Anayasanın değiştirilecek maddelerini ve değişikliklerin ne olduğunu sorduğumda muhtemelen tıkanacak kişidir.Çünkü birçoğumuz(evet ben de...) gibi o da 15 yaşındadır ve babasının dedikleri "doğrudur". Referanduma evet veya hayır yorumu yapmıyorum,burada mesele çocuğun evet demesi veya dememesi değil,bilgisi olmadan fikri olmasıdır.Benim de zaman zaman olmuştur,hepinizin de zaman zaman olmuştur bilgiye dayanmayan fikriniz...
helal olsun denilesi ayakta alkışlanası yawrucuktur. 80-90 arası doğumlu ihtilal siniği jenerasyonumun değişime uğradığının kanıtıdır. evet de dese hayır da dese saygı duyulasıdır.
Babası hayır deyip bir kaç mantıklı açıklamasına kulak misafiri olan çocuğun arkadaşlar arasında muhabbeti döndüğü zaman söylediği tek kelimedir. HAYIR OLUM!!!
15 yaşında ki hayırı ne için diyorsun ve hayır dediğin için neden alkışlanıyorsun.
Eğer sağdan soldan dolduruşa gelmiş, parti zihniyetiyle davranan kişiler gibi düşünmeden. Bu anayasa değişikli tü kaka diye mi hayır diyorsun?
yoksa çoğunun yapamadığını yapıp sadece dinleyerek değil okuyarak, araştırarak kanunların gelecekteki getirilerinden endişelenip kendi düşüncene göre haklı gerekçeler oluşturup mu?
Bilerek diyorsan ne mutlu sana gerçekten vatandaşlık görevini getirdiğin için tebrik edilmesi gereken, şahsı oturmuş bir kişisin ama bazılarını gülümsetmek için yapıyorsan ne yazık, bilmiyor musun kaç nesil böyle oyunlar yüzünden kayboldu gitti.
12 Eylül'ün apolitik nesiller yetiştiren etkilerinin, bir başka faşizm dönemine tepki nedeniyle azalmaya başladığının göstergesidir. elbette gençler 13'ünde 15'ünde dünya ve ülke meseleleri ile ilgili fikir sahibi olmaya başlamalıdır. Yoksa şu anda olduğu gibi 18 yaşına kadar her türlü siyasal faaliyetten men edilen gençlerimizin, 18 yaşına gelince birden seçmen olup oy vermesini isteyerek, bilmedikleri, anlamadıkları, düşünmedikleri konulara ilişkin diğer yurttaşların hayatını da etkileyecek karar vericiler olmasına neden olursunuz ki; böylesi bir durumun sonuçlarını ülkecek 30 senedir yaşıyoruz.