Uzlaşmayı istemektir.Başka fikirlere önem vermektir.Hani ekmek teknesinde bir laf vardı...
Acele etmemek lazım....(ölünün lafıydı)yüzde 37 ile meclisin yüzde 60 ını alıp buna adalet dememek lazım.önce bunu düzeltmek lazım...vs...
akp ye oy vermeyen tüm insanların hayır vermesi daha hayırlı olan olaydır. çünkü bu anayasa değişikliğinde türkiye nin %60 ını temsil eden diğer hiç bir partiye danışılmamıştır ve sadece akp parti anayasası oluşturulmuştur.
kişisel bir tercihtir. her vatandaş bu ülkenin normalleşmesini isteyecek değil ya. bu düzenin aksaklıklarından nemalanan ya da bizzatihi varlığını bu anayasal aksaklıklara borçlu olan kesimler illa ki var ve doğal olarak hayır diyecekler.
anayasayı değiştirirken akp tüm muhalefet partilerine oturup birlikte yapalım demişti. buna rağmen tüm muhalefet partileri bu işe yanaşmadı. şimdi gayri ahlaki bir şekilde bu anayasa değişikliğine 'akp anayası' deniliyor. 'akp anayasası' safsatasına inananların şu soruyu yanıtlamaları gerekiyor; ortada madem bir akp anayasası var doğal olarak chp ve mhp nin de kendi anayasaları vardır. bu iki parti neden 'akp anayasası' ile kendi anayasalarını uzlaştırma yoluna gitmediler.
ayrıca;
bürokratik elitin vesayetindeki yargıyı liberalleştirmek için
daha fazla sendikal özgürlük için
darbecilerin yargılanması için
askerlerin de bu ülkenin eşit vatandaşları olarak sivil mahkemelerde yargılanabilmesi için
kadınlara, çocuklara, özürlülere pozitif ayrımcılık için
türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının özgürlükler alanında atatürk ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine bir adım daha yaklaşması için
hayır oyu kullanmak daha mantıklı olacaktır. ta sandığa kadar gidip "hayır!" derseniz, pek bir geçerliliği olmaz. gidip hayır oyunu kullanıp, sandığa atmanız gerekir. ulan düşünsenize, gidiyorsun oy kullanacağın yere, sandık başkanına avazın çıktığı kadar "hayırrrrrrrr!" diye bağırıyorsun. "@1 adam mal beyler" derler gibime geliyor.*
edit: ulan illa detaylı açıklama yaptıracaksınız haa. burada hayır oyu kullandığın için değil, gidip oraya bağırdığın için "@1 adam mal beyler" derler dedim. yoksa ben de gidip babalar gibi, "hayır" oyumu atıcam sandığa.
demokrasi, adalet, özgürlük gibi kavramları kendine göre yorumlayıp arkasına sığınanların önünden o kutsal kavramları kurtarıp suratlarına tükürmektir. parayla, din tüccarlığıyla, yalanlarla, göz boyamalarla bu ülkenin geleceğinin çalınamayacağını bazı sözde demokratlara göstermektir. akp kadrolaşmasına dur demektir.
mantıklı düşünüldüğünde 12 eylül 2010 referandumunda hayır veya evet demek aptalca bir kelimedir.çünkü sandıklara gidip hayır veya evet diye kararımızı söylemiyeceğiz.yüksek seçim kurulunun hazırladığı kağıtlardaki yazılı olan evet ve hayırların üstüne mühür basacağız ve zarfa koyup sandığa atacağız.
akp anayasasını reddetmek, yargıyı ve yargı bağımsızlığını önlemek, yargının içine adam sokarak kendi lehlerine işler yapmalarını engellemek için mantıklı bir davranış.
"ben reform paketini okumadım, chp karşı çıktığı için karşıyım" demektir.
zira o paketi okuyan kişinin "hayır" demesi akıl kârı bir şey değil. tüm halkın faydasına olan bir paket var ortada. memurun, sendikanın, kadının, çocuğun, şehit yakınının, gazinin, sıradan vatandaşın kısaca herkesin hayrına birçok değişiklik var. bunla beraber yargıya avrupa standartı geliyor. parlamento aym'ye üye seçebiliyor, hsyk'nın yapısı demokratikleşiyor. askeri mahkemeler sivilleri yargılayamıyor...
bunlardan hangisi yanlış?
hangisi vatandaş aleyhine de "hayır" diyorsunuz?
Sadece akape ye karşı olduğu için ama yasalardan bihaber sürü kafalı mantık yoksunu top-lu-luk. Sadece akape, yasaya evet diceklerde ilk cümlenin kapsama alanı içinde sayılmalı. Velhasıl Aziz Nesin ne haklıymış denesi referandum öncesi sürülerden birine verilen isim
evet de çıksa hayır da çıksa sonuç akp'ye yarar. hayır çıkarsa sağ oylar bölünmekten dolayı kaybettiklerini düşünüp toparlanır, evet çıkarsa akp yaptıklarının desteklendiğine inanıp ilk seçimlerden sonra kim yavaşlatmaya kalksa da anayasayı tek başına değiştirmeye kalkar. diğerlerinin bu kez bahanesi de kalmayacağından mecburen çalışmalara katılır.
evet veya hayır çıkması fazla önemli değil. belki şu günümüzde yargılananlar açısından önemlidir. ama sonuç ne çıksa çıksın anayasa 2014'ten önce değişecektir.
Referandum muş. o da neki neyi oylayacak bu halk neye evet yada hayır diyecek. akp halkı koyun sürüsü olarak görmeye devam ediyor. neyi oyladığını bilmeden sandığa gidip evet yada hayır diyen halk KOYUN OLDUĞUNU bir kere daha bağıracak. Tayyip bir rüzgar yakaladım şu yelken dolu iken gidebildiğim kadar gideyim diyor ama o gemi batarsa kendi de bu gemini içinde olacak. demokratik ve laik bir ülkeye bu saldırı refarandum adı altında sürmeye devam edicek..
"kamu çalışanlarına verilen grev hakkında da, YÖKde de, RTÜKde de aynı şeyler geçerli ayrıca 'DARBECiLERi YARGILAYACAĞIZ SAFSATASI' arkasına sığınıp 'EVET' dedirtme politikası güden herkese duyurulur: Dava zamanaşımı süresi TCK'nın 66. maddesinde düzenlenmiş olup bu süre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını gerektiren suçlarda 30 yıl olarak öngörülmüştür. Hukukî açıdan bu süre referandumun yapılacağı 12 Eylül 2010 tarihinde dolacaktır.
Bununla birlikte zamanaşımı müessesesinin bir Ceza Usûl Hukuku müessesesi olmadığı, bir Ceza Hukuku müessesesi olduğu dikkâte alındığında 5237 Sayılı Kanun yerine 765 Sayılı Kanun hükümlerine göre hareket etmek gerekecektir; zira TCK bağlamında lehe kanunun uygulanacağı açıktır. Bu durumda da 765 Sayılı TCK'nın 102. maddesinde belirtilen 20 senelik dava zamanaşımı süresi 12 Eylül 2000 tarihinde dolmuştur.
Tersinden bakacak olursak referandumda evet kabul edilmesi hâlinde dahi ihtilâl idarecilerinin 12 Eylül 1990'dan önce işledikleri suçlara ilişkin bir soruşturma ya da kovuşturma yapılması MÜMKÜN OLMAYACAKTIR."
ilgili metne dayanarak, bu halkın bilinçsizliğinden yararlanıp, demokrasiye ışığı biz tutuyoruz modunda olup halkı sömürmeyi amaçlayanlara karşı olarak hareket etmektir.