haberden bir kesit: "Candan, Somaya yatırım yapmayan hükümet, bina için 1 milyar TL harcıyor. Bu para 935 bin maden işçisinin bir yıllık ücretine bedel"
mimari açıdan tam anlamıyla yamalı bohçaya benzemektedir.
uzaktan bakıldığında saçaklı çatısı ve dikey dikdörtgen pencereleri ile cumhuriyet dönemi mimari tarzını yansıtır. yaklaşıldıkça göze çarpan cephe kordonları, taş süslemeleri ve taş korkuluk işçiliği ise barok mimarinin, zemin ile birinci kat arasında devam eden açıklı koyulu yatay taş lambri kaplamalar ise mısır ve endülüs mimarisinin unsurlarıdır. ana yapıdan çıkan yürüme yolu ve seyir terası ile işlemeli kameriye de osmanlı kasırlarının karakteristik ögelerindendir.
gönül isterdi ki başbakanlık yapısı özgün mimari tarzıyla dikkate değer olsun fakat mimaride kendi tarzını yaratamıyorsan, var olan ve kabul görmüş bir tarzın genel özelliklerini yansıtmak ve o yapıda yaşatmak da kabul edilebilir bir seçenektir. ancak, biraz da bundan koyalım mantığı ile yapılan böylesi bir tasarım, başbakanlık gibi yabancı konukların uğrak yeri olacak bir yapıya hiç yakışmadığı gibi zevksizliğimizi cümle aleme teşhir etmemiz bakımından da kabul edilemezdir.