15 kasım 2009 ales

entry25 galeri0
    ?.
  1. hafiften çalışmaya başlanması gereken 2009'un son ales i.

    (bkz: başlık parsellemek)
    0 ...
  2. ?.
  3. geçer not almak için çalışılmaya gerek olmayan, ilkokul düzeyindeki akademik sınav.
    2 ...
  4. ?.
  5. az bir süre kalmış sınavdır. herkese başarılar. şemsiye açılcak mı açılmayacak mı sorusu netlik kazanacaktır.
    1 ...
  6. 1.
  7. yine, yeni, yeniden çorplama gibi bi sorunun çıkmaması dilenen sınav olacaktır. bir deneme çözerek hazırlananan bünyeler ya yüz alır ya babayı.
    0 ...
  8. 2.
  9. formalite icabı girilecek sınavdır. güle oynaya girilecek sınavdır. zira hiçbir stresi yoktur. sabah kalkıp, kalkamamam bile umrumda değildir. keşke bütün sınavlara bu kafada girilebilse. sınav öncesi deneme bile çözmedim. buna rağmen iddialıyım. *
    0 ...
  10. 3.
  11. mayalar götürsün sizi denilesi sınavdır. ama basitti kanımca. sadece o maya sorusu gibi sorulara aşina değildim, türkçe'de paragraflar insanın beynini yedirir.
    1 ...
  12. 4.
  13. bazen askere gitmeden önce yenilen son tokat gibidir. matematikten bazı soruların içine girip çıkamamaktır.
    0 ...
  14. 5.
  15. sözeli çok pis kazık sınavdır. hele ki köyler arasındaki yollarla ilgili bir mantık sorular silsilesinin 2. sorusu muhtemelen yanlıştır da... veya ben iyice kontağı kapatmışım o sıra...
    2 ...
  16. 6.
  17. üniversitenin insanı* tembelliğe alıştırdığının göstergesi olan, sözel sorularının okunmaya doyulmadığı, elif şafak'a ayar veren, bir çok güncel konunun soru edildiği strateji sınavı.
    1 ...
  18. 7.
  19. tüm soruları okumaya zamanı yeten insan var mıdır diye düşünmekten kendimi alamadığım sınavdır.
    0 ...
  20. 8.
  21. üçüncü kez girmemden mütevellit antrenmanlı olduğumdan bu sefer bütün sorulara bakabildiğim sınav olmuştur. Sözel kısım soruları oldukça kolaydı diye düşünüyorum. Hatat ve hatta benim kronik olarak özürlü olduğum "mantık sorularının" bile gerek sözelde gerekse sayısalda, geçmiş ales'lere oranla daha kolay olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki o köyler ve bunların arasındaki yollarla ilgili soruyu bunun dışında bırakıyorum. Zira zaten "bu soruyla uğraşılıp vakit kaybedilmez" diyerek ilk sorusu hariç diğer sorularını (sanırım toplamda üçtü, ikisini yapmayıp geçtim) yapmadım. iyi ki de öyle yapmışım, yoksa sayısal bölümün de tüm sorularına bakamayacaktım. *

    Sayısal bölümün ilk kısmı, sayısal yeteneği kısıtlı olan benim için bile beklediğimden iyi geçecek kadar kolaydı. ikinci bölümde bazı zorlamalar olsa da eksiklerinizi grafik ve denklem üstüne kurulu diğer sorularla kapatabiliyorsunuz. Sözelde sanırım 75 ve üstü bir miktarda soruyu işaretledim, sayısalın her iki bölümündense toplamda 50'ye yakın soru işaretlemeyi başarabildim. Hatta oldum olası "içimdeki geometri nefreti bambaşka" ateşi yanan ben bile, çember ve daireli soruyu bile yaptım. Evet inanamadım ama gerçek bu, hayal değilmiş. * Hele bir açı sorusu vardı ki akıllara ziyan kolaylıktaydı. Okek - obeb soruları ve bir - iki bilinmeyenli denklemlerle çözülecek pek çok basit soru da bulunmaktaydı. Sayısalın bile mantık soruları bu seferki yapılabilirlik katsayısıyla beni şaşırtmış ve mutlu etmiştir.

    Bir kez daha anlaşıldı ki, yükske lisansa başvuranların yeterliliğini ölçen bu saçma ve sözde sınav için bile zamanı doğru kullanmak çok ama çok önemli arkadaşlar! Artık geçmiş iki ales'ten antrenmanlı olduğum için yapamayacağımı bildiğim, "sırf uyuzluk olsun diye konulmuş sorular"ın üstünde vakit kaybetmemeyi başararak, bütün sorulara bakabildim. Salon görevlisi kağıtları bırakmamızı söylediğinde bakamadığım son sorunun da cevap kağıdındaki şıkkını işaretlemiştim. Saniyesi saniyesine bitirebildim yani tüm sorulara bakabilmeyi anlayacağınız. Eh insan üçüncü kez aynı sınava girince "dersini almış da ediyor ezber" kıvamına geliyor istemeden. *

    Benim açımdan beklediğimden rahat ve diğer iki ales'imden daha iyi geçen bir sınav oldu, umuyorum ki bu üçüncü ve son Ales'im olur artık, 80'i tutturacağıma inanıyorum ama daha üstü olur mu onu da bakleyip göreceğim. Bir önceki ales'ten 75 almıştım.

    Darısı artık haftaya pazar yapılacak kpds'ye diyeyim.

