Gayrimüslimlerin uğursuz olduğunu iddia ettiği, müslümlerin ise uğurlu olduğunu söylediği bir asal sayı.
Miladi takvime göre:
571---5+7+1=13(Hz.muhammed'in doğumu)
751---7+5+1=13(Talas savaşı)
1048---1+0+4+8=13(Pasinler savaşı)
1453---1+4+5+3=13(istanbul'un fethi)
Batı Ataşehir'den başlayıp Çamlık Mahallesi'ni, oradan da Çakmak Mahallesini ve Tepeüstü Kavşağı'nı kullanıp Ümraniye'ye girer ve sonra Altunizade'den Kadıköy'e giden iETT hattıdır. Bazı seferleri Eryıldız'dan döner ve bu otobüslerde sarı tabela ile "Eryıldız'dan döner." yazar. Bazı seferleri ise Polis Evleri diye bir yerden kalkar. Çok işlevli ve çok sevdiğim bir hattır. Güzergâhını da çok severim ve hep ilk duraklardan binerek güzergahın tadını çıkarırım. Ayrıca kursumun oradan geçtiği için kurstan sonra 14BK ile eve dönmek varken bu otobüse binerek gezerim. Çok sevdiğim bir hattır. Sefer saatleri için bakınız: https://iett.istanbul/Rou...%C4%B0%20-%20KADIK%C3%96Y
Otobüste seyahat ederken özellikle bu numarayı seçerim dolu ise o koltukta oturana kin ve nefretle bakarım
Neyse hayırlı akşamlar, kızlar yazmazsa sevinirim.
neresi uğursuz lan bunun? mis gibi sayı . çizgisini bozmaz , ayak altında dolaşmaz . Bir insanın senede maksimum 3 kere kullanacağı bir sayıdır . adamdır .
asal sayıdır. ağustos böcekleri için bu sayının öneminden bahsedeceğim. ağustos böcekleri 12 yıl toprak altında yaşarlar ve toprak altındayken kanatları oluşmamıştır. 13.yılda, yani yeryüzüne üremek için çıktıklarında kanatları da açığa çıkar.
neden 13 yıl?
ağustos böceklerinin 2000'e yakın türü olduğu biliniyor.üremek için yeryüzüne çıkan böcekler, başka bir türden ağustos böceğiyle çiftleşirse iki tür için de yıkım olur. yani bir ağustos böceği yeryüzüne çıktığında diğer türün toprak altında olması gerekiyor.güzel kısmı da burası.
diğer ağustos böcekleri de bu durumun farkında olduğu için onlar da bir diğer asal sayı olan 17 yılda bir yeryüzüne çıkıyor.
dolayısıyla iki tür de asal sayı olmayan bir sürede yeryüzüne çıkıp daha kısa sürede karşılaşmak yerine, iki asal sayı seçerek 221 senede bir karşılaşıyorlar ve türün devamlılığını sağlıyorlar.
Bazı ülkelerin uğursuz kabul ettiği sayıdır. Öyle ki şehrin hiç bir yerinde bu sayı yazılmaz. Misal: 13. Kat yoktur. 12 den sonra 14. Kat gelir. Asansördeki kat sayılarında 13 yoktur. Park yerlerinde kullanılmaz. 13 yaşında doğum günü kutlanmaz. Takvimler 13 ü göstermez. Vs. Vs.