2011 yılında, türkiye cumhuriyeti devleti sınırlarında, yasaktır.
arap alfabesi deyip geçiştirmek isteniyor ama mesele o değil. "zınıs ım adnıkraf ninekilhet" noldu şimdi ? sağdan sola yazılan bir alfabeyi öğrenmenin hangi pedagojik sakıncası olabilir ? ama mesele o değil. fatihayı bile okuyamayan, iki tane sureyi doğru okuyamayan bir gençlik isteniyor. islamdan uzak olsun isteniyor.
2011 yılında, türkiye cumhuriyeti devleti sınırlarında, yasaktır.
arap alfabesi deyip geçiştirmek isteniyor ama mesele o değil. "zınıs ım adnıkraf ninekilhet" noldu şimdi ? sağdan sola yazılan bir alfabeyi öğrenmenin hangi pedagojik sakıncası olabilir ? ama mesele o değil. fatihayı bile okuyamayan, iki tane sureyi doğru okuyamayan bir gençlik isteniyor. islamdan uzak olsun isteniyor. meraklısı tarafından bırakın kuran öğretmeyi, 12 yaşında hafız yapılmaktadır çocuklar. kemalizm öğretilirken en azından kendi dilinde öğretilmektedir. okuduğunu anlama hakkı hiçe sayılmaz.
birileride çıkıp demezmi, <12 yaşındaki çocuğun şusu busu gelişmemiştir diye. madem birileri "eğitimde yaş faktörünün önemi" konusunu yalayıp yutmuşsa maden 12 yaş altı çocuklar (bkz: kuran) öğrenemez iddasında bulunuluyorsa alalım çocuklarımızı hatta almayalım 12 yaşına kadar "hiçbir şey" öğretmeyelim,7 yaşındaki çocuk "atatürk ilke ve inkılapları" gibi bugün büyüklerin bile neticeye bağlayamadıkları konularıda anlayamazlar bu mantıkla(amacım bu değil), nasıl olsa öğrendikleri kimine göre taklit kimine göre zorlamaymış.
okula 12 yaşında başlatalım hatta 15 de olur.
aslı astarı olmayan sözde bilimsellik asanslı teorilerle toplum mühendisliği yapmaya kalkışanlar hiç bir zaman başarı sağlayamayacaktır. bu toplumun asıl mayası olan (bkz: islam) ı galebe çalmaya kimsenin gücü kuvveti zekası yetmez.
istedikten sonra yapılması kolay olan durumdur. yeğenim 6 yaşında ve günde yarım saatlik eğitimle sıkılmadan kuran okumayı öğrendi aynı zamanda kreşte oyununu da oynadı arkadaşlarıyla vakit de geçirdi.
isteyen göndersin, isteyen göndermesin ama bu iş için 12 yaşın erken olduğu düşüncesine de katılmıyorum.
herhalde bunu söyleyenlerin 12 yaşına kadar çocuğun hangi dersleri aldığından, hangi konuları işlediğinden
haberi yok hele birde çocuk sınavlara hazırlanıyorsa olaylar olaylar...
çocuğun cinsel eğitimi bile 4-5 yaşlarında başlarken (evet bu böyle psikoloji dersi alanlar bilir) nasıl olur da dini eğitim 18 yaşına kadar verilmemelidir diyen yazarlar çıkar aklım almıyor! sen bir şeye inanıyorsun bu şeyin doğruluğundan şüphen yok ve elbette çocuğunun da bilmesini istiyorsun doğal olarak. onu o güzelliklerden mahrum etmek istemiyorsun. bence kuranı kerim okumayı çocuk olabildiğince erken yaşta öğrenmelidir. zaten ilerde okul, ders, faaliyetler derken çocuklar ne fırsat bulabiliyor ne de hafızaları o kadar boş oluyor. bu kadar korkmayın islamdan! din zannetiğinizden çok daha kolay ve güzel.