    (bkz: kasım 2009 kpds)
    2 ...
  22. 9.
  23. ayrıca sayısal bölümünde bir adet yanlış soruyu barındıran sınavdır kanımca... soruyu yazıyorum ve bir kişinin çıkıp yanlış yaptığımı suratıma haykırması için dua ediyor olacağım.

    bir satıcı bir pantolonu satarak %20 kâr, bir gömleği satarak %10 zarar etmektedir. pantolonun fiyatı gömleğin fiyatının 2 katıdır. bu satıcı bir adet pantolon ve bir adet gömlek satarsa yüzde kaç kâr veya zarar eder?

    cevap tarafımca %8 olarak bulunmuştur fakat şıkların arasında %8 görülememiştir. böyle acayip bir sınavdı işte...

    edit: gelen yoğun istek üzerine nasıl bulduğumu da açıklıyorum

    gömleğin satış fiyatına 90, pantolonunkine 180 lira dedim. böylece gömleğin maliyeti 100, pantolonunki 150 lira oluyor. 100+150=250 liraya alınan gömlek 180+90=270 liraya satılıyor. 270x100/250=108 çıkıyor ve bu da demektir ki %8 kâr edilmiş.
    0 ...
  24. 10.
  25. bugün ki vize sınavımın ertelenmesini sağlayan sınav.
    0 ...
  26. 11.
  27. tanım:sözel sorularının insanı okumaktan soğutmak için yapıldığını düşündüren sınavdır. *
    sözel soruların hepsini çözebilmek için sayısaldan yaklaşık 20 soruya yakınını göz göre göre çözemedim. sayısal belki sözelden daha kolaydı, en azından öyle gözüküyordu fakat süreyi yetiştirmek imkansızdı. sözel bölüm acayip sözcükler(outdoor,pazırık kurganı vs) dikkat dağıtan sözler, çeldiricilerle doluydu. sonra tekrar bakarım diye işaretlediklerimi bir daha göremedim bile. sayısaldaki mayalarla ilgili soruyu ve alakasız çark sorusunu da çok düşündüler mi diye merak ediyorum. ayrıca yüzde problemleri, kar zarar hesaplamaları da sayıca çok fazlaydı.
    0 ...
  28. 12.
  29. sayısal 1 ve sayısal 2 soruları mayıs 2009 ales'ine göre çok kolaydı. sözel kısım da yine mayıs 2009'a göre kolaydı, özellikle outdoor, dalış gibi konuları sanki benim için sormuşlardı. sayısalda mayaların sayı sistemi olan soru en ilginç soru idi. mayıstaki gibi salak saçma çorplama işlemi falan yoktu. sanırım sayısal 1'den 39, sayısal 2'den 33 ve sözeldende 60 soru işaretledim. şimdi ösym düşünsün...

    edit: bu ösym denen kurum öyle ilginç bir kurumdur ki. sınava girecek bana gözetmenlik görevi de vermiştir. yani bu ösym denen kurumun bilgi işlem merkezindeki bilgisayarlarda şöyle bir komut yoktur:
    if ewentry sınava girecekse
    then ewentry'ye gözetmenlik verme
    2 ...
  30. 13.
  31. sayısal soruları kolay olan fakat her zamanki gibi hız isteyen sınavdır.
    0 ...
  32. 14.
  33. Sabun ve Maya sorularıyla beni benden alan sıkıcı sınavdır.Hayır sinemaya gidiyorsun orda bile 10 dakika ara veriyorlar , 3 saat boyunca soğukta,bi 5 dak. ara vermeden çöz de çöz anasını satayım.Sayısal kolaydıda sözelde soruları okurken kafam bir paragraftaki göndermeye takılıyor, o göndermeyi düşünmekten diğer sorulara konsantrasyon falan kalmıyor insanda.
    0 ...
  34. 15.
  35. sozel sorularini sahsimin 1 saatte bitirdigi sinavdir. donup kontrol ettigimde de hicbir cevabimi degistirmedim. tereddutte kaldigim 2 ya da 3 soru vardi ama okuma aliskanligi ve hizina sahip insanlarin zorlanmayacagi tarzdaydi kanimca.
    not : son on soru haric tabi ki.
    0 ...
  36. 16.
  37. 17.
  38. bir hafta sonra yapılan kpds'nin sonuçları açıklandığı halde, hatta 331. dönem tertiplerin yerleri bile açıklandığı halde halen sonucu açıklanmayan; neden açıklanmadığı konusunda da bir bilgi verilmeyen sınav.
    1 ...
  39. 18.
  40. osym'nin sonuçları acıklamayıp. adayları meraktan öldürerek eleme yapacağı sınavdır. fazla merak etmeyin. acıklanacak eninde sonunda metin olun.
    0 ...
  41. 19.
  42. 20.
  43. sonuçları açıklanmış ve arkadaşım, kankişim, cancişim olan insanın*, başarıyla geçtiği sınav.

    kazanmak da değişken bir olgudur, anlayan anlar ama neyse.
    1 ...
  44. 21.
  45. ahahahhahaha ösym götümü ye diyorum buradan kendisine. össde diyememiştim bu daha kolay ya ondan...

    epidemik personel sınavı & yüksek müksek...
    0 ...
  46. 22.
  47. optik okuyucunun herkese +10 puan verdi heralde diye düşündüğümüz sınav olmuştur kendileri.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük