Polisin niye müdahil olduğunu anlamak mümkün değil. Adamlar eyleme gitmiyor, protestoya gitmiyor. Gidip kongre yapacaklar, devlet polis bu işin neresinde? Bu yapılan alenen ülkenin hukuk devleti olmaktan çıktığının simgesidir.
yargıtay'ın bilerek karar açıklamaması üzerine gerçekleşmeyecek kurultay.
yukarda safın biri açıklamış imaj kaybı yaşadılar diye. zaten amaç da tam olarak buydu. erdoğan'ın araya girmemesi gibi bi durum yoktu. enayi mi zavallı bahçeli yerine güçlü meral'i karşısına alsın...
Demokrasinin vazgeçilmezi olan siyasi partilerin içinde bulundukları durum gerçekten çok manidar...
Tbmm de bulunan 4 parti de tam bir fiyasko bu konuda.
Akp tamamen alelade erdoğan ın etkisi altında. Geçtiğimiz hafta bir saray darbesi gördü bu parti ama hala farkında değil.
Chp 1992 den 2010 lara kadar 2. Kurucusu olan deniz baykal la giderken bir kaset komplosu ile lider değişti.
Hdp bu ülkede nasıl oluyor da terör örgütünün sözcülüğü ile bu kadar hsk eşitlik derken kendiyle çelişirken hala o mecliste inanmak çok güç. Kandil mecliste.
Mhp lideri koltuğu için resmen tüm demokrasi anlayışını değiştirdi. Şuan öyle bir keşmekeş var ki mahkemelik olan kurultay bugün yapılacak mı yapılmayacak mı o bile meçhul.
Mesela Düşünsenize sinan Ogan bugün lider seçilecek mesela. Ama oraya gitmeyen ve kurultayı tanımayan mevcut yönetim bunu kabul etmeyecek. Bir seçim var ama kimse mutabık değil. Bir seçim var ama 2 taraf için de bu seçim legal sonuçlar doğurmayacak. Ben 1980 lerdeki güney amerika ülkelerinde olan şaibeli seçimleri, sonucu kabullenemeyen liderleri ve seçim sonrası daha da bunalım yaşanacak bir partiyi görüyorum şuan. Sonuç tanınmaz, kaybetse bile bahçeli gitmemek için çok farklı yollara başvurur. Böyle bir demokrasi anlayışı hakim partide.
güçlü bir genel başkan çıkarılırsa ümit özdağ meral akşener gibi. mhp'nin iktidara gelmesi olağandır. çünkü akp tabanında doların yükselişi ve düğün mevsiminin yaklaştığı bu dönemde altında olan yükseliş milleti huzursuz hissettirdi.
öncelikle şunu açığa kavuşturalım, bu kongre genel başkan seçme kongresi değildir. tüzük değiştirme kongresidir. yani bu kongre ile parti tüzüğü değişecek ve genel başkan seçimi için tekrar kurultay yapılacaktır.
olayın bir diğer boyutu ise yargının ne derece baskı altında olduğudur. yani bu kurultayın yargıtay kararı gelmeden yapılamayacağına dair tedbir kararı veriliyor, sonra bu karar kaldırılıyor, 5 dakika sonra tekrar aynı karar veriliyor. 22 mayıs'ta akp kurultayı yapılacak, yargıtay mhp ile ilgili kararını mayıs ayı içerisinde vereceğini açıklıyor. öyle ki bu karar 1 saat içinde verilebilecek bir karar. yargıtay sadece delegelerin imzalarına bakacak, bu kadar. gerekli imzanın iki katı imza toplandı neredeyse. bu kararı bile haftalardır vermiyor.
şu an yargıtay kararını beklemek en doğrusu gibi gözüküyor. zaten kurultay yapılması dışında aksi bir karar normal şartlar altında çıkamaz, çıkması imkansız. ama yargı oyuncak olmuş, hakkaniyete değil, siyasi baskılara göre karar veriyor. şurada ay ortası geldi zaten, bekleyip göreceğiz ne karar çıkacağını.
bir keresinde mhp'li bir arkadaşım devlet bahçeli'ye sitem ediyordu. yanına yaklaştım ve aramızda şöyle bir diyalog geçti.
-oğlum bu adamı mhp'liler bile sevmiyor.
+evet abi, sevmiyor.
-oğlum o zaman bunu indirip yenisini, bi üst modelini getirsenize.
+olmaz.
-sebep!?
+biz de otoriteye başkaldırı olmaz.
yani; devlet bahçeli gene seçilir. hepsi demiyorum ama bir çoğu böyle düşünen mal la bunlar.