Yasak değildir, isteyen isyediğine istediği şeyi öğretir, sadece devletin, yani diyanetin, açtığı kuran kurslarına 12 yaşından küçükler giremez, gibi bir şey. Aslında biraz doğru da, Çocuğu 4 yaşında yatılı kuran kursuna yolluyor bazı zihniyetler, çocuk okula geçiyor, öğretmene "Örtmenim, a harfi elif dimi?" diye soruyor. yaşındaki çocuğun, başını bağlayıp videoya çekmek ise bi garip doğrusu. http://www.facebook.com/v...314752230268&comments
saçma sapan yorumlar yapılan konudur. yok, 18 yaşından önce din öğretilmemeliymiş, yok farkına varsınmış... eğitim yaşı iyice düşmektedir. günümüzde artık anaokul çocuklarına bile ingilizce öğretiliyor. ingilizce olunca öğrensin, kuran-ı kerim olunca öğrenmesin. isteyen veli sanskritçeyi isteyen de kuran-ı kerim'i öğretir. öğretemez diyene b.k yemek düşer.
Söz konusu ingilizcede, "There is a book on the table and i have got a cat. cat ate the book, so i'm very sad." tarzı cümleler öğretlmemektedir... Elmayı gösterirler, bu, elma, yani eppıııl, derler. Öyle bir ingilizce yani. Kuran'a karşı değiliz, öyle bir şey çıktı ortaya. Sorun şu ki, o yaştaki çocuğun aklını karıştırmakla ele bir şey geçmemektedir. Bırakın çocuk oyun oynasın, evcilik oynasın, saklmabaç oynasın o yaşta.
(bkz: ateist sandılar bizi)
kendimden örnek vermek gerekirse, ben altı yaşımdayken öğrendim. bu da zeka seviyesinin yüksek olduğunu gösteriyor. eğitim hayatım boyunca da bunun faydasını gördüm. çünkü arap alfabesi zihni normalin üstünde açan ve çalıştıran bir alfabedir. gözü yormaz, akıcıdır. 12 yaşından küçük bir çocuk bunu öğrenebiliyorsa, o çocukta iş var demektir. adam olacak çocuktur.
anne ve babalar çocuklarına dini bilgileri öğretmekle yükümlüdür, ve 12sini geçmiş bir çocuğun, ergenlik dönemindeyken bu bilgileri edinmesi, daha erken yaşlada edinmesinden muhakkak ki daha zordur. öğrrenme katsayısı büyümekle ters orantılıdır nitekim. ilk okul ikinci sınıftan itibaren ingilizce öğetildiğine şahidim, ki gayet mantıklı da buluyorum. kuran öğretmenin ne gibi bir sakıncası olabilir anlamış değilim. neticede bir dil bir insan iki dil iki insan diye devam eden bir doğru orantı mevcut, saygılar sözlük.
28 şubat süreciyle yasak kapsamına alındığından haberim olmayan yasaktır.
ben bebeyken hep giderdim kur'an kursuna bi zararını da görmedim.
bizim kültürümüzde bu yerleşmiştir çocuk aklı erdiğinde kur'an kursuna gönderilir bence hiç bir sakıncası da yoktur. keşke latince kurslarına da gönderseler ama elde imkan yok.
neymiş efendim "birey 18 yaşına gelene kadar din öğretilmemeliymiş 18 yaşına gelince kendi seçmeliymiş" e şeytan boş duruyormu o birey o yaşa gelene kadar, görüyorum ki boş durmuyor, o yaşa gelene kadar 70 farklı zehir bünyesine giriyor ona bişey diyen yok tek sıkıntı dinini öğrenmesi,
bunlar sizin fikirleriniz değil bunları size fısıldayan laine lanet olsun.
çocuğun tam kendi kararlarını yavaştan yavaştan verebileceği, düşüncelerini açıklayabileceği yaşlarda onun beynini yıkayanların bunu yasal hale dönüştürme isteğidir.
faşist kemalist rejimin yıllardır süren zulmüdür.
çocukları dinden olabildiğince uzak tutmayı arzulayan zihniyet dünyada eşi görülmemiş bir baskıya imza atmaktadır. çocuğun her türlü eğitimi ailenin sorumluluğundadır, devlet kalkıp da ailenin alanını işgal edemez. ancak totaliter rejimlerde rastlayabilirz bu tip örneklere.
tevrat incil vs bilimum kitabın öğrenilmesi serbestken, yalnız kuran kurslarında bu yaş sınırının getirilmesi, amacı ortaya koymaktadr. Elbette kimse on ikiyi beklemiyor ve beklemeyecek. Mesele bir zihniyetin teşhis edilmesi.
Yaz kuran kurslarına karne olmadan resmi kayıt yapılamamakta.