ülkeler ne yazık ki; artik birer devlet gibi değil, birer şirket gibi yönetiliyor.
Bireysel kişi borc yapma hakkına sahip. Bir kişi borç yaptığında piyasada olmayan yada bir başkasına ait olan Parayı almış oluyor. Bu durumda piyasada bulunan paranın azalması sağlanıyor. Böylelikle enflasyonda azalmış oluyor. Birey borcunu ödemek için çalışmak zorunda kalıyor. özellikle aile kurmuş kişiler, bizim gibi toplumlar da (aile bağları sağlam toplumular) daha fazla çalışmaya mecbur bırakılıyorlar. Bir nevi özgürlüklerinden ödün vermek zorunda kalıyorlar.
Nüfus ne kadar çok ise; o kadar da işçi rekabeti başlıyor ve fazla ucuz çalışan oluyor. Bir ülkenin ne kadar çok genç nüfusu olursa, okadar da fazla borç yapma potensiyeli oluyor. Aynı zamanda olasi bir savaş durumunda da potensiyel askeri olmuş oluyor.
özelte:
Halka ürün gözüyle bakılıyor. özellikle bankalar tarafından.
En basit örneği; yapılan her alışverişten bankanin haberinin olması gibi.
Mal mısınız yavrucuğum? Müjde diye alınan vergiyi yine sana veriyor. Peki zenginler vergi veriyor mu? Müjde olması için şirketlerin vergi oranını en az çalışandan alınan orana eşitlemesi gerekir. Fakirden al, fakire ver... Bunun neresi müjde? Zengini tokatlayıp bize versin, dinim hakkı için gıkımı çıkartmam; ama sapan salak işlere devam ediyor bu Yahudi Madalyalı. Garibanın vebali BOPÇU destekçilerinin boynuna.