kitap okumayan adama sacma gelen bir harekettir. henry kissnger´in anilari vardir, 1800 sayfadir. ama onu okuyunca vietnam savasinin arka kismini, sovyetleri, küba´yi, beyaz saray´da dönen dolaplari,ve en önemlisi o dönemin amerikan dis politikasini "dersini verebilecek" kadar iyi ögrenirsin.böyle bir bilgi birikimine sahip olmak icin o kadar sayfayi okumaya deger.
dünya´da böyle bircok kitap vardir bu boyutlarda.
roman degil de gercek tarih kitaplari genelde bu kalinliklarda ve daha kalin olurlar. dönemin ingiliz basbakani winston churchill´in yazdigi "2.dünya savasi" adli kitap gercek bir kaynak kitaptir. ikinci dünya savasinin bati ayagini tamamen okursun. bütün siyasetini destekleyen köstekleyen devletleri bu devletlerin tarihcelerinden kaynaklanan cikar hesaplarini... hele o churchill´in kitabi 1600 sayfadir ve yazilar cok acayip kücüktür. yani normal büyüklükte harflerle yazilsa bir sayfadaki yazilar belki üc sayfaya falan sigacaktir. yani normal harflerle o kitap 4000 sayfa falan uzunlugunda bir kitap olmalidir.
bu ikinci kitap programimdadir. yakinda bir zamanda baslayacagim. yalniz birkac ay sürecegini tahmin ediyorum.
Stephen King'in the Stand adlı romanının uncut versiyonu 1200 sayfadır. Eskiden Türkçede sadece kırpılmış versiyonu vardı bu yüzden üşenmedim ve Amazon'dan getirttim. Artık Türkçesi de 1200 sayfa, nihayet çevirmişler.*
alanı çok var da okuyan sayısı tarafımca merak edilmektedir. hadi diyelim ki okudu, ne kadar sürede bitirdi? yani 1200 sayfalık romanı bir senede bitirdi ise, yılda on adet 300 sayfalık roman okuyanla bir tutmak ne kadar doğrudur bilemedim ben şimdi.