

    şu hakkını arayan masum insanları bırak da otobüs yakan pkk lılarla uğraş biraz ey hükümet!
    2 ...
  4. ?.
  5. ?.
  6. çeşitli grev kırıcılar ile grev kesilmeye çaşılmış fakat başarı sağlanamamıştır ve sonuç olarak 30 emekçi daha işinden olmuştur.

    bu tepkiler burada sınırlı kalmayıp büyücektir, emekçilere destek vermeye gelen iki üniversite öğrencisi göz altına alınmıştır.

    komik insanlar, gelelim grevin meşruluğuna ve halkın mağduriyetine bunun için grevlerin tarihine ve tarihteki zorunlu meşruluk rolüne bakmak gerekyor.
    bir grevin yasal olup olmaması meşruluk sorunudur, her grev yasal olmaya bilir ama her grev meşrudur ve bu meşruluk emek değer ilişkisinden gelir.

    grev kırıcılar kullanılan zor, oligarşinin tuzağıdır bu durumlarda oligarşi hem halk ile eylem yapanları hem de işçiler arasında nifak tohumları eker.

    halk yer yer mağdur olduklarını söylemiş ve grev yapanlara tepki göstermiştir, oysa mağdur olan halk ile grev yapan emekçi aynı mağduriyeti paylaşmaktadırlar.

    bu istenildiğini şekilde kullanılmıştır lakin kaçırdıkları nokta bu emekçi halk arasında kalıcı nefret yaratılması anlamına gelmez ve bu durum kırılmak zorundadır, sonuçta halk doğal algılamada kimin nerde olduğunu bilir.

    bu grev meşrudur ve yasal olması zorunlu değildir, adı üzerinde grev hangi yasallık.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük