artık ülkemizde siyaset bu hale kadar inmiştir.
orta okullarda bile siyaset muhabbetlerinin döndüğü görülüyor.
okullarımızın ne denli bir eğitim - öğretim yuvası olduğu ortada.
sadece siyasetten bahseden aile ortamı, sokak ortamı, okul ortamında yetiştiği için normal karşılanması gereken çocuktur. o da çeşitli senaryolar üretecek ya da duyduklarını aynen aktaracaktır. toplumda bu bireyleri tespit etmek oldukça kolaydır. en yaygın tespit yönteminde de turnusol olarak spor kullanılır. orada fazla reaksiyon vermiyorsa birey, yüksek ihtimalle siyasetle ilgileniyordur.
nice 40lı yaşlardaki insanların siyaset konuşmasından daha mantıklı gelecek konuşmadır. nitekim çocuk oyuncaklarını baz alarak konuşur ki kaybetme korkusu özellikle etkili olur ve ona göre birşeyler der, ama bizim büyükler saldım çayıra mevlam kayıra politikasını güttükleri için pek te umurlarında olmaz bu hadise.
ülkemizde çok görülmeyecek ergendir. Siyasetle yatıp siyasetle kalkan ülkede azdır bile. Parti tutmayı takım tutmakla karıştırmaktan ileri gelir.
'ben ilgilenmiyorum' dedikçe 'oğlum mal mısın sen, insan etrafında olup bitenlerden haberdar olacak, bileceksin siyaseti' demeselerdi açıp bakma gereği bile duymazdım sağ veya sol kavramlarına.
Keşke o zaman 'insan en az bir sanat bilecek' deselerdi. Şimdiden sonra istesem de olmuyor...
gayet sıkıcıdır. Geçenlerde söyle bir şeye şahit oldum. iki tane 12-13 yaşlarında çocuk geldi, geçen günkü gibi türkiye'nin durumunu konuşalım falan dediler önümde. Diyalog aynen şöyle:
+Sence Türkiye'nin durumu nasıl?
-Bence kötü aga. Sence nasıl?
+Bence de kötü aga...
2-3 dakika sonra:
+sence türkiye'nin durumu nasıl?
-bence kötü aga. sence nasıl?
+bence de kötü aga...
Vallahi gençler için sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.